حمایت از گروه‌های موسیقی صورت گیرد نه از خواننده‌ها
آرمین قیطاسی در گفتگو با هنرنیوز:
حمایت از گروه‌های موسیقی صورت گیرد نه از خواننده‌ها
آرمین قیطاسی سرپرست ارکستر بادی آرس‌نوا در رابطه با جهت‌گیری‌های حمایتی در حوزه موسیقی گفت: باید حمایت از گروه‌های موسیقی صورت گیرد نه از خواننده‌ها.
 
تاريخ : شنبه ۲۴ تير ۱۳۹۱ ساعت ۱۲:۱۰

 
آرمین قیطاسی در گفتگو با خبرنگار هنرنیوز با اشاره به فضای خواننده محوری در کشور ابراز داشت: متأسفانه حمایت کنندگان موسیقی در کشور که با عنوان اسپانسر و عناوین دیگر بحث حمایت‌های اقتصادی موسیقی را انجام می‌دهند اطلاع چندانی از فضای موسیقی ندارند بنابراین تنها خوانندگان این عرصه را می‌شناسند و حمایت‌های خود را به این افراد محدود می‌کنند. یعنی اگر گروهی با خواننده‌ای به نام همراه باشد حمایت‌های بیشتری را جذب خواهد کرد و نتیجه زحمات گروه تنها در اجرای خواننده آن خلاصه می‌شود.

وی افزود: خوانندگان در کنار یک گروه خوب نوازندگی است که نتیجه دلخواه خود را می‌گیرند و اینطور نیست که به تنهایی به عرضه هنر بپردازند. اما موضوع مهمتر اینکه گروه‌ها به تنهایی و بدون خواننده هم می‌توانند مخاطبان خود را داشته باشند. علاوه‌بر این باید متذکر شوم یک گروه موسیقی شامل تمام نوازندگان، رهبر، آهنگساز و خواننده می‌شود بنابر این خواننده زیر مجموعه یک گروه موسیقی است.

وی ادامه داد: همواره در یک کار گروهی آنچه موفقیت آفرین است همکاری و هماهنگی بین اعضاست و اگر این هماهنگی نباشد کاری ارائه نخواهد شد. کما اینکه گاهی توجه بیش از حد به یک خواننده از طرف منابع خارجی موجب مشکلات داخلی در یک گروه می‌شود و ناگزیر ناهماهنگی‌هایی را بوجود می آورد که با بی توجهی سرپرست این مشکلات می تواند به از هم گسیختگی در بین اعضا منجر شود.

سرپرست گروه آرس‌نوا در رابطه با اهداف تشکیل این گروه توضیح داد: ما قصد داشتیم یک فرهنگ جدید شنیداری را در موسیقی ایجاد کنیم، بنابر این سال ۸۷ گروه آرس نوا را با حمایت آقای منوچهر صهبایی تشکیل دادیم. البته در این زمینه سعی کرده‌ایم قطعات به یادماندنی را نیز اجرا کنیم که مخاطبان با شنیدن این آثار به این شکل موسیقی عادت کنند و بدانند موسیقی فقط شامل خواننده نیست. با علاقه‌ای که در این بین ایجاد

خوانندگان در کنار یک گروه خوب نوازندگی است که نتیجه دلخواه خود را می‌گیرند
می‌شود نتیجه‌های فراوانی حاصل می‌شود.
به عنوان مثال مردم برای شنیدن این آثار گاهی با کودکان خود به کنسرت‌ها می‌آیند و کودکان با علاقه پس از شنیدن آثار به این حوزه از هنر علاقه‌مند و برای یادگیری آن اقدام می‌شود تا در سال‌های آینده با مشکلات کمبود نوازنده مانند امروز روبه‌رو نباشیم.

وی افزود: در حال حاضر ما مشکلات زیادی در رابطه با کمبود نوازنده روبه رو هستیم حتی در رابطه با سازهایی که تصور می‌شود نوازندگان خود را دارند. به عنوان مثال ساز ساکسیفون نوازندگان زیادی دارد، اما نوازنده حرفه‌ای این ساز بسیار کم است. یا ساز فاگو که آموزش آن صورت نمی‌گیرد و در این راستا گروه قصد دارد به کارهای آموزشی هم بپردازد. که این موضوع در غالب برگزاری ورک شاپ و برنامه‌های دیگر پیاده خواهد شد. آموزش حرفه‌ای موسیقی باید از مجاری اصلی آموزش به کودکان صورت پذیرد حال اینکه این موضوع به فراموشی سپرده شده و آنچنان که باید مورد توجه نیست اگر ما هم به عنوان نهاد های غیر دولتی از این موضوعات سر باز زنیم دیگر نوازنده ای نخواهیم داشت تا برای ارائه کارهایمان به آنها اتکا کنیم و یادگیری موسیقی هدفی دست نیافتنی خواهد شد. کمااینکه در حال حاضر هم با شهریه‌های گزاف برخی آموزشگاه‌ها یادگیری موسیقی تبدیل به یک کار لوکس تبدیل شده و تنها خانواده های متوسط به بالا به این هنر رو می آورند.

