از تشکیل دبیرخانه تا ایجاد موزه در سیمره
همایش «پژوهشهای باستانی سد سیمره» با تاکید بر ضرورت همکاری امکانسنجی طرحهای عمرانی برای حفظ میراث فرهنگی» به کار خود پایان داد.
تاريخ : شنبه ۵ دی ۱۳۹۴ ساعت ۱۸:۱۲
به گزارش هنرنیوز؛ کمیته علمی همایش «پژوهشهای باستان شناسی سد سیمره» با انتشار بیانیه پایانی این همایش بر ضرورت همکاری شرکت توسعه منابع آب و نیروی انسانی با پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری برای انجام مطالعات در مرحله امکانسنجی طرحهای عمرانی برای حفاظت میراث فرهنگی در محدوده طرحهای عمرانی تاکید کرد.
در این بیانیه علاوهبر تقدیر از تلاشهای مسئولان شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران و به ویژه مجریان سد و نیروگاه سیمره آمده است: «این همایش در واقع میتواند به عنوان الگویی مناسب و تبلوری از همراهی وهمگامی آبادگران گذشته و آبادگران حال برای توسعه ماندگار وپایدارآینده با پاسداری و حفاظت تمامیت ارضی و ارزشهای سرزمین و بهرهبرداری هوشمندانه و خردمندانه از دانشها و داشتهها تلقی شود. بنابراین پیشنهادات زیر برای بهبودبخشی مطالعات و تداوم همکاریها دراین امر مطرح شود.
- لازم است دبیرخانهای دائمی برای همکاریهای مشترک شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران، پژوهشگاه میراث فرهنگی تشکیل و برنامههای مورد پیشبینی و عملیاتی را برای آینده پیریزی کنند.
- در این رابطه پیشنهاد میشود جلساتی منظم در سطح مدیران و کارشناسان به منظور افزایش هماندیشی و تبادلنظر بین این دستگاهها برگزار شود.
- ضروری است مطابق با قوانین مربوط به حفظ میراث فرهنگی و مطالعات فرهنگی- تاریخی در محدوده طرحهای عمرانی و بهویژه اجرای درست آییننامه بند «ج» ماده ۱۱۴ برنامه توسعه کشور که در برنامه ششم نیز تمدید و تأکید شده، هر دو دستگاه همکاری و تلاش لازم را برای انجام مطالعات در مرحله امکانسنجی طرحهای عمرانی داشته باشند و به منظور حسن انجام آن، دستورالعملهای اجرای مشترک دوجانبه تهیه شود.
- نظر به انعقاد قرارداد پژوهشی جدید بین شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران و پژوهشگاه میراث فرهنگی برای توسعه مطالعات و پژوهشهای میراث فرهنگی بیشتر روی محوطههای واقع در محدوده آبگیر سد و نیروگاه سیمره و مساعدتهای مسئولان پروژه فوق، انتظار میرود با تأمین اعتبارات به موقع و همیاری باستانشناسان ایرانی و پژوهشگران بینالمللی، برنامه کاوشها و حفاظتهای بیشتر تداوم یابد.
- با توجه به تعامل و توافق مشترک هر دو دستگاه، ضروری است در اسرع وقت برای حفظ و نمایش آثار و یافتههای مکشوف از محوطههای تاریخی محدوده سد و نیروگاه سیمره، موزه و نمایشگاهی دائمی ایجاد شود و بتواند مرکزی برای استمرار مطالعات و پژوهشهای فرهنگی مشترک با سد سیمره باشد.
- لازم است امکانات و تمهیداتی برای انجام مطالعات آزمایشگاهی و همچنین آنالیز سالیابی کربن ۱۴ آثار و مواد یافت شده تمام محوطههای مورد کاوش در محدوده سد مذکور در نظر گرفته شود.
- پیشنهاد میشود پژوهشگرانی که در زمینه مطالعات باستانشناسی، حفاظت و مرمت و علوم میانرشتهای در محوطههای مختلف تاریخی در محدوده سد و نیروگاه سیمره انجام دادهاند و در آینده نیز صورت میگیرد، اقدام به انتشار کتابها، پوسترها، کاتالوگها و سخنرانیها برای هرکدام از محوطهها به منظور نشر و گسترش دانش ما از گذشتگان این خطه داشته باشند.
امید آنکه با شناسائی وپژوهش بر این مدارک ارزشمند و داراییهای فرهنگی که دانشنامه فنآوری دانش ومدیریت گذشتگان است و با معرفی آنها، این تهدید به فرصت تبدیل شود. باتوجه به نقش استراتژیک میراث فرهنگی به عنوان زیرساختهای توسعه و آمایش سرزمین، چشمداشت ما از برآیند این همایش تداوم همکاری در زمینه پژوهشهای کافی، حفاظت، احترام و پذیرش قانون وضوابط و سرمایهگذاری دراین حوزه برای حفظ منافع ملی و مصلحت نظام است.»