میزبانی کتابخانه محقق از 7 شاعر جوان و برجسته
همزمان با سی و نهمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی صورت گرفت:
میزبانی کتابخانه محقق از 7 شاعر جوان و برجسته
به مناسبت ایام الله دهه فجر ؛نشست‌ کتاب‌خوان شعر، با همکاری مشترک اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان تهران و مؤسسه فرهنگی شهرستان ادب با حضور 7 شاعر جوان به میزبانی کتابخانه محقق حلی برگزار شد.
 
تاريخ : چهارشنبه ۱۸ بهمن ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۱۰
به گزارش هنرنیوز و به نقل از روابط عمومی اداره ‌کل کتابخانه‌های عمومی استان تهران، سلسله نشست‌های به اشتراک ‌گذاری کتاب (در حوزه شعر) به‌صورت سراسری در کشور با همکاری مشترک نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و مؤسسه فرهنگی شهرستان ادب در سال جاری در حال برگزاری است که در ایستگاه بیست و یکم به شهرتهران رسید و این نشست همزمان با سی و نهمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی روز گذشته( دوشنبه 16 بهمن) با حضور علی نیکنام مدیرکل کتابخانه های عمومی تهران ، روسای ادارات شهرستان و جمعی از مسئولین و کتابداران و کتاب دوستان در کتابخانه عمومی محقق برگزار گردید.

خوشحالیم که هنوز علاقه مندان به کتاب وجود دارند
در این نشست که هفت شاعر جوان و برجسته کشورمان حضور داشتند ابتدا «دکترناصر فیض» شاعر و طنزپرداز کشورمان به معرفی کتاب «سیاه مست سایه تاک» نوشته مرتضی امیری اسفندقه پرداخت و گفت: همیشه استقبال خوبی از برنامه های کتابخوان می شود و این امر نشان می دهد که علاقه مندان به کتاب هنوز وجود دارند.

وی ادامه داد: این کتاب مجموعه قصیده های شاعری معروف و جوان است. نویسنده این کتاب را معمولا حرفه ای های رشته شعر می شناسند و این کتاب و آثار این نویسنده مخاطبان واقعی شعر را تحت تاثیر قرار می دهد. این اثر با قوت اثبات می کند که قالب قصیده هنوز کارایی هایی دارد که قبلا نداشته است.

این اثر همچون یک کتاب آموزشی در باب قصیده است
فیض تصریح کرد: از این نویسنده در قالب های متعدد شنیدیم و در همه آنان هم موفق بوده است ولی در قصیده ایشان موفق تر بوده است و این کتاب ، کتاب ارزشمند و خوبی است برای کسانی که قصیده را فراموش شده می دانند. این اثر همچون یک کتاب آموزشی در باب قصیده است و نویسنده کاری در این کتاب کرده که معمولا سابقه کمتری در باب قصیده به حساب می آید.
وی یادآور شد: در این کتاب نویسنده یک جاهایی در قالب قصیده داستانگویی می کند و طنز و شوخ طبعی را در قصیده وارد کرده در حالیکه قصیده معمولا خیلی جدی و خشک است.

این نویسنده و شاعر کشورمان یاد آور شد: در این کتاب ما با یک نوع نقد اجتماعی به کسانی که جایگاه اجتماعی خودشان را تشخیص نمی دهند مواجهه هستیم. ضمن اینکه نویسنده از اصطلاحات رایجی که در میان مردم مرسوم است در قصیده استفاده کرده که کمتر در قصیده دیده می شود.

این کتاب برای دو طیف نگارش شده است
«محمد جواد آسمان» دومین شاعری بود که به معرفی کتاب «10 شاعر انقلاب» نوشته محمد کاظم کاظمی پرداخت و گفت: نویسنده این اثر یکی ازچهره های برجسته ای است که در سالهای گذشته به نقد ادبی آن هم به صورت جدی پرداخته است. معتقدم اهمیت این کتاب برای دو طیف می باشد اول برای کسانی که علاقه مند جدی به شعر به معنی منتقدانه آن هستند و گروه دوم نیز خود شاعران می باشند.

توجه به نقد محتوایی تا نقد صوری
وی با بیان اینکه نویسنده اثر سعی کرده خیلی خشک و اتو کشیده حرف نزند گفت: سنگ بنای این کتاب ، نقدهایی بوده که ایشان قبلا در مطبوعات منتشر کرده است. نویسنده سعی کرده بیشتر به لحاظ فنی بپردازد و بیشتر به نقد محتوایی بپردازد تا نقد صوری ، البته این کار می تواند وجهه آموزشی نیز داشته باشد.
نقدها متکی بر شعر است

آسمان خاطرنشان کرد: شکل و ترتیب مطالب ، ترتیب زمانی دارتد و سعی شده بر اثر سیر زندگی شاعران باشد. این درحالی است که کتاب از مقدمه خوبی برخوردار است و نقدهایی که بر شاعران در این اثر وجود دارد از 15 صفحه تا 50 صفحه را شامل می شود و نقدهایی که برای هر شاعر انجام داده متکی بر شعر است.

به گفته وی ، برای علاقه مند به شعر و پژوهش گران ادبی حتما این کتاب ، کتاب ارزشمندی خواهد بود.
این اثر سرشار از ابهام و صنایع ادبی است

«افسانه غیاثوند» شاعره بعدی بود که به معرفی کتاب « هم قفسان » اثر دکترمژگان عباسلو پرداخت و گفت: این کتاب از این دست کتاب هایی است که غزل های موفق زیادی دارد که ارزش چندین بار مطالعه را دارد.

