کشورهای دیگر با ساخت زندگی مشاهیرشان فرهنگ صادر می‌کنند
داوود موثقی در گفتگو با هنرنیوز:
کشورهای دیگر با ساخت زندگی مشاهیرشان فرهنگ صادر می‌کنند
داوود موثقی نویسنده و کارگردان سینما گفت: تمام کشورهایی که شبکه های تلویزیونی و سینما دارند دست به ساخت آثار فاخر می‌زنند تا فیلم یا سریالی که می سازند به عنوان یک نوع کالای فرهنگی صادر کنند.
 
تاريخ : پنجشنبه ۱۸ خرداد ۱۳۹۱ ساعت ۲۳:۵۸


داوود موثقی نویسنده وکارگردان سینما در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز اظهار داشت: تلویزیون می‌تواند با ساخت فیلم‌های فرهنگی، فاخر و مطرح به نوعی برای مردم فرهنگ سازی کند، چون ابرازی خوبی است و می تواند رایگان به خانه های مردم راه پیدا کند. برخلاف سینما که صنعت و هنر گرانی است و شاید خیلی ها نتوانند به دلایل مختلف به سینما بروند.
وی افزود: متاسفانه در طول این سال‌ها مدیران فرهنگی در تلویزیون خواسته یا ناخواسته با تصمیماتی که گرفتند باعث شدند که یک سری سریالهای تلویزیونی فاخر و مطرح در خصوص تاریخ، ادیبان و...ساخته نشود در مقابل یک سری فیلم‌ها وسریال‌هایی به شکل کاملا سطحی ودم دستی ساخته شدند و باعث دلزدگی مخاطب از تلویزیون شدند و مخاطب هم به دلیل اینکه همیشه

تلویزیون می‌تواند با ساخت فیلم‌های فرهنگی، فاخر و مطرح به نوعی برای مردم فرهنگ سازی کند، چون ابرازی خوبی است و می تواند رایگان به خانه های مردم راه پیدا کند.
به دنبال آثار جذاب ومتفاوت است به سمت فیلمها وسریالهای ماهواره پناه برده است.
موثقی ادامه داد: فیلمسازان ما واقعا اصول حرفه ای ساخت فیلم یا مجموعه های تلویزیونی را می‌دانند؛ اما مدیران تلویزیون باید واقعا به فیلمسازان ما اعتماد کنند و به جای توجه به خودی ها به دیگر فیلمسازان هم فرصت استفاده از مدیوم تلویزیون را بدهند تا آنها هم بتوانند با ساخت آثارخوب و جذاب مخاطبان قهر کرده از تلویزیون را با رسانه ملی آشتی دهند.
این کارگردان سینما تصریح کرد: پتانسیل های لازم برای ساخت آثار فاخر و ملی در کشور ما هم در سینما و هم در تلویزیون وجود دارد منتها همان گونه که گفتم باید نوع نگاه مدیران فرهنگی ما در این خصوص عوض شود تا شاهد ساخت مجموعه های تلویزیونی موفقی باشیم.
وی ابراز داشت: کشورهایی مثل آذربایجان، باکو وحتی آمریکا از مفاخر ملی ما استفاده کرده و برای خودشان فیلم می سازد و پز روشنفکرانه سر می دهند که «مولانا» یا «شاهنامه» متعلق به آنها است . به نوعی دوست دارند شاهنامه را به خودشان بچسبانند برای خودشان هویت سازی کنند در مقابل ما به تمام جیزهایی که داریم پشت کردیم و سریالها و فیلمهایی می سازیم که در آنها هویت ایرانی جاری نیست و مخاطب سرگردان است که فیلمی ایرانی می بیند و یا اینکه کپی برابر اصل یک فیلم فرنگی را می بیند که به شکل ناشیانه ای ساخته شده است و هیچ قرابتی با مخاطب ندارد.
موثقی یادآور شد: تمام کشورهایی که شبکه های تلویزیونی و سینما دارند دست به ساخت آثار فاخر
کشورهایی مثل آذربایجان، باکو وحتی آمریکا از مفاخر ملی ما استفاده کرده و برای خودشان فیلم می سازد و پز روشنفکرانه سر می دهند که «مولانا» یا «شاهنامه» متعلق به آنها است . به نوعی دوست دارند شاهنامه را به خودشان بچسبانند
می‌زنند ودر این راه آزمون و خطایی هم دارند چون می‌خواهند به یک نوع ساخت آثار ملی و میهنی دست پیدا کنند ودر این راه سرمایه گذاری هنگفتی هم انجام می دهند و دوست دارند فیلم یا سریالی که می سازند به عنوان یک نوع کالا آن را صادر کنند و بعدا هم به آن می بالند که توانسته اند اثری ملی را به کشورهای دیگر صادر کنند. اما در مقابل ما دست روی دست گذاشتیم و منتظریم که که کی نوبت آن می رسد تا ما اثری فاخر بسازیم.
وی عنوان داشت: نمی توان کتمان کرد که برای ساخت آثار فاخر و ارزشی بودجه فراوانی لازم است و در مقابل ساخت يک پروژه عظيم و دشوار نياز به حضور کارگردانی با تجربه و حرفه ای نیز هست تا بتواند به نحو احسن اثر را به سامان برساند. اما ما شاهد این هستیم که مديران سيما برای ساخت برخی از سریالهای فاخر چه تاریخی وچه معاصر تاریخی و فاخر به کارگردانان جوان و يا کسانی که تجربه کمی در زمينه ساخت فيلم و مجموعه دارند، اعتماد می کنند و از آنان برای توليد اين آثار استفاده می کنند.که همین عامل باعث نابودی پروژه می شود و مخاطب هم نمی تواند ارتباطی با اثر برقرارکند و بیشتر از آنکه این گونه آثار ایجاد تفکر و اندیشه کنند باعث تمسخر مخاطب شده و به همان زودی که ساخته شده به همان زودی هم فراموش می شود.
کارگردان «خواستگار محترم» تاکیدکرد: تلویزیون به جای اینکه به یک سری از آدمهایی خودی که هر سال چندین سریال و یا فیلم کلیشه ای می سازند اعتماد کند بهتر است روی نیروهای جدید و حرفه ای سرمایه گذاری کند تا شاهد آثار جذاب و موفقی در این زمینه باشیم.
وی درپایان گفت: آدمهای غیرحرفه ای که سریالها و فیلمهای سطحی می سازند باعث ریزش مخاطب در تلویزیون و سینما می شوند، چون صلاحیت ساخت آثار فاخر را ندارند وخروجی آن فیلمها وسریالهایی می شود که تاریخ شان یک بار مصرف است ودر خاطره جمعی مخاطبان نمی ماند.

کد خبر: 40315
Share/Save/Bookmark