پرداختن به اقتصاد مقاومتی راس برنامه های صدا وسیما
پرداختن به اقتصاد مقاومتی راس برنامه های صدا وسیما
اقتصاد مقاومتی و هدفمندی یارانه ها، موضوع دهمین نشست هم اندیشی رشد و تعالی سیما بود که با حضور علی دارابی، معاون سیما ، محمدرضا صادق مشاور ارشد رییس جمهور ، علی آقامحمدی ، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ، و ۷۰ نفر از مدیران شبکه های سیما و نیز کارشناسان ، تهیه کنندگان و مجریان برنامه های اقتصادی تلویزیون برگزار شد .
 
تاريخ : چهارشنبه ۲۱ اسفند ۱۳۹۲ ساعت ۰۹:۳۱
به گزارش هنرنیوز به نقل از روابط عمومی سیما ، در این نشست که در محل سالن همایش های صدا و سیما برگزار شد، دکتر علی دارابی معاون سیما،بر اهتمام رسانه ملی و سیمای جمهوری اسلامی برای تحقق هرچه بهتر اقتصاد مقاومتی و موفقیت دولت در هدفمندسازی یارانه ها تاکید کرد.
معاون سیما تصریح کرد: اقتصاد مقاومتی و هدفمند کردن یارانه ها دو دستور کار اصلی کشور است که همه باید آن را دنبال کنیم.
وی افزود: اقتصاد مقاومتی یک راهبرد حیاتی برای اقتصاد و توسعه کشور است و نباید آن را صرفا از نگاه تحریم دید.
دکتر دارابی گفت: باید مسائل اقتصادی کشور را در سیما به دستورکار اصلی کشور تبدیل کنیم تا همه توجهان به سمت آن جلب شود.
وی سند چشم انداز را افق آینده توسعه همه جانبه کشور توصیف کرد و گفت: سیما برای آگاهی مردم، و مشارکت و همکاری آنان برای تحقق سند چشم انداز باید کارستان کند.
دکتر دارابی گفت: ما باید مسائل اساسی اقتصاد ایران را بدانیم ، فرصت ها و چالش های ان را بشناسیم و با آگاهی و اشراف برای آنها برنامه ریزی کنیم.
معاون سیما در ادامه هدفمندسازی یارانه ها را تصمیم استراتژیک نظام توصیف کرد و با ستایش از شجاعت دولت حجت الاسلام دکتر روحانی در اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها گفت: باید همه کمک کنیم تا چرایی ، ضرورت ها، نحوه اجراو همکاری مردم را با زبانی هنرمندانه به مخاطب منتقل کنیم.
معاون سیما توجه به نجات اقتصاد کشور از وابستگی به اقتصاد نفتی و رانتی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی، کار و کار آفرین، تبلیغ صرفه جویی، قناعت و پرهیز از اسرف به مثابه یک فریضه و ترویج سبک زندگی ایرانی – اسلامی را از دیگر موضوعات مورد توجه سیما دانست.
دکتر دارابی در ادامه سخنان خود ضرورت های سیما را برای همراهی و حضور تمام قد با هدف تحقق اقتصاد مقاومتی و هدفمند سازی یارانه ها برشمرد.
معاون سیما گفت: شورای اقتصاد سیما که در حکم شورای عالی اقتصاد سازمان است باید با ترکیب جدید، جامع تر و کارآمد تر به صورت هفتگی تشکیل و مصوبات آن برای اجرا در شبکه ها ابلاغ شود.
دکتر دارابی بر ضرورت به روز شدن بانک اطلاعات کارشناسان و صاحبنظران و فراهم شدن پیسوت عای علمی ومحتوایی برای آنان از سوی شورای اقتصاد تاکید کرد.
وی افزود: گروه های برنامه ساز در شبکه ها، به خصوص گروه های اقتصاد، فرهنگی و اجتماعی به طور ویژه خود را مخاطب این مهم بدانند و برنامه های ویژه ای را تدارک ببینند.
معاون سیما گفت: با ارزیابی کار شبکه های سیما در این خصوص در نیمه نخست سال ۹۳ بهترین برنامه های تلویزیونی در این حوزه تشویق می شوند.
دکتر دارابی در ادامه ملاحظات و اولویت های سیما در برنامه سازی را تبیین کرد.
مشاور ارشد رئیس جمهور در این نشست بر نقش موثر سیما برای آگاهی بخشی مردم در خصوص مرحله دوم طرح هدفمند کردن یارانه ها تاکیدکرد و خواستار همکاری هرچه بیشتر برنامه سازان سیما در این خصوص شد.
محمد رضا صادق با تاکید بر ضرورت آماده سازی هرچه بهتر و بیشتر افکار عمومی در خصوص مرحله دوم هدفمندی یارانه ها، ضمن قدردانی از صداوسیما برای اختصاص برنامه هایی در این خصوص گفت: با همکاری رسانه ملی و با حضور کارشناسان، صاحبنظران و مدیران مربوط در برنامه های تلویزیونی و رادیویی ، می توان اشکالات فاز اول هدفمند کردن یارانه ها و راهکار کشورهایی که این طرح را اجرا کرده اند بررسی و تبیین مردمی را که نیازمند نیستند به ثبت نام نکردن تشویق کرد.
