نظر سلطانی فر درباره مخالفان واگذاری بناها درتبصره 36 به شهرداری؛
مَثَل بعضی به ظاهر دلسوزان و عوام فریبان « نه خود خورد ، نه کس دهد...» است
معاون رییسجمهور تاکید کرد: گردشگری داخلی در برنامه ششم توسعه از قلم نیفتاده و تبصرهی "واگذاری بناهای تاریخی به شهرداریها" بدون آنکه تغییر کند، محکم سر جای خود باقی خواهد ماند.
تاريخ : چهارشنبه ۵ اسفند ۱۳۹۴ ساعت ۱۴:۳۷
به گزارش هنرنیوز؛ مسعود سلطانیفر، رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری درباره علت لزوم اصرار سازمان میراث فرهنگی و گردشگری برای حفظ تبصره "۳۶" در بخش میراث فرهنگی برنامه ششم توسعه که این سازمان را موظف کرده اماکن تاریخی را به استثنای نفایس ملیِ در اختیار خود را به شهرداریهایی با جمعیت بیش از ۱۰۰ هزار نفر به منظور بهرهبرداری واگذار کند، به ایسنا توضیح داد: باید آگاهی نسبت به اصل این پیشنهاد ایجاد شود. در همه مراحلی که در برنامه ششم توسعه پیشنهاد شده است تا یک بنای تاریخی به شهرداریها و صندوق حفظ و احیا واگذار شود، مشخصا نظارت دقیق و مطابق با رعایت استانداردها از سوی این سازمان نیز ذکر شده است.
وی بیان کرد:
مَثَل بعضی از دیدگاههایی که دوستان به ظاهر دلسوزانه و عوامفریبی میکنند، این است؛ «نه خود خورد، نه کَس دهد، گَنده کند...»معاون رییسجمهور ادامه داد: قرنهاست این بناها در حال نابودی هستند و کسی به فکر آنها نبوده، اگر به سراغ استفاده از ظرفیت مردمی و دیگر دستگاهها نرویم، حتما تا چند قرن دیگر این بناها تخریب میشوند، ما با رویکردی که داریم تعداد قابل توجهی از این بناها را با سرمایه مردم و بعضا با سرمایه شهرداریها با نظارت و استاندارد سازمان احیا میکنیم.
او تاکید کرد:
تبصره ۳۶ در برنامه ششم توسعه همچنان محکم در جای خود حفظ میشود و برای آن استدلال هم داریم و فکر میکنیم کاری که برای حفظ میراث فرهنگی کشور میشود کرد این است که اجازه ندهیم تا چند قرن دیگر آثار تاریخی مملکت تخریب شود.سلطانیفر در پاسخ به این سوال که
این بناهای تاریخی چگونه و با چه استدلالی به شهرداریها واگذار میشود که سوابق طولانی در تخریب بافت تاریخی شهرهایی مثل یزد، شیراز، قزوین، تهران و اصفهان دارند؟ گفت: سعدالسلطنهی قزوین و یا سردر باغ ملی را چه کسی بازسازی کرده است؟ انشاءالله ما روی این بازسازیها نظارت میکنیم.