صبح امروز ۱۰ مهرماه نشست خبری گروه موسیقی پارس در تالار وحدت تهران برگزار شد.
در ابتدای این نشست، ناصر نظر گفت: به عقیده من در موسیقی کودک گشایشی اتفاق افتاده است که امیدوارم این روند دنباله دار باشد. قطعاتی که در اپرای «مانا و مانی» به اجرا درخواهد آمد بیش از سه دهه از عمر آن می گذرد. شاید یکی از مشکلات موسیقی کودک در ایران این بوده است همیشه هدفش این بوده که به شکل حرفه ای برگزار شود. تاریخچه اپرا در ایران دوره طولانی دارد و اپراهای مختلفی در ایران به اجرا درآمده است. شش ماه بر روی اپرای «مانا و مانی» به ویژه بخش کر و تئاتر این اجرا بسیار کار شده است و به رهبری علیرضا شفقی نژاد این کار به خوبی اجرا خواهد شد. در بخش های کر نیز تلاش های بسیاری انجام شد تا متوجه شدیم می توان آن را به اجرا درآورد.
روز جهانی کودک می تواند سرمنشأ کلیه فعالیت های هنری باشد و جا دارد از استاد دهلوی نیز یاد کنم که این کار را سه سال تمام با عشق انجام داد و یکی از اهداف اصلی من برای اجرای این اپرا بهبود روحیه استاد دهلوی نیز می باشد. اگر این اپرا اجرا شود می توانیم موسیقی کودک ایران را به جهانیان بشناسانیم.
وی در ادامه صحبت هایش گفت: اجرای نت به نت این اثر ۲ ساعت موسیقی است که شاید کودکان قدیم این حوصله را داشتند که به یک اجرا دو ساعت گوش دهند ولی در حوصله امروزی نمی گنجد. شکل اپرا و شکل کلاسیک همان است که مدنظر استاد دهلوی است ولی باید به نیازهای امروزی توجه شود. این اپرای کودک و برای مخاطبان کودک است. چهار گروه در این اپرا هستند؛ اولین گروه، کر است بخش دوم بخش نمایش که شامل بازیگرانی می شود که مهم این است که خواننده باشد. بخش سوم موزیک است که نسبت به آنچه استاد دهلوی مدنظر داشتند تقلیل یافته و پیانو نقش اصلی را در این اپرا ایفا می کند. بخش آخر که ما خود این بخش را اضافه کرده ایم، بخش بازی و حرکت است که تمام طبیعت در آن به ایفای نقش می پردازند.
ناصر نظر در پاسخ خبرنگار هنرنیوز در رابطه با تبلیغات این اپرا بیان کرد: ما تلاشی برای تبلیغات نکرده ایم چون معتقدیم تالار خالی نخواهد ماند ولی امیدواریم استقبال خوبی شود. هزینه به دست آمده از این اپرا هم به استاد دهلوی و خانواده ایشان خواهد رسید.
در ادامه این نشست علیرضا شفقی نژاد، رهبر اپرای «مانا و مانی»، عنوان کرد: بعد از تعطیلات نوروز ۹۱ من در جریان اپرای «مانا و مانی» قرار گرفتم که پروژه بسیار جذابی است. به نظر من این اپرا صرفاً کار کودک نیست بلکه بسیار فراگیر است و می توان گفت مخاطبان بزرگسال را نیز دربرمی گیرد. ما کار را با ارکستر پارس و ارکستر بادی، کر فلارمونیک و کر ملل شروع کردیم و حدوداً با ۲۵۰ نفر این اثر به روی سن خواهد رفت. من معتقدم اگر ناصر نظر نبود این اپرا به اجرا در نمی آمد.
شفقی نژاد در پاسخ به این سوال که بخش کر و بخش نمایش چه اجراهایی خواهند داشت، بیان داشت: «مانا و مانی» در بخش کر هستند و در مجموع ۸ خواننده را شامل می شود. حذفی در بخش های اپرا صورت نگرفته است، فقط بخشی از کل اجرا تقلیل یافته است که اگر نمی شد نزدیک به ۳ ساعت طول می کشید و ما تماشاچیان خود را کاهش می دادیم.
استاد دهلوی نیز با بازدیدی که از اجرا داشتند، راضی به نظر می رسیدند. هدف اصلی ناصر نظر هم این بود که اتفاق خوبی در موسیقی کودک رخ دهد. این اپرا اولین اتفاقی است که در این راستا می افتد که استادی در قید حیات باشد و اثر او اجرا شود. به عقیده من اثر در سطح بین المللی قرار دارد.