کتاب‌های آموزشی استاندارد می‌شوند
گزارش هنرنیوز از نشست رسانه‌ای هشتمین جشنواره کتاب‌های آموزشی رشد؛
کتاب‌های آموزشی استاندارد می‌شوند
 
تاريخ : يکشنبه ۱۴ آذر ۱۳۸۹ ساعت ۱۴:۳۸
ناصر محمدی گفت: در جلسه شورای عالی آموزش بحث استاندارد شدن کتابهای آموزشی تصویب شد که به زودی توسط رئیس شورا، جناب آقای رئیس جمهور ابلاغ خواهد شد.

به گزارش خبرنگار هنرنیوز «دبیر جشنواره کتابهای آموزشی رشد» و «مدیر کل دفتر انتشارات کمک آموزشی» در نشست رسانه‌ای «هشتمین جشنواره کتاب‌های آموزشی رشد» که در سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی برگزار شد، بیان داشت: کتاب آموزشی به‌عنوان عمود خیمه آموزش کشور تلقی می‌شود و یک سطح متوسط از مفاهیم را در اختیار دانش‌آموزان قرار می‌دهد.

اما این سطح متوسط، دانش‌آموزان تیزهوش را اغنا نمی‌کند و برای دانش‌آموزان دیر فهم مشکل است، پس توسعه و تفهیم برعهده دیگر رسانه‌های آموزشی قرار می‌گیرد.

وی افزود: فلسفه وجودی جشنواره و فعالیتهای ما این است که فضایی به وجود آوریم تا دست‌اندرکاران تولید و انتشار کتابهای کمک آموزشی بتوانند تعامل بهتری با یکدیگر داشته باشند و هم‌سو با اهداف آموزش و پرورش عمل کنند.

وي با اشاره به ديگر اقدامات صورت گرفته بیان‌داشت:از كتاب‌هایي که مطابق استانداردهای تعریف شده‌باشد حمايت كرديم؛ از سال اول كتابنامه‌هايي را تحت عنوان «رشد» در اختيار افراد قرار داديم، اين كتابنامه‌ بهترين كتب را به شكل توصيفي معرفي مي‌كند و در اختيار تمام مدارس قرار مي‌دهد.

ناصري با اشاره به اتفاقي كه در اين مشاركت افتاد تصريح كرد: به واسطه اين امر برخي از ناشران و پديد آورندگان دقيقا بنا به اهداف آموزش و پرورش كتاب‌هايي را توليد مي‌كنند، اما متاسفانه در اين ميان ناشرين و پديدآورندگاني هم هستند كه خلاف جريان و اهداف آموزش و پرورش حركت مي‌كنند؛ قطعا آموزش و پرورش خود را ملزم مي‌داند اين مسير را سامان داده، افراد را اگاه كرده و در اين راه اطلاع‌رساني به موقع انجام دهد تا به اهداف لطمه‌اي وارد نشود.

دبير جشنواره كتاب‌هاي آموزشي رشد يادآور شد: در دفتر انتشارات كمك آموزشي سند‌هايي طراحي شد كه از منظر خود استاندار‌هاي كتاب‌هاي آموزشي را مطرح كرديم؛ اين ويژگي‌ها به تمام ناشران ارسال شد و اعلام كرديم كتابي همگون با برنامه درسي آموزش و پرورش قلمداد مي‌شود كه اين استاندار‌ها را داشته باشد.

ناصري در ادامه با اشاره به اقدامات حمايتي اضافه كرد: هنگامي كه اثري تحت حمايت ما قرار گيرد؛ به جامعه آن را معرفي خواهيم كرد و از ميان اين كتب استاندارد، مطابق معيارها و استاندارد‌ها برترين‌ها در انتهاي كتب درسي معرفي مي‌شوند، در جشنواره‌ها از ناشرين برتر، نويسندگان، مترجمان، تصوير‌گران و همه فعالان اين عرصه تقدير و تجليل مي‌كنيم.

مديركل دفتر انتشارات كمك آموزشي در اين راستا تصريح كرد: در اين راستا نشريه تخصصي با عنوان «جوانه» منتشر كرديم و تا به امروز تعدادي بالغ بر 30 عنوان از اين نشريه منتشر شده است و از منظر‌هاي موافق و مخالف اعم از ناشر، نويسنده، معلم،‌ مولف بحث‌هايي را مطرح مي‌كنيم و از اين افراد توقع تبادل نظر داريم تا از اين طريق به راه‌هاي جديد دست يابيم.

