هزینه های ساخت "مختارنامه" اعلام شد
تاريخ : چهارشنبه ۱۷ آذر ۱۳۸۹ ساعت ۱۴:۴۶
هزینهی سریال فیلم " مختارنامه" تا کنون 20 میلیارد تومان بوده که برای 40 قسمت آن هزینه شده است.
به گزارش هنر نیوز به نقل از سینمای ایران ،در همایش "قیام تا قیام" با هدف نقد و بررسی سریال "مختارنامه" اعلام شد که داوود میرباقری همچنان در جستوجوی تمهیدی برای نشان ندادن چهره حضرت ابوالفضل(ع) در این مجموعه تاریخی ـ مذهبی است.
رضا استادی در همایش "قیام تا قیام" در دانشگاه صنعتی همدان، گفت: ما در زمان ساخت سریال "مختارنامه" از خودمان میپرسیدیم اگر در آن دوره بودیم، چه میکردیم. در اکثر مواقع فیلمبرداری گروهی از اعضای صحنه احساساتی میشدند و برای خود من دیدن تصاویر این سریال بسیار دشوار است.
وی ادامه داد: مختار ویژگی شخصیتی لایه لایه دارد و اگر مخاطبان این سریال را با دقت تماشا کنند، قطعا از درک این موضوع لذت خواهند برد.
استادی دربارهی بحثها و انتقادات مطرح شده دربارهی نشان دادن چهرهی حضرت ابوالفضل(ع) در سریال "مختارنامه"، بیان کرد: این موضوع در سریال «مختارنامه» به چند صحنه خاص از جمله ورود امام حسن(ع) و اسرا محدود میشد. آقای میرباقری از پرداخت مستقیم به واقعه کربلا امتناع کرد. استدلال او این بود که وقتی نمیتوان چهره افراد را نشان داد باعث ابتر ماندن موضوع میشود و بهتر است از حواشی اطراف موضوع استفاده کنیم.
وی ادامه داد: دقت زیادی در این موضوع انجام شد که در اواخر سال 87، فردی به نام فتوحی که آشنایی با سینما نداشت، دوره تمرینی طولانی دید و تمرین شمشیربازی و اسب دوانی کرد و حتی تمرین صدا هم انجام داد تا صحنههای مربوط به حضرت عباس در شاهرود، با حساسیت فراوان جلوی دوربین برود. حتی اواخر فروردین که رییس سازمان صدا و سیما به همراه برخی نمایندگان مجلس، در شاهرود حضور داشتند، صحنههای حضرت عباس به نمایش درآمد و آنها معتقد به نزدیکیاش به باور عمومی بودند. اما از هفتههای قبل تصاویری منتشر شدند و حواشی ایجاد کردند.
وی همچنین در پاسخ به پرسشی دربارهی هزینه سریال "مختارنامه" بیان کرد: هزینهی سریال تا کنون 20 میلیارد تومان بوده که برای 40 قسمت آن هزینه شده است.
استادی درباره انجام کارهای تحقیقاتی دربارهی این سریال هم گفت: مختارنامه یک فیلمنامه اولیه داشت که حاصل یک تحقیق 10 ساله بود. اما خود داوود میرباقری هم مطالعات سنگینی انجام داد. خیلیها سوال میکنند مبنای شخصیتهای سریال چه بوده است. واقعا هیچ منبع تاریخی نبوده که خوانده نشده باشد، اما تاریخ در جاهایی سکوت دارد و در مورد شخصیت «مسلم»، میرباقری به این نتیجه رسید که نکته واحدی در تاریخ وجود ندارد.
وی افزود: "مختارنامه" داستان مختار است و صحنههای کربلا در بخشهایی اتفاق میافتد که مربوط به او باشد.
استادی همچنین با اشاره به پروژه "روز رستاخیز" به کارگردانی احمدرضا درویش گفت: در این سریال چهرهی حضرت ابوالفضل(ع) ، حضرت علی اکبر(ع) و چند تن دیگر نمایش داده میشود.
استادی همچنین دربارهی رایزنیهای بینالمللی برای پخش این سریال در شبکههای خارجی گفت: ما از ابتدا که سریال ساخته میشد رایزنیهایی برای پخش بینالمللی آن انجام دادیم. ولی به هر حال "مختارنامه" یک کار شیعی صد در صد است و قطعا حساسیتهایی در کشورهای سنی وجود خواهد داشت.
مدیر روابط عمومی "مختارنامه" همچنین در پاسخ به پرسش دانشجویی مبنی بر تاکید داوود میرباقری بر پررنگ کردن شخصیت زنان در سریالهایش، گفت: اتفاقا «مختارنامه» نسبت به اکثر سریالهای تاریخی، مردانه است. در خیلی از سریالهای تاریخی زنان زیادی با آرایش بسیار غلیظتر حضور دارند. حتی آرایش برخی از آنها کاملا امروزی است و قرار است به نیازهای سازندگان که احتمالا جذب مخاطب بیشتر است پاسخ دهند.