به گزارش هنرنیوز، نخستين جشنواره و همايش اكوتوريسم و كوهستان روز گذشته چهارم خرداد ماه با حضور جمعي از مسئولان سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري و همچنين تعدادي از مقامات محلي استان كردستان در روستاي گردشگري اورمانات برپا شد.
امير الهي، رئيس اداره ميراث فرهنگي و گردشگري استان كردستان نيز در ادامه اين مراسم با اشاره به جاذبههاي بكر استان كردستان و همچنين قرار گرفتن روستاي اورومانات در محور طبيعت گردي اظهار كرد: ما ميدانيم كمبودها و مشكلها وجود دارد ولي بايد در جايي طلسم ميشكست و خط شكني ميشد چه خوب كه با اين همايش و حضور معاون گردشگري اين اتفاق افتاد.
وي افزود: به هر حال كمبودها هميشه بوده و هست ولي بايد استفاده كامل را ببريم.
او در ادامه با بيان اينكه معرفي اين روستا بحث اصلي ما است، گفت: اورومانات پيشينه چندهزار ساله دارد و شكل معماري آن قدمت طولانيتري دارد براي همين از فرماندار و شهردار اورومانات كه مدتي است كه به شهر تبديل شده است خواهش ميكنم قبل از انجام هر كاري منطقه را حفظ كنند و كمك كنند تا اين بافت بومي حفظ شود و از ورود مصالح خارج استان و منطقه جلوگيري شود.
الهي گفت: با توجه به قول آقاي جهانيان –معاون گردشگري كشور – اميدواريم نخستين نمايشگاه منطقهاي در اين شهر(اورومانات) با همكاري عراق و سليمانيه برپا شود تا صنايع دستي را رونق دهيم و به طبع آن مردم منطقه كسب درآمد كنند.
علي فياضي نيز در اين مراسم با بيان اينكه برنامههاي آموزشي براي جوامع محلي به منظور خدمات رساني به گردشگران از اهداف اصل ما به شمار ميآيد افزود:امسال چند كارگروه تشكيل شده است تا بر اساس توسعه پايدار و آموزش به توانمندي جوامع محلي و شناسايي پتانسيلهاي گردشگري مناطق بپردازيم.
او همچنين گفت: قصد داريم جلوهها و شاخههاي طبيعت گردي را شناسايي كنيم كه اين موضوع يكي از اولويتهاي اساسي ما به شمار مي آيد.
در ميان اين مراسم مجري اين مراسم كه خبرنگار واحد مركزي كردستان هم بود خطاب به مسئولان حاضر و مجريان اين همايش يادآور شد: چند وقت پيش براي ساخت و ساز در اين منطقه چند درخت را قطع كردهاند كه عكس آن در رسانهها منتشر شده است. لازم است مسئولان محلي در اين باره توضيح دهند. همچنين با وجود آنكه ما در اورومانات كارخانه آب معدني داريم ولي آب معدنيهاي اين مراسم از همدان خريداري شده و حاضران از من خواستهاند اين موضوع را تذكر دهم.
علوي، معاون گردشگري كردستان نيز در پاسخ به اين انتقادات گفت: درباره موضوع ساخت و ساز و عمليات عمراني حتما مسئولان در جاي ديگري كار خود را جبران ميكنند ما به شدت مخالف قطع درختان هستيم ولي در نظر بگيريد كه كل اين منطقه پر از درخت و جنگل است. ما چارهاي نداريم .
وي درباره موضوع آب معدني هم توضيح داد: بسيار ناراحتيم كه اين اتفاق افتاده است ديروز از همه عمده فروشهاي آب معدني درخواست كرديم هزار بطر آب تهيه كنند ولي گفتند موجود نيست.
وي ادامه داد:آب معدنيهاي اين منطقه معمولا از سقز، اورامانات و همدان تامين ميشود، ولي متاسفانه به خاطر قيمت ارزان بيشتر عمدهفروشها آب معدني همدان را عرضه ميكنند.
شهردار اورومانات هم كه تقريبا نزديك به دو ماه است كه اين مسؤوليت به او واگذار شده است در اين باره توضيح داد: در آن عمليات ساخت و ساز فقط سه درخت قطع شد ولي منابع طبيعي در منطقه ديگر ۱۰۰ نهال را كاشته است.
در حاشيه اين مراسم نيز يك گروه موسيقي محلي به اجراي قطعاتي از نواها و آواهاي كردي پرداختند و همچنين رقص محلي «هل په ركي» كه برگرفته از حركات رزمي قديمي مردم كردستان است و يك آئين ثبت شده در ميراث ملي كشور به شمار مي آيد اجرا شد كه با استقبال فراوان حاضران همراه بود.
علاوه بر اين نمايشگاهي از آثار صنايع دستي بومي اورومانات كه شامل گيوه دوزي ،گليم ،موج بافي،چوقا بافي، منبت و همچنين غذا و سوغات محلي اين منطقه برپا شده بود.
در روز دوم همايش به خاطر افزایش ريزگردها در منطقه قرار بود برنامه گشت در روستا لغو شده و حاضران به مریوان منتقل شوند اما به خاطر برقراري اين شرايط در تمام استان تصميم گرفته شد اين برنامه ادامه پيدا كند که حضار برخی با ماسک و برخی بدون ماسک به گشت و گذار در روستا پرداختند.