ناصري اضافه كرد: در اين راستا نشست‌هاي علمي كاربردي را برگزار مي‌كنيم، كه دوشنبه آتي نيز چنين ميزگردي را با حضور محققين پژوهشگران ناشران و نويسندگان و افراد موافق و مخالف كه به حل‌المسايل‌ها به عنوان يك آفت و تهديد مي‌نگرند و افرادي كه آن را مفيد مي‌دانند، برگزار خواهيم كرد.

دبير جشنواره كتاب‌هاي آموزشي رشد افزود: هدف ما، سامان‌بخشي، سياست گذاري، ارزشيابي كتاب‌ها به منظور معرفي بهترين‌ها، انتخاب ناشرين و نويسندگان برتر حوزه، فراهم آوردن امكان تبادل نظر ميان پديد‌آورندگان كتاب‌هاي آموزشي، شناخت مشكلات و تبيين راهبردهاي مناسب براي انتشار كتاب‌هاي آموزشي بوده است.

ناصري گفت: در نخستين جشنواره از ميان كتاب‌هاي موجود تنها 18 درصد با استاندارد‌هاي ما همخوان بود، اما امروز از اين فعاليت بالغ بر 50 درصد در يك سير طبيعي با استاندارد‌هاي آموزش و پرورش همراه هستند، اين امر نشان از آن دارد وقتي شرايط فراهم آيد علاقمندان به اين حوزه با جريان همراه مي‌شوند.

مديركل دفتر انتشارات كمك آموزشي سازمان پژوهش و برنامه‌ريزي آموزشي متذكر شد: از اين پس در نظر داريم نشان استاندارد خود را بر روي كتاب‌هاي آموزشي قرار دهيم؛ اين امر خوشبختانه در هشتصدو بيست و هشتمين جلسه شوراي عالي آموزش و پرورش تصويب شده و به زودي توسط رئيس شورا كه رئيس جمهور باشد، ابلاغ مي‌شود؛ تمام نهادها و وزارتخانه‌ها كه سهمي در رسانه‌هاي آموزشي دارند ملزم به تكاليفي براي همياري هم خواهند شد.

وي با اشاره به جشنواره هشتم اظهار داشت: در هشتمين جشنواره 17 رشته درسي را در مقطع دبستان و راهنمايي مورد توجه قرار داده‌ايم؛ دو بخش جديد بنا به ضرورت اضافه شده است؛ ICT و بخش كتاب‌هاي مرجع براي اولين بار در اين 8 دوره به جشنواره افزوده شد.

ناصري افزود: بنا بر اهميت دوره پيش دبستان، كتاب‌هاي چاپ اول 1378 تا 1388 در دوره پيش دبستان شامل قصه، شعر، نمايش خلاق، فعاليت‌هاي هنري (نقاشي و كاردستي) فعاليت‌هاي علمي، آموزش قرآن، كتاب‌هاي مرجع و ديگر حوزه‌هاي آموزشي و توليدات استاني آموزش و پرورش در آموزش پيش دبستاني افزوده شد.

وي با ارايه آماري تصريح كرد: در هشتمين دوره جشنواره كتابهاي آموزشي 1994 عنوان كتاب به دبيرخانه رسيد، پس از بررسي از ميان كتاب‌هاي پيش‌دبستاني 1090 كتاب در اختيار اين جشنواره قرار گرفت.

ناصري در ادامه با تاكيد بر ميزان آمار شمارگان كتاب‌هاي منتشر شده، ابراز داشت: شمارگان كتاب‌هاي منتشر شده در چاپ اول سال 88، 5 ميليون و 437 هزار و 811 كتاب بود؛ شمارگان كتاب‌هاي منتشر شده چاپ مجدد و تجديد چاپي 33 ميليون و 914 هزار و 912 نسخه بود، به تعبيري در مجموع در سال 88 ما 39 ميليون و 352 هزار و 723 كتاب داشتيم؛ يعني 3 نسخه كتاب به هر دانش‌آموز تعلق مي‌گيرد.

دبير جشنواره عنوان كرد: شركت‌كنندگان در جشنواره هشتم در گروه‌هاي ابتدايي و راهنمايي شامل، 175 ناشر ، 467 مولف، 221 مترجم و كل كتاب‌ها بالغ بر 1994 عنوان است.

وي با اشاره به زمان‌ برگزاري افزود: اين جشنواره روز 29 آذر ساعت 14 تا 16 در سالن غدير مركز آفرينش‌هاي ادبي كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان برگزار مي‌شود.

ناصري با اشاره به تعداد برگزيده‌ها بيان كرد: تعداد برگزيدگان بنا به شاخه‌ها، قرار است در هر رشته درسي يك برگزيده و يك تقديري معرفي شوند.
کد خبر: 20795
Share/Save/Bookmark