راهیابی ۲۰ فیلم سینمایی ویدیویی به مرحله مسابقه جشنواره مقاومت
از سوی روابط عمومی اعلام شد؛
راهیابی ۲۰ فیلم سینمایی ویدیویی به مرحله مسابقه جشنواره مقاومت
عناوین فیلم های منتخب سینمایی ویدئویی جشنواره مقاومت و دفاع مقدس اعلام شد.
 
تاريخ : چهارشنبه ۱ شهريور ۱۳۹۱ ساعت ۰۹:۴۳

به گزارش هنرنیوز؛ روابط عمومی جشنواره بین المللی فیلم مقاومت و دفاع مقدس با اعلام این خبر، عناوین فیلم های منتخب سینمایی ویدیویی جشنواره فیلم مقاومت و دفاع مقدس و کارگردانان آن ها را به این ترتیب معرفی کرد:
گنگ خوابدیده (علی عطشانی)، دوچرخه ساز نابینا – دست ها نگاه می کنند (ابراهیم شیبانی)، یوما (صادق پروین آشتیانی )، ترم زمستانی (رضا بهشتی)، عصر بارانی– سکوت مادرانه (مرجان اشرفی زاده)، پگاه و پیکر (کاوه سجادی حسینی )، شهربانو (علی محمد قاسمی)، آبی عمیق (حسن لفافیان)، در اعماق خطوط (محمد صادق بکتاشیان)، لانه های سوخته (شهرام مسلحی)، مدیون (محمدجواد کاسه ساز) ، پلاک۷کوچه پاییز (شهرام شاه حسینی)، ژنرال (علی شاه حاتمی )، سرباز یک خانواده (مجید مظفری) ، روزی که مینا گم شد (امیر شهاب رضویان)، سماء در آتش (فرید الدین نیک جو)، آوان (آرش سجادی حسینی)، همسنگار (احسان عبدی پور)، لحظه گمشده (سعید ابراهیمی فر)، بهمنشیر (حمیدرضا لوافی)
بر پایه این خبر، ۲۰عنوان فیلم از میان ۸۱ فیلم سینمایی ویدیویی رسیده به دبیرخانه جشنواره توسط هیاتی متشکل از مهرداد خوشبخت، عبدالله باکیده، علی دهکردی، مهدی فیوضی و سیدمحمدرضا میرمحمد انتخاب شده است.

***از اروپا تا آفریقا
در آستانه برگزاری دوازدهمین دوره جشنوارهء بین‌المللی فیلم مقاومت بد نیست نگاهی داشته باشیم به میهمانان و کشورهای شرکت‌کننده در این جشنواره. این در حالی است که این روند امسال نیز ادامه خواهد داشت و حدودا بیست میهمان از ده کشور جهان به کرمان خواهند آمد.