و ادامه داد: از دیگر کارهای خوبی که یک گروه موسیقی می‌تواند انجام دهد معرفی موسیقی و ویژگی‌های سازهای دیگر ملل به مردم خود است گروه ما سازهای دیگر ملل را ردیابی کرده و در کنسرت های خود اجرا می‌کند. این موضوع می‌تواند الهام بخش اجراهای دیگر توسط موزیسین‌های دیگر می‌شود. همین ارتباطات در زمینه فعالیت‌های گروهی صورت می‌گیرد که اگر گروه‌ها حمایت نشوند این اقدامات هم صورت نمی‌گیرد.

قیطاسی ضمن گلایه از نادیده گرفت همین موضوعات گفت: ما با تمام مشکلاتی که وجود داشته مستقل عمل کرده‌ایم همین استقلال از جهاتی خوب و از جهاتی سخت است، وقتی گروهی مستقل عمل می‌کند کارهای مد نظر خود را راحتتر انجام می‌دهد اما با این وجود محدودیت‌های مالی برای آن بوجود می‌آید که مانع از انجام برخی اهداف می‌شود.
گروه‌ها به تنهایی و بدون خواننده هم می‌توانند مخاطبان خود را داشته باشند


سرپرست گروه آرس‌نوا در رابطه با تکنوازی در اجرای کنسرت و ضبط آلبوم توضیح داد: تکنوازی سازهای کلاسیک در ایران جایگاه خوبی ندارد که این موضوع به آموزش موسیقی از کودکی ارتباط پیدا می‌کند، متأسفانه فضای آموزشی موسیقی برای کودکان در ایران چندان جدی گرفته نمی‌شود. به دنبال همین نقص ما امروز با سولو نوازی مشکل پیدا می‌کنیم.

وی افزود: آرس نوا در ادامه سیاست‌های خود قصد دارد در راستای مرتفع کردن این مشکل گام بردارد و آموزش لازم را به کودکان برای تکنوازی بدهد بنابر این امیدواریم اجراهای بعدی گروه با سولو نوازی کودکان همراه باشد.
در ادامه ما قصد داریم در زمینه کشف استعداد‌های خوانندگی هم فعالیت‌هایی داشته باشیم. البته از میان افرادی که در این زمینه تحصیلات آکادمیک داشته‌اند و با موسیقی آشنایی لازم را دارند.

آرمین قیطاسی ضمن اشاره به اینکه در آینده از نوازندگان برتر جهان در گروه استفاده خواهد کرد نوازندگان آرس‌نوا را به این شرح معرفی کرد: آرمین قیطاسی (سرپرست و تنظیم کننده ارکس‌تر و نوازنده فلوت و پی کولو)، غزل سعیدی (فلوت۲)، آرین قیطاسی (کرانگله و ابوا شماره ۱)، حسام صدفی‌نژاد (ابوا ۲) ‏، سایوری شفیعی (کلارینت۱)، اصغر شمس آبادی (کلارینت ۲و کلارینت باس)، امیرحسین محمدیان (فاگوت ۱)، امیر ملکی‌زاده (فاگوت ۲)، باربد بیات، میلاد عباسی و حسام آقاسیداحمد (هورن)، امید حاجی‌لی، علیرضا می‌رآقا، رضا آذرنجات، کامیار ماندگاریان (ترومپت)، هومن نامداری (ساکسیفون)، حسین شریفی (ترمبون) و رامین براتی (ترمبون و ترمبون باس)، بابک می‌ردادیان (توبا)، بهنام ابوالقاسم (پیانو)، بابک مالکی (گیتار الکتریک)، دارا دارایی (گیتار باس)، محمد شعبانی (پرکاشن) و آرش مقدم (درامز) و به رهبری آرش گوران (رهبر ارکس‌تر فیلارمونیک ایرانیان).

لازم به ذکر است، ارکستر بادی آرس نوا ۱۳ و ۱۴ تیر در تالار وحدت روی صحنه رفت و با ارکستر ۲۵ نفره ۳۲ قطعه موسیقی جاز، لاتین و پاپ را برای مخاطبانش اجرا کرد؛ این قطعات از میان موسیقی فیلم‌ها و کارتون‌های خاطره انگیز انتخاب شده بود از جمله این قطعات «میتی کومان»، «اوشین»، «تایتانیک»، «دور دنیا در ۸۰ روز»، «پینوکیو»، «فوتبالیست‌ها» و «حنا دختری در مزرعه» بود.

کد خبر: 43385
Share/Save/Bookmark