وی با تشریح فراز و فرود مرحله نخست این طرح گفت: ستادی برای هماهنگی بیشتر تبلیغات و اطلاع رسانی در این زمینه شکل گرفته است.
مشاور ارشد رئیس جمهور تصریح کرد: قرار است پس از تعطیلات نوروز ثبت نام مجدد سرپرست خانوارهای متقاضی و نیازمند انجام شود ابراز امیدواری کرد با اطلاع رسانی موثر صداوسیما نیازمندان واقعی متقاضی ثبت نام شوند و کمپین انصراف از دریافت یارانه با قوت و وسعت هرچه بیشتر به پیش برود.
صادق گفت: مردم باید این مهم را لبدانند و امس کنند که در ازای انصراف از دریافت یارانه دولت مصمم است که خدمات درمانی در بیمارستانهای دولتی را بهبود ببخشد ، پوشش بیمه ای را افزایش دهد و کیفیت خدمات بیمه ای را ارتقاء دهد.
وی افزود: با کاهش متقاضیان دریافت یارانه، دولت می تواند در بخش های تولید ، حمل و نقل و مسائل زیست محیطی سرمایه گذاری بیشتر کند.
مشاور ارشد رئیس جمهور تاکید کرد: دولت باید اقدامات لازم را انجام دهد که این قانون درست اجرا شود و به اهداف خود برسد.
در ادامه این نشست برنامه تهیه کنندگان، مجریان و اعضاء شورای اقتصاد سیما دیدگاهها و سوالات خود را مطرح کردند و مشاور ارشد رئیس جمهور به سوالات مطرح شده پاسخ گفت.
اطلاع رسانی کامل ، دقیق و شفاف، تقویت اعتماد مردم ، فراهم کردن بسترهای لازم فرهنگی، همکایر هرچه بیشتر کارشناسان اگاه با برنامه سازان، تلاش دولت برای رفع رکود اقتصادی و کاهش بیکاری،توجه به درآمد یارانه ها ، در اختیار قرار دادن اطلاعات لازم به برنامه سازان و نزدیک تر شدن حوزه های تصمیم گیری با برنامه سازان سیما از جمله موضوعات مطرح شده حاضران در این نشست بود.
ضرورت گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی در صداوسیما
در ادامه نشست هم اندیشی رشد و تعالی در سیما علی آقا محمدی ، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اقتصادمقاومتی و شاخص های آن و نقش رسانه ملی در تحقق هرچه بهتر آن را تبیین کرد.
آقا محمدی تصریح کرد: اقتصاد مقاومتی منظومه فکری حاکم کشور است که رهبری ان را رهبر معظم انقلاب بر عهده دارد و باید به نحو مطلوب اجرا شود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: اقتصاد مقاومتی اقتصاد انزوا و دوری از رابطه با جهان نیست بلکه ضرورت اقتصاد مقاومتی بدین دلیل دوچندان می شود که بنای روابط بیشتر با جهان گذاشته شده است.
وی اقتصاد مقاومتی را نه تنها موضوع دولت بلکه موضوع مهم برای نظام توصیف کرد و گفت: اقتصاد مقاومتی استقلال اقتصادی هرچه بیشتر را در پی دارد و برای تحقق این مهم تحول بنیادی لازم است.
آقا محمدی گفتمان سازی در خصوص اقتصاد مقاومتی را ماموریت اصلی صداوسیما در این زمینه دانست و گفت: تحقق این مهم نیازمند کارگاههای آموزشی جدی است تا یک برداشت واحد شکل بگیرد و با یک برنامه مدون و منظم پیش رود.
وی با تاکید بر نقش موثر صداوسیما در تحقق هرچه بهتر اقتصاد مقاومتی گفت: رسانه ها باید در این خصوص عالمانه و با اشراف کامل وارد شوند.
آقا محمدی اظهار داشت: اقتصاد مقاومتی رسانه محور است و رسانه باید در این زمینه پیشتاز باشد. همه آحاد مردم باید بدانند چکار کنند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در عین حال تصریح کرد: صداوسیما باید برای ایفای نقش اصلی خود در این زمینه خود رسانه ای پویا و پایدار باشد و مشکل مالی نداشته باشد.
آقا محمدی بار دیگرتاکید کرد: برای تحقق اقتصاد مقاومتی باید مشکلات را بنیادی و ساختاری حل کنیم.
در ادامه شر کت کنندگان در این هم اندیشی دیدگاههای خود را مطرح کردند.
پرهیز از شعارزدگی، جانمایی مفهوم اقتصاد مقاومتی در فیلمها، مجموعه های تلویزیونی و برنامه های سیما، معرفی اقتصاد مقاومتی با کلیدواژه هایی که بار مثبت دارند، فرهنگ سازی لازم و استفاده از کارشناسان و اندیشمندان مشرف به موضوع در برنامه های سیما از جمله موضوعات مطرح شده بود.
کد خبر: 70079
Share/Save/Bookmark