در اولین نشست از سلسله نشستهای سینماِ گفتمان فرهنگی «گام دوم سینما» مطرح شد؛
جشنواره به یک آییننامه نیاز دارد
اولین نشست از سلسله نشستهای سینماِ گفتمان فرهنگی- «گام دوم سینما» به همت اداره کل روابط عمومی سازمان سینمایی کشور، پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با همکاری موزه سینما عصر امروز دوشنبه ششم دی در موزه سینما برگزار شد.
تاريخ : سه شنبه ۷ دی ۱۴۰۰ ساعت ۰۹:۰۰
به گزارش هنرنیوز ، در این نشست که با موضوع «جشنواره فیلم فجر؛ رویدادی سینمایی یا فرهنگی اجتماعی» با حضور سینماگران و کارشناسانی چون رسول صدرعاملی نویسنده و کارگردان سینما، سیدمسعود اطیابی کارگردان سینما، هوشنگ گلمکانی منتقد و کارگردان سینما، پرویز اجلالی پژوهشگر و استاد دانشگاه، غلامرضا آذری پژوهشگر و استاد دانشگاه و حمیدرضا مدقق مجری، منتقد و کارشناس سینما برگزار شد، «حمیدرضا مدقق» درباره تاریخ جشنواره فیلم فجر توضیحاتی را ارائه داد و گریزی به آمارهای ادوار گوناگون جشنواره زد و در ادامه کارشناسان این نشست را معرفی کرد.
صدرعاملی در ابتدای سخنان خود در این نشست گفت: من از سومین دوره جشنواره فیلم فجر در این رویداد سینمایی حضور داشتم و باید بگویم که این رویداد سینمایی فراز و فرودهای بسیاری را از سر گذرانده اما همچنان با حرکت رو به جلو، هر ساله برگزار شده است. بعد از ادبیات و قصهنویسی، این رویداد سینمایی مهمترین اتفاق فرهنگی در کشور است.
او ادامه داد: جشنواره فیلم فجر در طول چهار دهه برگزاری خود هیچگاه متولی دلسوز نداشته است و هرگاه که متولیان جشنواره تغییر کردند، تبلور تغییر نگاه آنها را در جشنواره شاهد بودیم. برای همین این سوال مطرح میشود که چرا جشنواره فیلم فجر آییننامه ثابت و مخصوص به خود را ندارد. اگر برنامهریزی مدونی صورت میگرفت، سینمای ایران جایگاه والاتری در دنیا داشت و باعث میشد که دنیا برای حضور در جشنواره فیلم فجر فیلمسازی کنند.
هوشنگ گلمکانی هم در این نشست گفت: جشنواره فیلم فجر ویترین یک ساله سینمای ایران است. اما بعضی از برگزارکنندگان و حاکمیت جشنواره را در مقاطعی رویدادی تبلیغاتی میدانستند. نباید برخی شعارها و سلیقه ها ذات سینمایی بودن جشنواره را از آن سلب کند.