برای احیای سینمای کودک به «جریان سینمای کودک» نیازمندیم
نادره ترکمانی در گفتگو با هنرنیوز:
برای احیای سینمای کودک به «جریان سینمای کودک» نیازمندیم
یک کارگردان فیلم های کودک و نوجوان گفت: ما برای احیای سینمای کودک به «جریان سینمای کودک » در کشور نیازمندیم و این حیات با ساخت یک یا چند فیلم کودک اتفاق نمی افتد همان طوری که با یک گُل بهار نمی شود.
 
تاريخ : دوشنبه ۲۳ تير ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۴۰
نادره ترکمانی کارگردان فیلم های کودک و نوجوان در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز در مورد سینمای کودک افزود: همیشه معتقدم که ما برای ادامه یافتن حیات سینمای کودک به «جریان سینمای کودک» نیاز داریم. لذا با توجه به اینکه سینمای کودک دچار نقیصه و افت و خیزهای فراوانی در سالهای اخیر شده است و به قول برخی ها، سینمای کودک مُرده است. بنابراین برای اینکه بتوانیم سینمای کودک را احیا کنیم نیاز به جریان سینمای کودک داریم تا این سینما بتواند به حیات دوباره خود ادامه دهد.
کارگردان فیلم سینمایی « خاله سوسکه» با اشاره به ساخت فیلم سینمایی « شهرموش های ۲» که اخیرا به مرحله تولید رسیده است اضافه کرد: به نظر من ساخت آثاری مثل شهر موش های ۲ که تهیه کننده آن از روی علاقه به سینمای کودک یا به خاطر علاقه به جیب خودش، اقدام به ساخت سری دوم آن کرده است. این فیلم نمی تواند خیلی در جریان سینمای کودک موثر باشد. ضمن اینکه من تاکنون در بگراند تهیه کننده فیلم شهرموش های۲ ، ساخت آثار کودک را ندیدم و آقای سرتیپی هرگز در پرونده کاری خود تولید آثار کودک نداشته است. اما اینکه حالا رویکرد ایشان به سمت تولید یک فیلم کودک با نوستالژی ۳۰ سال قبل رفته است اگر چه قابل ستایش است چون احتمالا با اکران این فیلم، باز دوباره همان نوستالژی ۳۰ سال قبل که ما هم محصول همان دوران طلایی شهرموش ها هستیم که این فیلم را هم به شدت دوست داریم به راه خواهد افتاد. اما سوال اساسی من به عنوان یک فعال حوزه سینمای کودک این است که آیا با ساخت یک فیلم کودک، جریان سینمای کودک ایجاد خواهد شد یا خیر؟ آیا ما برای زنده بودن سینمای کودک اعتقادی به جریان سینمای کودک داریم یا خیر؟
نادره ترکمانی تصریح کرد: معتقدم برای احیای سینمای کودک حتما باید جریان سینمای کودک اتفاق بیافتد و برای همین هم است که من قبلا« طرح بنیاد سینمای کودک » را به بنیاد سینمایی فارابی ارائه دادم و همچنان هم به دنبال تحقق آن هستم. چرا که بر این باورم سینماگران کودک – که تعدادشان هم کم نیست- حتما باید در یک حرکت پُرخروش و با حمایت متولیان این حوزه، شروع به فیلم ساختن بکنند و دولت هم می بایست از همه آثار این فیلمسازان در همه مراحل، بویژه در بخش اکران حمایت کند.
این کارگردان سینمای کودک با بیان اینکه باید ظرفیت اکران آثار کودک در طول سال تعریف شود ادامه داد: هرگاه این ظرفیت تعریف شد آنگاه است که ما می توانیم مدعی جریان سینمای کودک باشیم وگرنه با یک اثر سینمایی کودک مثل «شهرموشهای ۲ » که آن طوری که رسانه ها اعلام کردند دارای پروداکشن خیلی خیلی بزرگی است و هزینه میلیاردی خرج این فیلم شده و حتی من شنیدم که برای ساخت این فیلم از شهرداری هم حمایت گرفتند - که امیدواریم اکران خوبی هم داشته باشد.- نمی توانیم جریان سازی برای سینمای کودک داشته باشیم. همان طوری که با یک گُل بهار نمی شود با ساخت سری دوم یک فیلم قدیمی و برانگیختن حس نوستالژی های قدیمی هم ، نمی توانیم جریان جدی برای تولید و اکران آثار کودک ایجاد کنیم.
کارگردان فیلم سینمایی« گورداله و عمه غوله » گفت: در شرایطی که ساخت آثار کودکان در سینمای ایران کم است اختصاص یافتن هزینه های زیاد برای ساخت فیلم شهرموشهای ۲ این انتظار را در مخاطب ایجاد می کند که فروش این فیلم می بایست برابر با ۱۰ فیلم باشد که امیدواریم این انتظار به هنگام اکران این فیلم برآورده شود.
کد خبر: 73337
Share/Save/Bookmark