داریوش بابائیان تهیه کننده سینما و تلویزیون در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز با اشاره به اینکه امسال در سی ویکمین جشنواره بین المللی فیلم فجر هیچ فیلمی را در مقام تهیه کنندگی ندارد، اظهار داشت: این روزها مشغول آماده کردن مقدمان اکران عمومی فیلم سینمایی «دزدان خیابان جردن» ساخته «وحید اسلامی» هستیم که به احتمال زیاد از چهارشنبه همین هفته در سینماهای تهران وشهرستانها اکران عمومی خواهد شد.
وی افزود: این فیلم داستان دو دزد خرده پا را به تصویر میکشد که قصد دارد دست به کار بزرگی بزنند و با توجه به حضور بازیگران خوبی مانند حمید گودرزی، ارژنگ امیر فضلی، فتحعلی اویسی، حدیث فولادوند، رضا شفیعی جم و محمد شیری و جذابیتهایی که این فیلم کمدی برای مخاطب امروز سینما دارد، میتواند در گیشه تبدیل به اثری پرفرش شود و میتواند سالنهای سینماها را در فصل سرد زمستان امسال روشن نگه دارد و درمیان آثار پرفروش سال قرار گیرد.
این تهیه کننده سینما در ادامه تصریح کرد: برنامه ریزی ما برای اکران عمومی این فیلم بین ۶۰ تا ۷۰ سینما در کشور خواهد بود وسایت این فیلم هم شال تیزر، عکسها و سایر ویژگیهای فیلم به آدرس www.dozdanejordan.ir در دسترس مخاطبان است و قرار است به زودی تبلیغات گسترده فیلم آغاز شود تا نمایش آن را به صورت همزمان در تهران و شهرستان آغاز شود.
وی در خصوص برگزاری جشنواره فیلم فجر و تداخل آن با اکران عمومی این فیلم هم اضافه کرد: مشکلی در این زمینه وجود ندارد در تهران بین ۴ تا ۵ سینما هستند که فیلمهای سی و یکمین جشنواره بین المللی فیلم فجر را نمایش میدهند ودر شهرستانها هم همین طور، به همین خاطر این سینماها هم بعد از یک هفته به جمع سینماهای نمایش دهنده این فیلم خواهند پیوست مشکلی در این خصوص وجود ندارد.
بابائیان خاطرنشان کرد: این فیلم یک اثر طنز است و تبلیغات گستردهای هم برای فیلم داریم که تبلغات ایستگاههای مترو شروع شده وتیز تلویزیونی هم اماده است وپخش آن را نیز خواهیم داشت و در سطح شهر هم تبلیغات فیلم خواهیم داشت وهر کاری که بتوانیم برای اطلاع مخاطبان از اکران این فیلم انجام خواهیم کرد.
وی در خصوص اکران دیگر فیلمهای آماده نمایش موسسه شکوفا فیلم هم ابرازداشت: همه فیلمهای این موسسه به زودی اکران عمومی خواهند شد. اما بعد از اکران عمومی فیلمهای «چگونه میلیاردر شدم» به کارگردانی «علی عبدالعلیزاده» و «دزدان خیابان جردن» ساخته «وحید اسلامی» امسال فیلم دیگری ازاین موسسه اکران عمومی نخواهد شد. چون فصل مناسبی برای اکران وجود ندارد. بنابراین فیلمهای «اینجا تاریک نیست» ساخته «رضا خاکی»، «بازنشستگان» ساخته «محسن ربیعی»، ««انسانها» ساخته «اکبر توکلی» و «پوسته» ساخته «مصطفی آل احمد» را در نوبت اکران عمومی سال آینده ما خواهیم داشت.
تهیه کننده افراطیها در خصوص ریزش مخاطب در سینما هم عنوان داشت: دعواهای بیهوده، چند دستگی بین صنوف سینمایی به سینما ضربه زد. اما در اصل اینکه یک عده در کار مدیریت سینما بیخود و بیجهت دعوا به راه انداختند و باعث عدم اطمینان مردم به سینما شدند. بنابراین سینما ضربه مهلکی بر پیکرهاش وارد شد. ضمن اینکه امسال اقتصاد و در آمد مردم هم خوب نبود و مردم توان هزینه کردن در سینما را هم نداشتند.
وی با اشاره به اینکه سینما جزو اجبارهای یک خانواده برای رفتن نیست تاکید کرد: سینما در شرایط کنونی برای یک خانواده دو نفره یا چنده نفره یک اجبار و واجب نیست و اهمیتی ندارد. این اهمیت نداشتن زمانی قابل توجه است که در سبد فرهنگی مردم هیچ پولی برای سینما رفتن کنار گذاشته نمیشود. از طرفی در کشور ما اکثر مخاطبان سینما را مردمی با درامد متوسط به پایین تماشا میکنند و بنابراین نوسانات اقتصادی روز این قشر جامعه تاثیر زیادی میگذارد.
بابائیان یادآورشد: قشر پولدار جامعه اکثرا از شبکههای ماهوارهای استفاده میکنند و خود را بینیاز از سینما رفتن میدانند. ضمن اینکه علاوه بر مشکل اقتصادیکه قشر پایین دست جامعه ما دارند. مشک گران شدن بلیت سینماها هم در ریز مخاطب امسال سینما تاثیر گذار بوده است. هزینههای زندگی هم که گران شده و جوانان به دلایل مختلف نمیتواند به سینماها بیایند وهیچ راه حل مناسبی هم برای این مشکل یعنی ریزش مخاطب و گرانی بلیت سینماها نتوانستند پیدا کنند.
وی افزود: در دل این قضایا چند دستگی صنف تهیه کنندگان، کارگردانان و... هم به پیکره سینما ضربه زد و حوادث اکران فیلمها در عید نوروز وپایین کشیدن فیلمها از پرده سینما هم به ریزش مخاطب امسال کمک زیادی کرد. این درحالی است که اگر هنرمندان با یکدیگر متحد و همدل میبودند جلوی این اتفاق گرفته میشد و مردم هم با خیالی آسوده به سینماها میرفتند و فیلم دلخواه خود را تماشا میکردند. اما این اتفاق نیافتاد مخاطب فکر کرد که از این به بعد باید فیلمهای فرمایشی را در سالنهای سینما تماشا کنند.
این تهیه کننده در پایان در خصوص مشکل فیلمنامه در سینمای ایران هم گفت: در خصوص مشکل فیلمنامه باید گفت که اگر فیلمی قرار ایت در بخش خصوصی ساخته شود من تهیه کننده میدانم که چه فیلمی بسازم که باعث ضرر زیانم نشود و مخاطب به تماشای آن برود و گیشه داشته باشد. اما متاسفانه این روزها از بخش خصوصی حمایتی نمیشود ومن تهیه کننده هم مجبورم یا کار نکنم یا اینکه با احتیاط روی آثار سینمایی سرمایه گذاری کنم، چون امیدی به بازگشت سرمیاهام وجود ندارد.