به گزارش خبرنگار سينمايی هنرنیوز؛ دومین نشست خبری جشنواره بین المللی فیلم مقاومت با هدف تشریح اهداف، سیاست ها، برنامه ها و تشریح ابعاد اجرایی و برگزاری این رویداد فرهنگی و سینمایی با حضور «محمد خزاعی» دبیر این جشنواره و «یزدان عشیری» مدیر روابط عمومی این جشنواره و خبرنگاران سینمایی در مرکز سینمایی اسوه برگزار شد.
در این نشست محمد خزاعی اظهارداشت: ما طبق رصد هایی که کردیم دیدیم که فیلمی که در خصوص پیامبر اسلام ساخته شده است اثری شرم آور است و آمریکا وصهیونیسم به راحتی به خود اجازه دادند که به دین اسلام ومسلمانان توهین کنند. این درحالی است که مردم کشورما و مسلمانان طبق اخلاقیاتی که دین اسلام دارد به هیچ دینی تا کنون توهین نکردند.
وی افزود: باید قبول کنیم که امروز در حساسترين شرايط اجتماعی و سیاسی هستيم و از سويی بيداری اسلامی در كشورهای عربی و جنبش عدالتخواهی و ظلمستيزی در بسياری از كشورها ايجاد شده است و اسلامخواهی و گرايش به اسلام در كشورهای اروپايی روز به روز افزايش می يابد و به همین دلیل آمریکا ورژیم صهیونیستی نگران گسترش دین اسلام در سطح اروپا و جهان هستندو به همین دلیل دشمنان برای مقابله با جريان اسلام دست به اقدامات نترت انگیزی مانند توليد و انتشار فيلم توهين به پيامبر اكرم(ص) زنند كه دل هر انسان آزادهای را به درد میآورد.
خزاعی تصریح کرد: جشنواره بينالمللی فيلم مقاومت امسال با شعار «مقاومت، بصیرت و شکوفایی» در ۲ ماه برگزار می شود و در نوع خود برگزاری این رویداد هنری وسیع ترین جشنواره ای است که درایران وجهان از ۳ تا ۷ مهرماه در ۸۰ منطقه مرزی کشورمان ودر ۱۶ استان و در ۹ كشور دنيا برگزار می شود .
وی ادامه داد: نکته جالبی که باید در خصوص برگزاری جشنواره امسال گفت که یک منتقد و روزنامه اسراييلی از جشنواره مقاومت ترسیده و در يكی از روزنامههای پرتيراژ اسراييل این جشنواره را تحليل كرده است و برگزاری این جشنواره را ناشی از شکست ایران در نشست جنبش غیر متعهد ها دانسته است . در صورتی که این جشنواره یازده دوره برگزار شده و به نظرم این منتقد شناخت کافی از رویدادهای هنری کشورمان ندارد و به همین دلیل اين منتقد اسراییلی در نوشته خود گفته كه جشنواره فيلم مقاومت در خدمت اشاعه تروريست است اما بايد بپرسم كه تروريست ما هستيم يا شما كه در هر جنگ و تروری در دنيا حضور داريد؟ تروريسم ما هستيم يا شما كه ۱۷ هزار شهيد ترور داريم و البته بسياری از اين شهيدان به دست شما ترور شدهاند؟ ما تلاش میكنيم مردم نسبت به نقش اسراييل آگاهتر شوند تا روز به روز نفرتشان از اين رژيم جعلی افزایش یابد.
خزاعی خاطرنشان کرد: هميشه آرزوی شخصیم اين بوده كه آيا میتوان جشنوارهای ملی برگزار كرد كه همه مردممان از آن استفاده كنند؟ اكنون خوشحالم كه يكی از بركات جشنواره مقاومت حضور در مناطق محروم كشور است كه يک شور و نشاط اجتماعی در ميان مردم آن مناطق ايجاد می كند. ازطرفی من همیشه نگران آسيبهای جدی در حوزه دفاع مقدس بودم كه به نظرمان اين آسيبها میتواند تهديدی برای اين حوزه تلقی شود. چون گاهی مواقع ديده میشود مضامينی از منظر نگاه برخی فيلمسازان وارد اين حوزه شده كه هيچ هويت ايرانی،اسلامی و دفاع مقدسی در آنها ديده نمیشود كه اين جای تامل دارد.
وی تاکید کرد: متاسفانه فيلمهايی در حوزه دفاع مقدس ساخته شده كه هيچ يک از المانهای آن دوران را ندارد و استدلال فيلمساز برای خالی كردن فيلمش از اين المانها نزديک شدن به زبان جهانی و احيانا اكران جهانی است. در حالی كه اين تفكر كاملا اشتباه است كه برای نزديک شدن به زبان جهانی مفاهيم دفاع مقدسیمان را حذف كنيم. اگر اينطور باشد فيلم سينمای دفاع مقدس ما با يک فيلم جنگی كه در روسيه يا ساير كشورها ساخته میشود چه تفاوتی دارد؟ به نطرم باید به سياستگذاری دربخش بينالملل این جشنواره توجه ویژه ای شود زیرا ما اكنون با حجم بسيار زياد تهاجم فرهنگی روبرو هستيم كه در پيرامونمان بر اثر صدور انقلاب بيداری اسلامی در كشورهايی صورت گرفته است.
