زینب شریعتمدار، مدیر موسسه فرهنگی حامیان مقاومت، در گفتگو با هنرنیوز؛
ادبیات مقاومت، یک حوزه وسیع انسانی است
تاريخ : چهارشنبه ۱۲ آبان ۱۳۸۹ ساعت ۱۲:۲۱
زینب شریعتمدار، مدیر موسسه فرهنگی حامیان مقاومت، در گفتگو با هنرنیوز گفت: ادبیات مقاومت، یک حوزه وسیع انسانی است.
شریعتمدار، ضمن اشاره به کاستیهای فضای مجازی در اشاعه فرهنگ مقاوت گفت: نقطه اشتراک ما با کشورهای منطقه بحث «مقاومت» است اما باید در نظر داشت که ادبیات مقاومت یک حوزه انسانی فرامرزی است.
زینب شریعتمدار، مدیر موسسه فرهنگی حامیان مقاومت، در گفتگو با هنرنیوز ادامه داد: تاکنون کارهای زیادی در این حوزه انجام شده است؛ ما نیز اهتمام خویش را بر فضای مجازی گذاشتهایم. ممکن است از دستاوردهای همین دوستان هم استفاده کنیم. در حالیکه غرب گستره زیادی از فضای مجازی را در اختیار دارد در این شرایط باید دید ما برای بخش ارزشی در این فضا چه کار کردهایم؛ حجم ناچیزی از این فضا در اختیار ماست. امروز ما باید به این سمت رو بیاوریم که همه انواع هنر و هم هنر در حوزه مقاومت را هم در فضای مجازی بیاوریم.
وی در خصوص تکنولوژی فضای مجازی و بهرهوری بهتر از آن افزود: قطعاً حوزه مقاومت و ادبیات پایداری عرصه وسیع خود را با تالیفاتش محفوظ خواهد داشت، لیکن ما هنوز به آن جایگاهی که بایسته و شایسته است در این فضا دست پیدا نکردهایم. فضای مجازی سبک نوینی است که ما هنوز به آن نرسیدهایم یا شاید بهتر است بگویم این مسئله، تکنولوژی نوینی است و نیاز دارد که ما سوار بر این تکنولوژی بشویم. ما هنوز مرعوب این تکنولوژی هستیم و باید به سمتی برویم که بتوانیم صاحب آن بشویم.
وی ادامه داد: فضای مجازی زمین بازی دشمن است؛ این همانند آن عبارت شهید آوینی است که گفت: «سینما عرصه ما نیست ». این درحالیست که ما هر روز از ابزارهای آنها مثل «گوگل» و «یاهو» استفاده میکنیم. برای آنها راحت است که همین فضای بیست ترابایت مطلب را هم که ما ارائه می دهیم از ما بگیرند.
شریعتمدار با بیان مصادیق موجود، تصریح کرد: این ابزار دشمن است که ما باید آن را در دست بگیریم. برای مثال، ما در «کاروان آزادی» این ملاحظه را داشتیم که حجم تولید خبر ما در فضای رسانهای با حجم تولید انبوه اخبار آنها، اصلاً قابل قیاس نبود. لذا این مسئله همت عالی و مضاعف میطلبد که این فضای مجازی را به لحاظ ابزاری به دست بگیریم.
وی با اشاره به روند سینما و مناسبات فرهنگی آن با سینمای مقاومت گفت: سینمای هالیوود کار ترویج فرهنگ سیاه و ادبیات سیاه را انجام می دهد. تولیدات انبوه غرب، به عنوان تهاجم فرهنگی چیزیست که ریشه اش به صهیونیست برمی گردد. آن ها ادبیات رنگارنگی را به ما عرضه میکنند.
وی افزود: گروه انبوهی مخاطبان سینمای هالیوود و انواع مشابه هستند؛ ما همواره به ممانعت از انتشار فرهنگ آنها پرداختهایم حال انکه پیریزی از ابتدا هزینهاش از جلوگیری از انتها، بیشتر است. حضرت علی (ع) در نامهای به امام حسن (ع) می فرماید: «من تو را طوری تربیت کرده ام که وقتی وارد اجتماع میشوی آسیب های اجتماعی به تو ضربه نزند».
زینب شریعتمدار با اشاره به اصل فرهنگی کانون مرکزی خانواده گفت: برای فضای خانواده، سیستم هنری و فرهنگی ما چه کار کرده است؟ چون خانواده کانون مرکزی تربیتی ماست. رهبر عزیزمان در بیست سال پیش این قضیه را پیش بینی کردند و گفتند:« ما درست جایی دچارتهاجم فرهنگی می شویم که در آنجا دچار خلاء فرهنگی باشیم » و ما امروز علیرغم این حضور فعال فرهنگی هنوز هم، نقاط خلاء فرهنگی داریم که باعث می شود دیگران برای ما برنامه ریی کنند و دیگران برای ما سرمایه گذاری های کلان کنند.
وی، دوران هشت ساله دفاع مقدس را، سرمایه عظیم تربیت معنوی نسل ها دانست و با بیان اینکه هنر در این راستا رسالت خطیری دارد، گفت: تا کنون در فضای سینمای دفاع مقدس بیشتر به نمادها و مسائل نظامی پرداخته شده است؛ نه ابعاد تربیتی ومعنوی عمیق آن.حال آنکه جبهه های دفاع مقدس، برای خود دانشگاهی بزرگ است.