غلامعلی طاهری دبیر بخش طراحی سومین جشنواره جهانی هنر مقاومت درباره آثار این بخش توضیح داد: در این بخش قرار بود آثار طراحی و چاپ دستی به نمایش گذاشته شود اما به دلیل عدم استقبال هنرمندان از بخش چاپ دستی و حجم اندک با کیفیت پایین آثار رسیده به این بخش، تنها در بخش طراحی آثار برگزیده به نمایشگاه راه یافت.
او با اشاره به اهمیت طراحی به عنوان پایه هنرهای تجسمی در ادامه گفت: با وجود اهمیت این رشته به عنوان پایه هنرهای تجسمی، این بخش از هنر چندان مورد توجه مسئولان قرار نگرفته است و در دانشگاه هم خیلی به لحاظ آموزشی به این رشته پرداخته نمیشود به همین دلیل هنرمندان هم چندان رغبتی به طراحی نشان نمیدهند.
او اضافه کرد: با توجه به سابقه جشنواره هنر مقاومت در استفاده از رشته طراحی، این آمادگی از قبل وجود داشت و به همین دلیل استقبال هنرمندان از این بخش بد نبود و آثار قابل توجهی به لحاظ هنری و اجرایی به دبیرخانه رسید که تعدادی از این آثار هم برای گنجینه بنیاد روایت فتح خریداری شد.
وی با بیان این که در همه رشتههای این جشنواره خرید آثار انجام شده است گفت: آثار بسیار خوبی در تمام رشتهها برای گنجینه بنیاد روایت فتح خریداری شده است که تاریخ ثابت خواهد کرد که این گنجینه به عنوان میراث هنر معاصر کشور از چه جایگاهی برخوردار است و چه آثار ارزشمندی به لحاظ تکنیکی و محتوایی دارد.
او با اشاره به آثار طراحی راه یافته به نمایشگاه هنر مقاومت توضیح داد: اگر طراحی را با تعریف کلاسیک در نظر گیریم آثار قابل توجه و مثال زدنی در نمایشگاه این دوره داریم و امیدواریم این بخش بتواند انگیزه لازم را ایجاد کند که در سالهای آینده بیشتر به این بخش پرداخته شود.
طاهری درباره موضوع مقاومت در آثار طراحی هم توضیح داد: موضوع مقاومت موضوعی جهانی و انسانی است و همه هنرمندان و انسانهای دنیا به صورتهای مختلف در زندگی خصوصی و اجتماعی خود با موضوع مقاومت مواجه هستند و بنابراین با توجه به حساسیتی که نسبت به اجتماع و پیرامون خود دارند، به این موضوعات نیز توجه دارند و در آثارشان تجلی مییابد.
وی درباره احتمال تکراری شدن موضوع مقاومت در آثار راه یافته به این جشنواره در طول سالهای متمادی گفت: این موضوعی جهان شمول و فراگیر است که همه جهانیان به طور همزمان در زندگی خود با این چالش رو به رو شده و میشوند، بنابراین موضوعی تکراری نیست اما با این وجود در هر دوره از این جشنواره، موضوع تازهای به موضوع اصلی جشنواره مقاومت اضافه میشود، مثلًا امسال «جنایت علیه بشریت» در کنار مفهوم مقاومت ارائه شده بود و من هم دو اثر با موضوع برده داری و تجارت برده ارائه کردم و حبیبالله صادقی هم به موضوع هیروشیما در آثارشان پرداخته بودند که این موضوعاتی اضافه شده به موضوع اصلی جشنواره مقاومت امسال بود.
او با بیان این که موضوع مقاومت مربوط به قوم و جغرافیای خاصی نیست گفت: در دورههای آینده، موضوعاتی دیگری در کنار موضوع اصلی جشنواره هنر مقاومت ارائه خواهد شد.
طاهری درباره بخش آثار هنرمندان خارجی و تفاوت آثار آنها با هنرمندان ایرانی در این جشنواره هم توضیح داد: هنرمندان خارجی به دلیل فضای متفاوت آموزشی و حرفهای، ویژگی های ممتاز و ارزشمند کار آنها متفاوت از آثار هنرمندان ایرانی است هم از نظر ساختار و هم از نظر اجرا چرا که معیارهای ارزشیابی آنها و همچنین نگاه آنها به مسائل مختلف متفاوت از ماست با این حال نمیتوان گفت که آثار خارجی ها بهتر یا بدتر از آثار هنرمندان ایرانی است اما میتوان گفت آثار قابل توجهی از خارجیها در این بخش داریم.
دبیر بخش طراحی جشنواره جهانی هنر مقاومت درباره آثار رسیده به این بخش هم گفت: حدود ۵۰۰ اثر ایرانی و خارجی به دبیرخانه رسید که حدود ۱۰۰ اثر از میان آنها به نمایشگاه راه یافت.