وی با بیان اینکه این کتاب متشکل بر 34 غزل است و تازه ترین اثر نویسنده محسوب می شود یادآور شد: شاعر سعی کرده است از اصطلاحات گذر کند و به سمت ویژگی های بارزتر شعر مثل عنصر اندیشه برود و ما را به یاد سبک سعدی در غزلیاتش می اندازد. ضمن اینکه این اثر سرشار از ابهام و صنایع ادبی است و شاعر به گونه ای این صنایع را بکار برده است که ما در مواجهه اولیه فکر می کنیم با نثری غیر از شعر روبرو هستیم و این امر؛ امتیازی برای کتاب به حساب می آید.

ابیات این کتاب قابلیت ضرب المثل شدن را دارند
به گفته وی ، ابیاتی که در این کتاب وجود دارند قابلیت ضرب المثل شدن را دارند و سلامت و روانی زبان شاعر، تنوع مضامین ، قوت و اقتدار غزل ها و سادگی و همه فهم بودن از نکات بارز و مثبت این کتاب است.

«مبین اردستانی» شاعر دیگری بود که به معرفی کتاب « بهار خواب » اثر محمد حسین نجفی پرداخت و گفت: نویسنده این کتاب روستا زاده ای است که اگر چه امروز شهر نشین شده است اما هیچگاه روستا زادگی اش را فراموش نمی کند و هنوز دلتنگ
روستا است و شعرهایش نیز همین گونه است.

ذوق شاعر با ورود به دانشگاه از بین نرفته است
وی ادامه داد: ذوق شاعر با ورود به دانشگاه از بین نرفته است ضمن اینکه شاعر در کودکی مادرش را از دست می دهد و برخی از ابیات این کتاب متاثر از همین ماتم است.

اردستانی تصریح کرد: محمد حسین نجفی جزو مهندسین برتر رشته برق در دانشگاه شریف است و بعد رشته ادبیات را انتخاب می کند که در این رشته هم ممتاز می شود.

این کتاب در بُعد درونی مثال زدنی است
«دکتر سید وحید سمنانی» نیز به معرفی کتاب « بی چشمداشت» اثر موسی عصمتی پرداخت و گفت: این شاعر متاسفانه در 12 سالگی به دلیل مننژیت نابینا می شود اما امیدش را از دست نمی دهد و ناخودآگاه ما را به یاد رودکی می اندازد. این کتاب جزو کتاب های متوسط در عرصه شعراست اما در بعد درونی مثال زدنی است.

وی ادامه داد: حجم عمده ای از این کتاب به تجربیات شاعر و آنچه را که بر او گذشته است می پردازد و در برخی از ادبیاتی که در این کتاب وجود دارد اگر چه خاکستریند اما زنده هستند.

اشعار به هیچ عنوان ترحم برانگیز نیست
سمنانی تصریح کرد: این کتاب به دو بخش تقسیم می شود و در کنار قصیده های خوبی که در این اثر به چشم می خورد ما شاهد شعرهای سفید هم هستیم و شاعر در این شعرها به هیچ عنوان قصد ندارد که ترحم مخاطب را برانگیزد.
به گفته این شاعر جوان ، این کتاب به خط بریل نیز چاپ شده است و قرار است چاپ دوم آن هم به بازار بیاید.

تعادل در این اثر حفظ شده است
«دکتر بهمن بنی هاشمی» شاعر دیگری بود که در این نشست به معرفی کتاب « کلیات اشعارقیصر امین پور» پرداخت و افزود: لفظ تعادل مناسب ترین لفظی است که به قول استاد شفیعی کدکنی می توان برای اشعار امین پور بکار برد و این تعادل موجب شده تا قیصر از شگردهای زبانی و شعری استفاده کند.

وی اضافه کرد: آرایه های نامحسوسی در اشعار امین پور مشاهده می شود و این درحالی است که شاعر گرفتار تصنع نمی شود و آرایه ها را نیز به صورت حل شده بکار می برد.

بنی هاشمی تاکید کرد: به گفته برخی از شاعران اگر قیصر امین پور به شعر کودک نپرداخته بود می توانست آثار ماندگارتری در ادبیات به جز کودک خلق کند اما من معتقدم همین تجربه های ایشان در شعر کودک سبب شده ذهن ایشان در ساده سخن گفتن قوت بگیرد.

«میلاد عرفان پور» که اجرای برنامه را نیز برعهده داشت آخرین شاعری بود که به معرفی کتاب « حق السکوت» نوشته دکتر محمد مهدی سیار پرداخت و ضمن قرائت ابیاتی از این کتاب یادآور شد: این کتاب توانست جایزه کتاب سال در حوزه شعر را تصاحب کند و دومین اثر شاعر محسوب می شود.

کتاب مملو از عاطفه ، عرفان و اندیشه است
وی با بیان اینکه این کتاب در چند حوزه شاخص است ادامه داد: یکی از این شاخص ها ، بحث تعادل بین عناصر مختلف شعر است ضمن اینکه شعر محمد مهدی سیار شعری مملو از عاطفه ، عرفان و اندیشه است و از طرف دیگر نیز ؛ پُر از زیبایی زبانی و موسیقی است که قابل فهم است.

عرفان پور یادآور شد: شعرهای این نویسنده نسبت به مردم و دردهای آنان بی تفاوت نیست و از سوی دیگر، شعرهای این کتاب ، شعرهای طراز دردوران ماست.

یاد آور می شود که در پایان این مراسم نیز با حضور علی نیکنام ، اکرم نادری و قربانی از شاعران دعوت شده با اهدای هدایایی تقدیر گردید.
کد خبر: 96017
Share/Save/Bookmark