به گزارش هنرنیوز،چهلمین و آخرین برنامه تهرانگردی عضو شورای اسلامی شهر تهران، در سال ۹۳ به بازدید از منطقه ۲۱ تهران، باغات و فضای سبز، حضور در شهرک سینمایی غزالی و موزه خودروهای قدیمی و همچنین کاشت نهال به یاد تهران پژوهان درگذشته اختصاص داشت.
صبح روز جمعه احمد مسجد جامعی عضو شورای اسلامی شهر تهران، با حضور در منطقه ۲۱ به یکی از مجموعههای فرهنگی ورزشی این منطقه رفت. در ورودی یکی از سالنهای مجموعه فرهنگی ورزشی صدف، مجسمه سوسمارهایی وجود داشت که به همراه نقاشی، فضای مه آلود و گیاهان گرم سیری که در آن به کار رفته بود، طراحی زیبایی از معماری و نقاشی شرق آسیا را نمایان میکرد.
تنها قلعه باقی مانده در تهران
مسجد جامعی پس از بازدید از این مجموعه، به قلعه چیتگر تنها قلعه باقی مانده در تهران رفت و از این بنای مهم و تاریخی دیدن کرد. وی در این بازدید عنوان کرد: کل فضای منطقه چیتگر ۲۴ میلیون متر بود که این قلعه در سال ۱۲۹۷، ساخته شد و شامل قلعه، مدرسه، مسجد، خانه اربابی و حمام بود. با وجود مدرسهای که در این محل بود و معلمانش از روستای کن میآمدند و تنها دو کلاس درس داشت، نشان میدهد که سواد آموزی در این منطقه وجود داشت.
عضو شورای اسلامی شهر تهران در ادامه گفت: این قلعه تنها قلعهای است که در تهران باقی مانده و زمانی با داشتن چهار رشته قنات از مناطق مهم تهران محسوب میشد و یکی از بناهای باقی مانده از این منطقه با نماد معماری درونگراست؛ چرا که پنجرهای نداشته و با دیوار قسمتهای مختلف آن جدا شده است و باید بقایای این قلعه و قسمتهایی از باغ اربابی که تبدیل به پارکینگ شده، احیا و بازسازی شود.
مسجد جامعی با اشاره به بازدید تیم تهرانگردی در گذشته از منطقه کن تهران و وضعیت باغهای این منطقه اظهار کرد: در آن زمان باغهای کن در معرض خطر بودند، اما موفق شدیم با پیگیری و انجام برخی اقدامات، مشکلات آنها را برطرف کنیم. اکنون نیز باید درباره وضعیت باغهای چیتگر چاره مناسبی اندیشیده شود، چون آنها نیز در معرض تهدید جدی هستند.
در حاشیه بازدید از این محله، تعدادی از اهالی ساکن چیتگر، مشکلاتشان را با عضو شورای اسلامی شهر تهران در میان گذاشتند. یکی از این مشکلات نبود زمین چمن بود که مقرر شد با کمک شهرداری، زمین چمنی در این محله احداث و در اختیار اهالی محل گذاشته شود.
نخستین پارک با رویکرد معرفی و کاشت گیاهان دارویی
احمد مسجد جامعی در ادامه چهلمین برنامه کشف تهران به مناسبت هفته فضای سبز از پارک طبیعت، با ۳۶۰ گونه گیاهان دارویی بازدید کرد. او با اشاره به موقعیت پارک طبیعت که در مجاورت بزرگراه فتح قرار دارد، بیان کرد: این پارک در مساحت ۲۸ هکتار ساخته شده است و برنامههای ویژهای برای توسعه آن در دستور کار است.
عضو شورای اسلامی شهر تهران، با اشاره به سکوهای رنگی که در نقاط مختلف این پارک قرار داشت، تصریح کرد: این سکوها برای شرایط بحران منطقه فراهم شده است، همچنین در این پارک گونههای متنوع گیاهی با ۳۸۰ گونه پرورش یافتهاند که کلکسیون مناسبی از گونههای گیاهی را تشکیل میدهند و نخستین و تنها باغ با این تعداد نمونه گیاهی و دارویی در سراسر کشور است.
وی به فعالیتهای این منطقه در خصوص فضای سبز اشاره و خاطر نشان کرد: ساخت و احداث بیش از ۸۳ هکتار فضای سبز منطقهای و فرا منطقهای و تامین ۴۲ متر مربع سرانه فضای سبز برای هر شهروند، از جمله فعالیتهایی است که شهرداری منطقه ۲۱، در بحث فضای سبز انجام داده است.
الله بیگی مسئول این پارک نیز در این زمینه اظهار کرد: مراحل اجرایی شدن عملیات توسعه این پارک از دو سال پیش آغاز و جنگل متروکه آن با مساحت ۶۸ هکتار که در معرض تهدید و تصرف معارضان بود، برای استفاده بهینه به پارکی با کاربری فرامنطقهای تبدیل شد.
باغی با عنصر باغهای ایرانی
احمد مسجد جامعی و تیم تهرانگردی در ادامه به باغ قرآنی وردآورد که در گذشته به باغ شازده معروف بود رفته و از این باغ با عنصرهای ایرانی بازید کردند. بوستانی که در کانون آن مرکز قرآنی احداث شده است.
عضو شورای اسلامی شهر تهران با حضور در این پارک با بیان اینکه این فضا از نظر تاریخی نیز دارای قدمت و اهمیت زیادی است، گفت: در واقعه فتح تهران توسط رضاخان، نیروهای قزاق در این منطقه گرد آمده و با ساماندهی نیرو و نفرات به سمت تهران حرکت کردند که میتوان نسبت به نگهداری و حفظ این باغ که حالا قسمتی از آن متروکه شده است، اقدام کرد.
وی افزود: بخشهایی از دیوار این باغ تاکنون چندین بار توسط مردم منطقه برداشته شده و پس از آن شهرداری بار دیگر آن را محصور کرده است. بهتر است که برای محافظت از باغ، حصار آن برداشته شود تا نگاه مردم بتواند این باغ را حفظ کند.
همچنین بخشهایی از دیوارهای باغ «وردآورد» از کاهگل بود که مسجد جامعی با تاکید بر استفاده از چنین ملاتی برای دیوار باغهای ایرانی عنوان کرد: در قدیم به جای گچ، سیمان، سنگ و بتون، دیوارها با گلهای ورزداده که کاهگل نامیده میشدند و رویشان یک سقف شیروانی زده میشد تا آب برآنها چکه نکند، ساخته میشدند. معتقدم روح باغهای ایرانی در چنین دیوارهایی بهتر دمیده میشود به همین دلیل باید فضای باغ ایرانی با چنین ملاتی همراه باشد تا بتوان احساس بهتری با خاک و طبیعت برقرار کرد.
عضو شورای اسلامی شهر تهران در پایان پیشنهاد داد: زمینهای اطراف این باغ که به تملک شهرداری در آمده نیز به باغ ملحق و به وسعت آن افزوده شود.