خزاعی ابرازداشت: امروز میبينيد كه دشمن بعد از اقدامات موهن در قالب مقاله، كتاب، كاريكاتور و قرآنسوزی اكنون به سينما و تصوير روی آورده است. اكنون يک صهيونيست در قالب فيلم به پيامبر اسلام توهين كرد و مسلمانان در اعتراض به آن به پا خاستند اما برنامهريزيمان برای پس از اين اعتراض بايد فرهنگی باشد، ما چه برنامهريزی فرهنگی كردهايم؟چون وقتی ما در حوزه صدور انقلاب اسلامی به كشورهای مختلف موفق بودهايم حال بايد برای اين انقلابها خوراک فرهنگی تهيه كنيم اما متاسفانه نسبت به سياستگذاری فرهنگی در حوزه بينالملل كمی تعلل شده است.
دبير جشنواره فيلم مقاومت اضافه کرد: جشنواره دوازدهم امسال در ۲ بخش اصلی «مسابقه ايران» و «مسابقه بخش بينالملل» برگزار خواهد شد. همچنين بخشهايی مانند «قلم طلايی» یا همان مسابقه فيلمنامهنويسی دفاع مقدس و بخش «عكس» را نیز خواهیم داشت و در بخش مسابقه ايران كه شامل مسابقه آثار«سينمايی»، «سينمايی ويديويی»، «فيلم كوتاه»، «مستند» و «انيميشن» است بيش از ۱۰۴۴ فيلم به دبيرخانه جشنواره رسيده است كه در بخش مسابقه آثار سينمايی ۲۲ فيلم ،مسابقه سينمايی ويديويی ۸۱ فيلم و كوتاه ۵۷ فيلم به دبيرخانه رسيد.
وی ادامه داد: در بخش بينالملل هم بخشهای «عماد مغنيه» با موضوع فيلمهايی درباره بيداری اسلامی و غزه را خواهيم داشت كه فيلمهای بسيار خوبی به اين بخش رسيده است. همچنين بخش «جلوهگاه نور» درباره شهدای ترور امسال در جشنواره داریم كه در اين بخش ۵۸ فيلم توليد و به دبيرخانه جشنواره ارسال شده است و ۳ نشست در حوزه دفاع مقدس به كارشناسی «اكبر نبوی» در جشنواره برگزار میشود. همچنين ۳ كارگاه آموزشی برای دوستان كرمانی طراحی شده كه شامل «نقد در سينما» با تدريس «مسعود فراستی»، «كارگاه فيلمنامهنويسی» توسط «مهدی سجادهچی» و «مستندسازی در بحران» توسط «محمد داودی» برگزار خواهد شد.
این تهیه کننده سینما یادآورشد: سلسله نشستهای اصحاب رسانه و فيلمسازان با ميهمانان خارجی از ۲۵ كشور دنيا را نیز خواهیم داشت و هر روز جشنواره نیز به نام يک شهيد عزيز نامگذاری شده است و ما تجليل از خانواده ۵ شهيد معظم در مراسم پایانی، رونمايی و عرضه كتاب پژوهشی به نام «تماشاگه راز» نوشته «حسين معززینيا» را که شامل مجموعه نقدها و مقالات شهيد آوينی در حوزه سينمايی دفاع مقدس را نیز به عنوان برنامههای جنبی این جشنواره خواهیم داشت.
دبير جشنواره مقاومت اضافه کرد: ما در اين جشنواره بزرگ داشت « قاسم بخشی» مستندسازی كه هميشه در كنار شهيد آوينی بوده و خدمت فراوانی به سينمای دفاع مقدس داشته را نیزداریم . همچنين تكريم از«رضا ايرانمنش»،مرحوم «ابوالقاسم حسينی» تهيهكننده سینمای دفاع مقدس و «حسن نجاريان» رانیز در اين جشنواره خواهیم داشت. ضمن آنكه خانواده «شهيد عماد مغنيه» به منظور تجليل از برگزيدگان بخش مربوط به اين شهيد ميهمان ويژه اين جشنواره خواهند بود.
وی درپایان گفت: از تاریخ ۱۲ تا ۲۲ مهرماه جشنواره دانشآموزی فیلم مقاومت در مناطق زلزلهزده برگزار میشود و ما نمايش فيلمهای سينمايی و حضور هنرمندان و استفاده ۴۵ هزار دانشآموز از اين برنامهها را برنامهريزی كردهايم . که آثار را برای دانش آموزان به نمایش می گذارند.