موسوی‌مقدم: میراث دیداری و شنیداری بخش عظیمی از حافظه جهانی است
گزارش هنرنیوز از سالگرد روز جهانی میراث دیداری و شنیداری؛/2/
موسوی‌مقدم: میراث دیداری و شنیداری بخش عظیمی از حافظه جهانی است
 
تاريخ : چهارشنبه ۴ آبان ۱۳۹۰ ساعت ۱۴:۴۸
حجت الاسلام موسوی مقدم، قائم مقام رئیس سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران گفت: میراث دیداری و شنیداری بخش عظیمی از حافظه جهانی است.

به گزارش هنرنیوز در مراسم سالگرد روز جهانی میراث دیداری و شنیداری حجت الاسلام موسوی مقدم، ضمن بررسي زواياي شخصيت امام (ره) ايشان را شخصيتي خداجو، عالم، فيلسوف و مردمدارناميد و گفت: سرودهاي انقلاب اسلامي، فرياد بلند مظلوميت ملتي است كه با حميت و مبارزه، خود را ز زير بار استبداد و ظلم خارج ساختند و انقلاب را براي هميشه در حافظه تاريخي ثبت كردند.

وي درباره اهميت ثبت آثار موسيقيايي دفاع مقدس نيز گفت: سرودهاي دوره دفاع مقدس در حقيقت يك فريادحماسي است و در پناه همين سرودها و زمزمه ها بود كه آنچنان حماسه هاي بي نظيري به وجود آمد و باعث گشت تا اين برهه از تاريخ بر تارك تاريخ كشور بدرخشد.

در ادامه این مراسم دكتر اكبر عالمي، دانشيار دانشكده هنر دانشگاه تربيت مدرس و كارشناس سينما و رسانه درمراسم روز جهاني ميراث حافظه ديداري شنيداري در كتابخانه ملي ثبت تصاوير را داراي اهميت خواند وافزود كه هر تصوير شايد به اندازه يك داستان مطلب داشته باشد.

در ادامه این مراسم دکتر اکبر عالمی نیز ضمن تشریح ابعاد میراث بصری و سمعی اظهار داشت: شما مي دانيد كه شصت درصد از داشته هاي ما از راه چشم و بيست درصد از راه گوش به انسان منتقل مي شود و اين مسئله نشان دهنده ذي اهميت بودن اين عطاياي الهي براي انسان در راه كسب معرفت است.

اين كارشناس و استاد دانشگاه در ادامه افزود: تصاوير بر زندگي ما تاثير عميقي مي گذرند و ما چه خواسته يا ناخواسته و چه آگاه و ناآگاه از آنها متاثرهستيم.

عالمي گفت: زبان تصوير زباني جهاني است و هر تصوير مي بايست توسط چند كارشناس بررسي شود تا پي به محتواي آن برد.

دكتر عالمي در پايان يادآوري كرد كه امروزه هنرهاي تصويري و از جمله عكاسي از حالت انحصاري خارج شده و وارد عامه مردم گشته است و اين مسئله يه معني تولد دوباره عكس و تصويراست.

دكتر محمد حسن سمسار، مورخ و استاد دانشگاه با نگاهی بر آرشیو تاریخی کاخ گلستان گفت: آرشيو عكس موجود در مجموعه گلستان دومين آرشيو بزرگ جهان به شمار مي رود و داراي 42 هزارو پانصد عكس تارخي است.

وي با اشاره به اولين عكس ها در ايران افزود: قديمي ترين عكس به جاي مانده كه در آلبوم خانه كاخ گلستان نيز موجود است مربوط به سال 1374 قمري است و از اهميت فوق العاده اي برخوردار است.

دكتر سمسار همچنين از ورود اولين دوربين عكاسي به كشور توسط محمدشاه قاجار ياد كرد و گفت: اندكي پس از اختراع دوربين عكاسي توسط داگركه به نام داگروتي خوانده مي شد، اين دوربين ها از سوي دربار روسيه به محمدشاه قاجارنيز اهدا شد و مورد استفاده قرار گرفت.

در ادامه احمد علی راغب نیز به سروده های تاریخی ماندگار اشاره کرد و با برشماری موسیقی به عنوان عنصری مهم در این باب گفت: در دوره انقلاب اسلامي شعارهاي انقلاب اسلامي بيشترين الهام را براي ساخت سرود به ما مي داد و با تركيب اين شعارها و تفكر امام خميني (ره) كه در آن زمان به صورت مخفي نشر مي يافت، توانستيم آثار ماندگار و ارزشمندي بر جاي گذاريم.

وی افزود: هنرمندان موسيقي با ساخت قطعات ارزشي توانستند جايگاه خود را در رساندن پيام انقلاب مستحكم كنند و البته دوره دفاع مقدس نيز شرايطي را براي تجليل از حماسه ها و شهداي جنگ به وجود آورد و در آن دوره نيز آثاري متضمن ارزش هاي انساني و هنري ساخته شد.

در خاتمه این مراسم سه لوح مجموعه سرودها و آثار موسیقایی انقلاب اسلامی، مجموعه سرودها و آثار موسیقایی دفاع مقدس و مجموعه تصاویر و بیانات امام خمینی (ره) اهدا و در کتابخانه ملی به ثبت رسیدند.





کد خبر: 33737
Share/Save/Bookmark