حریم مجموعه بازار تاریخی خوی تعیین شد
حریم مجموعه بازار تاریخی خوی تعیین شد
حریم مجموعه بازار تاریخی خوی، بازاری به جا مانده از دوره صفویه تعیین شد.
 
تاريخ : سه شنبه ۴ اسفند ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۰۶
به گزارش هنرنیوز؛ مدیرکل دفتر ثبت آثار و حفظ و احياء ميراث معنوي و طبيعي با اعلام این خبر گت: حریم این بازار تاریخی شامل ۱۶ اثر تاریخی ثبت شده در فهرست آثار ملی و ۱۷ اثر تاریخی واجد ارزش در پیرامون این اثر تاریخی در کمیته حرایم آثار ملی غیر منقول این اداره کل مصوب شد.

فرهاد نظری گفت: با این مصوبه حریم این اثر تحت حفاظت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بوده و هرگونه دخل و تصرف در محدوده حریم و تخلف از ضوابط حفاظتی مقرر برابر مواد ۵۵۸ لغایت ۵۶۹ کتاب قانون مجازات اسلامی جرم محسوب شده و مرتکب مشمول مجازاتهای قانونی خواهد شد.

بر اساس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری؛ بازار قدیمی خوی بازمانده بازاری گسترده است که طبق کتیبه موجود در موزه این شهر، در زمان شاه طهماسب ساخته شده است. این بازار به واسطه مجزا بودن کلیه صنف ها از جمله فرش فروشان، زرگران، بزازان، رنگرزها ، کفاشان، صندوق سازان، چاقو سازان ، مسگرها ، کلاهدوزان و .... که هر یک برای خود راسته خاصی دارند از جمله بازارهای دیدنی ایران به شمار می رود.

این بازار قدیمی با داشتن کاروانسراها و چهارسوق های متعدد یادآور روزهای پر رونق اقتصادی بازار به هنگام عبور جاده ابریشم (ایپک یولی) از شهر خوی بوده است.

این بازار واقع در مرکز شهر با نظم کم نظیر در ساخت راسته بازارهای سر پوشیده، چهار سوهای خوش ترکیب و سراهای نسبتاً بزرگ و جالب، گنبدهای آجری و گذرهای قدیمی موجود در آن به عقیده مورخان و جهانگردان یکی از زیباترین بازارهای ایران بعد از بازارهای تبریز، شیراز و کرمان است

وجود پنج کاروانسرای خان، کشمش چیلر، بلوسی، چیت ساز و حاج میرهاشم و مساجد بسیار زیبا و تاریخی ملاحسن، مطلب خان، سید الشهداء، شیخ، حجتیه، داش آغلیان، حمام زیبای محمد بیگ، دروازه سنگی در امتداد بازار با معماری منحصر به فرد که زمانی یکی از ورودی های اصلی شهر بوده، ساختمان شهرداری، دبیرستان حکیمیه، خانه کبیری و ۱۳ خانه واجد ارزش تاریخی و .... در محدوده این بازار تاریخی از دیگر دیدنی های این شهر تاریخی به شمار می رود.
کد خبر: 89349
Share/Save/Bookmark