قباد شیوا از چهرههای شاخص گرافیک و از استادان این هنر در مورد انتظاراتش از دولت آینده گفت: متاسفانه اکنون یک عارضه بد اقتصادی جامعه را فرا گرفته و کسی نمیتواند در امور اقتصادی سرمایهگذاری کند.
وی افزود: طراحان گرافیک از سفارشهایی که از سوی شرکتهای اقتصادی داده میشود ارتزاق میکنند و به خاطر مشکلات مادی که گریبان شرکتهای صنعتی و تولیدی را گرفته، این سفارشات تقریبا به صفر رسیده است.
این چهره شناختهشده گرافیک ایران از دولتمردان آینده بهویژه از وزرای ارشاد و علوم خواست که به بازار کار و میزان تقاضای جامعه برای رشتههای هنری به خصوص گرافیک توجه بیشتری کنند.
وی ادامه داد: در سراسر ایران دانشگاههای زیادی وجود دارد که آنها را در کنار موسسات خصوصی که بگذاریم میبینیم تعداد دانشآموختگان گرافیک در ایران زیاد است و متاسفانه بالای ۹۸ درصد این آموزشگاهها با کیفیت بسیار نازلی درس میدهند و در انتها خیل عظیم از این جوانان را به جامعهای که تهی از بازار کار برای گرافیک است، رها میکنند.
شیوا خاطرنشان کرد: این برعهده وزارت علوم است که بسنجد بازار کار یک رشته مانند گرافیک چقدر است و بر مبنای آن دانشجو بگیرد تا متخصص در این حوزه به اندازه کافی پرورش داده شود. الان وضعیت تحصیلکردههای گرافیک طوری شده است که چند سال پیش پزشکان به آن دچار شده بودند و ما در مقطعی حتی به صادرات پزشک هم رسیدیم.
وی در پایان خواستار توجه جدی به این مساله در برنامهریزیهای کلان جامعه شد و گفت: اکنون و با وضعیتی که در دولتهای کنونی به وجود آمده است تمام آتلیههای هنری یا تعطیل شده و یا نیروهای خود را تعدیل کردهاند.