رامین رحیمی پخش کننده آثار عباس کیارستمی در ایران در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز اظهار داشت: من از همه رسانه ها ، روزنامه و خبرگزاری ها خواست دارم که به سینمای فرهنگی هم توجه ویژه ای داشته باشند. چون سینمای تجاری به دلایل مختلف از جمله حضور بازیگران چهره وستاره مورد توجه رسانه ها و مخاطبین قرار می گیرد وتنها این سینمای فرهنگی است که مهجور و تنها مانده و باید مورد حمایت قرار گیرد. به هرحال در سال های گذشته طرح اکران مخاطب خاص اجرا شد که به نظرم قدم خوبی دراکران فیلم های فرهنگی بود.که ای کاش دوباره ادامه پیدا کند.
وی افزود: به نظرم نیت مجموعه سازمان سینمایی در اکران عمومی فیلم های فرهنگی خوب و مثبتی بوده است.همان گونه که برای اکران فیلم «شیرین» ( عباس کیارستمی) مجوز صادر شد وما در صدد اکران فیلم سینمایی «کپی برابر اصل»ساخته دیگری از آقای کیارستمی در ایران نیز هستم و امیدوارم این مسیر(اکران فیلم های فرهنگی) در کشورمان ادامه داشته باشد و در آینده فیلم های دیگر فیلمسازان شاخص کشورمان نیز اکران شوند تا مخاطبان این گونه آثار بتوانند در سینما این آثار را تماشا کنند.
پخش کننده آثار عباس کیارستمی در ایران تصریح کرد:به نظرم رسانه های سینمایی و دیگر رسانه ها که به سینما اهمیت می دهند می توانند علاوه بر مصاحبه، نقد و تحلیل ، گزارش و خبر در دیگر زمینه های سینما مانند ساختار سینما، فرم یا مطالبی که هیچ به آنها پرداخت نشده ویا اینکه کمتر به پرداخت شده است بپردازند. ازطرفی رسانه ها می توانند به بحث پخش فیلم در داخل کشور و همچنین عرصه بین المللی نیز پرداخته ومشکلات خاص این عرصه را نیز برای مخاطبین سینما بیان کنند.چون در زمینه پخش فیلم نه مدرسه یا دانشگاهی وجود دارد ونه اینکه تجربیات پیشکسوتان عرصه پخش فیلم تاکنون برای آموزش دیگران بیان شده است.
وی ادامه داد: فیلمسازان جوان که در عرصه بین المللی و داخلی فیلم سینمایی می سازند اطلاعات کافی در خصوص پخش داخلی و به خصوص بین المللی چیزی از این مسیر سخت نمی دانند. ممکن است این دوستان جوان نحوه فیلمسازی بدانند اما به سرانجام رساندن اکران فیلم خود را بعد از ساخت در فستیوال های داخلی و خارجی نمی دانند و به مشکل برمی خورند. چون چیزی از بازار یابی و اکران جهانی آن نمی دانند و در کل بخش بین الملل ما در عرصه پخش و بازاریابی ضعیف است.
رحیمی با اشاره به اینکه رسانه های دیداری و شنیداری می توانند در سرنوشت خوب یک فیلم در عرصه جهانی تاثیر گذار است خاطرنشان کرد: رسانه ها قطعا در عرضه و نمایش یک فیلم در سطح داخلی و جهانی تاثیرات مثبتی دارند و می توانند فیلم های فرهنگی را حمایت کنند. متاسفانه شیوه عرضه جهانی فیلم های ما مشکل دارند. چون به دلیل نبود افراد آگاه وبا تجربه دراین عرصه یک فیلم ساز مجبور است خوداش یا تهیه کننده فیلم اش را به یک پخش کننده بین المللی خارجی بسپارد ونتیچه هم این می شود که هیچ عایدی و منفعتی به لحاظ گیشه و فروش بین المللی نصیب سینمای ایران نمی شود و یا اگرچیزی برسد ، مبلغ خیلی ناچیزی است. زیرا همه فروش به پخش کننده خارجی می رسد و فقط نهایتا یک پول رایت به تهیه کننده فیلم در ایران می رسد.
رحیمی در پاسخ به این سوال که چرا در سینمای ایران پخش کننده حرفه ای در عرصه بین المللی خیلی کم داریم اضافه کرد: علت اصلی نبود پخش کننده حرفه ای در عرصه بین المللی به نظرم در درجه اول ترس و وارد نشدن دراین عرصه بوده است.کسانی که در داخل کشورمان کار پخش می کنند وعمدتا هم در بخش خصوصی هستند؛درآمدشان بیشتر در سطح اکران داخلی بوده است و بنابراین تمرکز اصلی آنها در بخش داخل بوده ونسبت به عرصه بین المللی توجه چندانی نداشتند و تجربه چندانی در فضای اقتصادی بین المللی ندارند.مساله دوم هم برمی گردد به اینکه ارگان های دولتی که این بخش را حمایت می کردند، کارمندی عمل کرده و به نوعی به این کار مانند انجام وظیفه نگاه می کردند.
وی یادآورشد: به عنوان مثال کارمند این ارگان به جشنواره بین المللی کن برود وغرفه ای را اجاره و چند پوستر را در آن نصب کند و فیلم ها را معرفی کند. به خاطر همین ارتباطات درست در آن خصوص برقرار نشده است و بنابراین به نظرم یک ایرانی پخش کننده داخل کشورمان باید در فستیوال های مختلف جهانی شرکت کرده و به تبادل فکر و اندیشه در این خصوص با سایر فیلمسازان و تهیه کنندگان حتی پخش کنندگان بپردازد و تجربه کافی دراین زمینه به دست بیاورد تا بتواند دراین عرصه موفق باشد. همچنین مدام باید با شناخت اقتصاد روز دنیا و همکاری با کمپانی های مختلف در زمینه سینما در ارتباط باشد.
رحیمی عنوان داشت: من به شخصه این روزها در تلاش هستم که بتوانم در این عرصه قدم بردارم وبا شناخت این راه بتوان ارتباطات لازم در این خصوص را با فیلمسازان وبازار بین المللی فیلم برقرار کنم. البته با شرکت فيلمسازی و پخش کننده فیلم «ام کا تو» در فرانسه ارتباطات خوبی برقرار کردیم تا درآینده به فیلمسازان ما در اکران آثار شان در عرصه بین المللی کمک کند. در کل برای ارتباط و ارکران فیلم هخای ایرانی در خارج از کشور یک سری پتانسیل هایی لازم است که تا این و ارتباط و اتفاق نیافتد نمی توان انتظار داشت که فیلم های ایرانی بتوانند در عرصه اکران بین المللی موفق شوند.