تهیهکننده «شب بخیر فرمانده» در گفتوگو با هنرنیوز
عدهای دفاع مقدس را دستاویزی برای اهداف شخصی خود کردهاند
تاريخ : دوشنبه ۱۰ خرداد ۱۳۸۹ ساعت ۱۳:۴۵
سعید سیدزاده گفت: جشنواره فیلم مقاومت، انقلاب و دفاع مقدس تا زمانی که نهادینه نشده و سیاستگذاریهای کلان و مشخصی نداشته باشد تاثیری نخواهد داشت.
سید سعید سیدزاده، تهیهکننده سینما در گفتوگو با هنرنیوز درباره برگزاری مجدد جشنواره فیلم مقاومت، انقلاب و دفاع مقدس گفت: افراد هم نسل من از صمیم قلب و صادقانه به دنبال ارزشهای دفاع مقدس هستند و میخواهند برای امرکاری صورت گیرد به دلیل اینکه فکر میکنند حیف است که نسلهای آینده از دستاوردها و ارزشهای این حادثه بزرگ و پیروزی پرارزش بی بهره باشند. وی افزود: با کمال تاسف، عدهای دفاع مقدس را دستاویزی برای رسیدن به اهداف شخصی خود کردهاند. لذا اگر مسولان با کمک آثار فرهنگی شرایط و زمینه شناخت جوانان درباره 8 سال ایثار و مقاومت جان بر کفان کشور را فراهم کنند کار پسندیده و شایستهای انجام دادهاند ولی بعضی اوقات به دلایل مختلف از جمله تغییرات مدیریتی و نگاه سلیقه ای به مقوله جنگ تحمیلی، در این امر مهم وقفه میافتد. تهیهکننده «شب بخیر فرمانده» به نهادینه شدن جشنوارههای دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: اگر قرار باشد بهرهمندی از برکات و ارزشهای دفاع مقدس صورت گیرد باید فستیوالهایی نظیر جشنواره فیلم دفاع مقدس کارکرد مناسب و مورد نظر خود را داشته باشد و با نهادینه شدن در سیستم مدیریتی کشور ساری و جاری باشند. سیدزاده ادامه داد: در صورتی که این جشنوارهها نهادینه شده و نظاممند شوند یعنی یک ستاد دائمی، دبیر با انگیزه و دلسوز، سیاست کلان و مشخص، شورای سیاستگذاری و بودجه کافی داشته باشد تاثیرگزاری بیشتری در جامعه خواهند داشت.
جشنواره ها ابزار تبلیغ شخصی شدهاند
تهیهکننده فیلم سینمایی «پنالتی» در ادامه افزود: وقتی جشنوارهها ابزاری برای تبلیغ فردی شوند هیچ تاثیر مثبتی نخواهند داشت چون بر اساس خاستگاه خود پیش نرفتهاند. متاسفانه تاکنون حتی یک فستیوال در کشور برگزار نشده که خاستگاه، انگیزه و تعریف درستی داشته باشد. فقط نوعی نمایش سوری هستند. وی خاطرنشان کرد: معمولا جشنوارهها با نوع انتخاب، گزینش و داوری خود به هنرمند نشان میدهند که چه قالبهایی را مورد تشویق و حمایت خود قرار میدهند ولی شاهد هستیم که هر سال جشنوارهها به یک روال برگزار میشوند. این تهیهکننده سینما در ادامه توضیح داد: در یک دوره فیلمی را ضد جنگ مینامند و در دورهای دیگر همان فیلم را ارزشمند معرفی میکنند و این امر نشان از نبود سیاستگذاریهای کاربردی مشخص است و تا زمانی که این روال تغییر نکند، کیفیت و کمیت جشنوارهها تاثیری در جامعه نخواهد داشت. سیدزاده افزود: شرایط به گونهای شده که حتی فیلمسازان نیز دیگر رغبتی برای شرکت در جشنوارهها ندارند و حضور در این فستیوالها را مایه افتخار خود نمیدانند. وی در پایان گفت: ازدولتمردان کشوری که داعیه حرکت و رفتن به سمت ارزشها را دارند انتظار میرود که حداقل جشنوارهها را براساس اهداف مشخص و متعالی پی ریزی کنند.