در دوره یازدهم جشنوارهء فیلم مقاومت برای اولین بار به صورت بین‌المللی در تهران، هفت استان و هفت کشور دنیا برگزار شد. پیش از این دوره‌های قبلی جشنواره تنها به صورت استانی و با نمایش برخی فیلم‌‌های مستند خارجی دنبال می‌شدند اما در دورهء یازدهم به دبیری محمد خزاعی برای اولین بار فیلم‌های خارجی در بخش‌های مختلف بین‌‌الملل از جمله فیلم‌های بلند، فیلم‌های کوتاه، فیلم‌های مستند و بخش غزه به نمایش درآمدند. همچنین در این دوره از جشنواره میهمانان مختلفی از سراسر جهان برای حضور در تنها جشنوارهء فیلم مقاومت دنیا حضور پیدا کردند. این میهمانان از میان فیلمسازان، منتقدان، فیلمنامه‌نویسان، سینماگران، دبیران جشنواره‌های سینمایی و همچنین داوران جشنواره‌های مختلف انتخاب شده بودند و دبیری این بخش در ایران را محمد اطبایی و در کشورهای دیگر رضا رستگار به عهده داشت.
میهمانان جشنوارهء یازدهم از کشورهای مختلف دنیا از جمله هند، سوریه، اسپانیا، تونس، سنگاپور، فلسطین، لبنان، ایتالیا، هلند، سوئیس و آلمان به تهران آمده بودند.
از جملهء این میهمانان می‌توان به خانم لاتیکا پادگائونکار، نویسنده سینمایی ، منتقد فیلم و مدیر جشنواره اشاره کرد. ایشان که از کشورهند به ایران آمده بودند، در این جشنواره داور فیلم های بلند هم بودند.
محمد ملس نیز میهمان دیگری بود که در مقام فیلمساز و داور فیلم‌های بلند از سوریه در جشنواره حضور یافته بود.
آلبرتو آرچه کارگردان فیلم شلیک به فیل از اسپانیا نیز میهمان دیگری بود که فیلمش هم در جشنواره به نمایش درآمد.
از کشور تونس، آقای الیاس بکار به ایران آمد که خودش کارگردانی فیلم دیوار گریان را به عهده داشت. او در جشنوارهء یازدهم داور بخش فیلم های مستند بین‌الملل هم بود. او مستندي با نام سخن آزادي (كلمة حرة) درباره انقلاب تونس ساخته است.
از میان منتقدان سینما باید به فیلیپ چیا اهل کشور سنگاپور اشاره کرد. او دبیر یکی از جشنواره‌های مهم سینمایی در کشور خودش است و در جشنوارهء فیلم مقاومت و دفاع مقدس به عنوان داور فیلم های بلند فعالیت کرد.
از دیگر میهمانان این جشنواره که برای ایرانی‌هایی که جشنوارهء فیلم مقاومت را دنبال می‌کنند نامی آشناست، می توان از خانم مای مصری، فیلمساز فلسطینی نام برد. او به عنوان داور فیلم های مستند در این جشنواره فعالیت و همکاری داشت. در کنار اینها او یکی از دو چهره‌ای بود که در بزرگداشتش در جشنواره برگزار شد. ماي مصري كارگردان مستندهاي ۳۳ روز، كودكان شتيلا، روياهاي معلق و كودكان آتش است.
دیگر چهره‌ای که بزرگداشتش برگزار شد، جان شمعون فیلمساز لبنانی بود. این کارگردان آسیایی داور بخش فیلم‌های غزه بود و توانست با مخاطبان خود در ایران طی نشست‌های مختلف روبرو شد.
گفتنی است که جان شمعون و ماي مصري دو مستندساز لبناني بودند که توانستند جايزه تريل‌بليزرسال ۲۰۱۱جشنواره تلويزيوني كن فرانسه را دريافت كردند. اين زوج هنري به دليل ۲۰ سال فعاليت هنري و ارائه تجارب و عواطف انساني در فيلم‌هاي مستند خود توانستند اين جايزه را از جشنواره تلويزيوني كن فرانسه كسب كنند. جان شمعون و ماي مصري كه تاكنون بيش از ۶۰ جايزه بين‌المللي را كسب كرده‌اند در اين جشنواره فرانسوي از سوي شبكه مستند الجزيره حضور داشتند و برای حضور در جشنوارهء یازدهم به ایران آمده بودند.
میکل آنجلو سورنینی از جملهء میهمانان اروپایی جشنوارهء قبل بود. او کارگردان فیلم‌های استعمار رو به باد، بین ناپل و بغداد بود که از کشور ایتالیا به جشنواره آمده بود.
خانم ایلاریا سالونا نیز دیگر میهمان ایتالیایی بود که در مقام فیلمساز به جشنواره تهران آمد.
فیلمساز فیلم آنا هفت سال در خط مقدم جبهه ماریا لئونیدونا نوویکوف، از دیگر میهمانان اروپایی جشنواره بود. این کارگردان از کشور هلند به ایران آمده بود و فیلمش در جشنواره به نمایش درآمد.
اقاس یورگ داواتز، کارگردان فیلم حموس برای حماس نیز از دیگر میهمانانی بود که به ایران آمده بود. ایشان از کشور سوییس در جشنواره حضور یافته بودند.
از کشور آلمان نیز اولریش استلزنر در جشنواره حاضر شد. او که کارگردان فیلم لا ایسلا- آرشیو یک تراژدی بود با نمایش فیلمش با تماشاگران ایرانی مواجه شد.
لازم به ذکر است که جشنواره یازدهم فیلم مقاومت و دفاع مقدس تنها جشنواره‌ای بود که به صورت بین‌المللی برگزار شد. این جشنواره دو هدف کلان بسترسازی برای معرفی ظرفیت‌ها و ارزش‌های انسانی و اخلاقی انقلاب و دفاع مقدس به سایر ملل، اهتمام به موضوع انقلاب‌ها و جنبش‌های مقاومت مردمی علیه استعمار و استکبار و نگاه ویژه به مظلومیت و مقاومت مردم غزه از سوی شورای سیاستگذاری جشنواره صورت گرفته است. 

کد خبر: 45149
Share/Save/Bookmark