خودروهای گردشگری باید مشمول بخشودگی تعرفه وارداتی شوند
معاون سرمایه‌گذاری سازمان میراث فرهنگی:
خودروهای گردشگری باید مشمول بخشودگی تعرفه وارداتی شوند
معاون سرمایه گذاری سازمان میراث فرهنگی از پیشنهادش به کمیسیون اقتصادی دولت برای برخی بخشودگی‌های مالیاتی و تعرفه وارداتی در حوزه تأسیسات گردشگری خبر داد.
 
تاريخ : شنبه ۲۲ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۳۹
 به گزارش هنرنیوز، هر صنعتی ملزومات خاص خود را دارد. گردشگری نیز از این قاعده مستثنی نیست. سالیان زیادی است که سیستم حمل و نقل جوابگوی رفاه حال مسافران و گردشگران نیست . کافی است چند روز تعطیلی پشت سر هم وجود داشته باشد تا از نزدیک لمس کنیم نوع ارائه خدمات پایانه‌های مسافربری چگونه است. اما این تنها مشکل نیست اکنون کلیه آژانس‌های مسافرتی از کمبود خودروهای مخصوص گردشگران با توجه به ورود گردشگر خارجی گله دارند. آنها بارها و بارها روی این موضوع تأکید دارند که اگر کشور موافق ورود خودرو ارزان قیمت به کشور نیست و خودروهای داخلی را با نازل‌ترین کیفیت و کمترین خدمات به مردم ارائه می‌کند اما حداقل در مورد سیستم حمل و نقل عمومی از چنین ابزاری استفاده نکند. تاکسی‌ها، اتوبوس‌ها، مینی‌بوس‌ها و ون‌ها به عنوان بخشی از سیستم حمل و نقل عمومی باید از قیمت کمتر و در عوض خدمات بیشتر برخوردار باشند، چیزی که در ایران شبیه آرزوی دست نیافتنی است. 

اما در کنار مضیقه‌هایی که برای گردشگر و مسافر داخلی وجود دارد فرض کنید گردشگر خارجی هم وارد کشور شود آیا اصلاً یک شرکت حمل و نقل گردشگری با یک برنامه مدون داریم؟ در ایران برخی از خودورها برای جابه‌جایی گردشگر یا وجود ندارد یا در صورت وجود تعدادشان کم است. به عنوان مثال چیزی به نام «میدل‌باس» نداریم و «مینی بوس» هم کم داریم. پیش‌تر رییس جامعه تورگردانان گفته بود :« برای رفع این چالش از هیات دولت درخواست کرده‌ایم تعداد ۱۵۰۰ خودرو مخصوص حمل‌ونقل گردشگران را خریداری و وارد کشور کند. »
پورفرج در مورد لزوم وجود خودرو میدل‌باس در ایران به هنرنیوز اظهار کرده بود:«ظرفیت خودرو‌های ون ۹ نفر است،اما از آنجایی که مکانی برای چمدان‌ در این نوع خودروها تعبیه نشده در نتیجه از چهار صندلی انتها برای گذاشتن کیف‌ها و چمدان‌ها استفاده می‌شود و ظرفیت خودرو از ۹ نفر به ۵ نفر کاهش پیدا می‌کند؛و اگر ۹ نفر بخواهند به سفری بروند باید از اتوبوس که ظرفیت آن ۴۶ نفر است استفاده کنند. این موضوع علاوه بر این که برای مسافر صرف ندارد برای محیط زیست هم مضر است.پس باید از خودروهای «میدل‌باس» استفاده کنیم که ظرفیت متوسطی دارد.» 

از مزیت‌های این نوع خودرو آن است که مجهز به سیستم تهویه مناسب، بلندگو، یخچال و کلیه لوازم و ابزاری است که در مسیرهای طولانی مورد نیاز است. همچنین از آنجایی که یکی از چالش‌های دیگر صنعت گردشگری ما نبود سرویس‌های بهداشتی مناسب و قابل دسترس در جاده‌های کشور است تعدادی از این ماشین‌ها مجهز به سرویس بهداشتی در درون خود است که این یک مورد بسیارالزامی است. 

حال معاون سرمایه‌گذاری سازمان میراث فرهنگی در گفت‌وگو با هنرنیوز درباره ورود تأسیسات گردشگری از جمله خودرو‌های مورد نیاز در این حوزه با معافیت گمرکی و ارزان‌تر توضیح می‌دهد: ما در این زمینه مذاکراتی را با مسئولان مربوطه انجام دادیم و در قالب یک بسته پیشنهادی به کمیسیون اقتصادی دولت درخواست شد که بتوانیم شرایطی ایجاد کنیم تا برخی اتومبیل‌ها و یا وسایط نقلیه خاص گردشگری مانند خودرو‌های سافاری که در کویر حضور دارند، برخی اتوبوس‌های سرویس‌دهنده به گردشگران که باید فقط در اختیار هتل‌ها باشند و یا برخی خودرو‌های VIP که باید هتل‌ها از آن بهره بگیرند، مشمول بخشودگی تعرفه وارداتی شود مانند آنچه در مناطق آزاد رخ می‌دهد.

سعید شیرکوند درباره سایر تأسیسات گردشگری هم می‌افزاید: این تأسیسات باید جزو بخش صنایع تلقی شوند چرا که مصوبه هیأت وزیران تأکید دارد که گردشگری جزو صنایع است. پس مصوبه قانونی داریم اما اشتباه و اختلاف تفسیر بین ما و گمرک وجود دارد که در تلاشیم طی مذاکرات این مشکل حل شود.

وی در پاسخ به این پرسش که وضعیت بودجه گردشگری در سال ۹۴ چگونه است تا بتوان از خرید تأسیسات گردشگری سخن گفت ؟ به همین جمله « وضعیتش خوب است» اکتفا می‌کند.
کد خبر: 77397
Share/Save/Bookmark