سفیر اندونزی در گفتگو با هنرنیوز؛
موسیقی اقوام مختلف اندونزی را به تهران میآوریم
«دیان ویرنجوریت»، سفیر اندونزی در ایران درباره ارزش های موسیقی اندونزی گفت: موسیقی اندونزی را در هفته فرهنگی اندونزی به ایران می آوریم تا مردم ایران را با گستره موسیقی اندونزی آشنا کنیم
تاريخ : شنبه ۳۱ فروردين ۱۳۹۲ ساعت ۱۲:۳۵
چندی پیش نمایشگاهی از آثار دو سفیر بوسنی و اندونزی در تهران برپا شد. به همین سبب به سراغ سفیر اندونزی رفتیم تا هدفش را از برگزاری نمایشگاه عکس از مردم ایران از زبان خودش بشنویم.
او در پاسخ به این موضوع که چرا عکسهایش از مردم عادی و نه از سوژههای دیگری چون معماری و صنایع دستی و آداب و رسوم قومی تهیه شده، این گونه عنوان کرد که: مردم یک جامعه بزرگترین و قابل ارزیابیترین نشانههای فرهنگی یک جامعهاند. به یقین وقتی عکسها را از نقاط دیدنی یک کشور می گیریم؛ یک سنت را تکرار کرده و چیز تازهای را به مردم جهان عرضه نداشتهایم. اما تصویر مردم ایران آن هم در جریان زندگی روزمرهشان برای همه جالب و تازه خواهد بود.
وی ادامه داد: این تصاویر را به مردم کشورم نیز نشان میدهم تا آنها تفاوتهای ایران را با آنچه رسانههای غربی میگویند؛ بشناسند.
از سفیر اندونزی درباره هفته فرهنگی اندونزی در تهران پرسیدیم. این که آیا اندونزی هفته فرهنگی در ایران برپا خواهد کرد یا خیر. او در پاسخ گفت: به یقین در نظر داریم که هفته فرهنگی اندونزی را برای مردم ایران به نمایش بگذاریم.
او در پاسخ به این موضوع که هفته فرهنگی اندونزی در ایران مانند سایر هفتههای فرهنگی به یک اتفاق ساده ختم خواهد شد یا از تمام ابعاد فرهنگی اندونزی برای این هفته استفاده میشود؛ عنوان کرد: هفته فرهنگی ما با سایر کشورها متفاوت خواهد بود. فرهنگها و گونههای هنری در اندونزی دارای کثرت اند. اندونزی و ایران هردو از نظر آداب و رسوم و گویشهای زبانی و صنایع دستی بسیار غنی هستند. ما سعی داریم که در هفته فرهنگی این غنا و کثرت را نشان دهیم. البته این غنا و کثرت به حدیست که مسلماً برنامه ما در ایران نماینده تمام آداب و سنن در اندونزی نخواهد بود. شاید گوشهای از آن باشد. برنامههای ما شامل موسیقی، رقصهای نمادین و سنتی، فستیوال فیلم خواهیم داشت. اندونزی نیز مانند ایران جوایز بینالمللی را برنده شده. اندونزی از نظر صنعت نساجی بسیار غنیست. انواع چاپ پارچه با چاپ باتیک که از سوی یونسکو به عنوان میراث فرهنگی ثبت شدهاست؛ از نمونههای ارزشمند هنری در اندونزیست. ما سعی میکنیم در هفته فرهنگی اندونزی باتیک را هم معرفی کنیم.
وی با اشاره به این نکته که عکس هایش را از مردم اندونزی به ایران خواهد آورد و در هفته فرهنگی اندونزی به نمایش خواهد گذاشت؛ تاکید کرد: وقتی عکسهایم را از مردم اندونزی به ایران بیاورم؛ متوجه خواهید شد که مردم اندونزی تا چه حد به یکدیگر نزدیکاند و تا چه حد به یکدیگر شباهت دارند.
او درباره سابقه فرهنگی اندونزی و گونههای هنری آن گفت: ما دارای کثرت فرهنگی هستیم. بیش از چهارصد قوم و نژاد مختلف در اندونزی زندگی میکنند. و زبان و گویش مختلف در این کشور وجود دارد. به یقین همچون ایران؛ اقوام مختلف اندونزی نیز دارای گونههای هنری و موسیقی و سبک نمایش خاص خویشاند. بیشتر مذاهب دنیا در اندونزی وجود دارند. پس در اندونزی کثرت مذاهب و کثرت آداب و سنن به همان نسبت گسترده است؛ که زبانهای مختلف.
وی درباره کثرت گونههای موسیقی در اندونزی یادآور شد: اگر از یک شهر به یک شهر دیگر سفر کنید همه چیز عوض میشود؛ آواز، سبک موسیقی، حتی آلات موسیقی. تمام نکات فرهنگی با یکدیگر تفاوت دارد. از سوی دیگر به سبب آنکه اندونزی یک مجموعه جزیره است؛ دارای تنوع گیاهی و طبیعت نیز هست.
سفیر اندونزی همچنین درباره گونههای هنری گفت: باتیک که نقاشی روی پارچه با دست است؛ همانطور که گفتم شاخصترین اثر هنری اندونزی است. اگر به اندونزی سفر کنید؛ با سفر به هر شهر تغییر در این گونههنری را حس می کنید. هر شهری باتیک متفاوتی از دیگر شهرها دارد. هر کدام طرح و رنگ مخصوص به خود را استفاده میکنند. به هر منطقهای صفر کنید، طرح و نقش لباس ها متفاوت است. اگر شاخصترین موزه ایران موزه فرش است؛ ما در اندونزی موزه پارچه و منسوجات و چاپ و نقش داریم.