محمد رضا اسلاملو در گفتگو با هنرنیوز:
بهتر است مدیران سینمایی پس از پایان کار دولتها تا جشنواره فیلم فجر بر مستند باشند
یک کارگردان پیشکسوت سینمای ایران پیشنهاد کرد برای اینکه فعالیت های سینمایی کشور نیمه تمام نماند بهتر آن است که مدیران سینمایی کشور تا پایان برگزاری جشنواره فیلم فجر در جایگاه مدیریتی خود باقی بمانند تا هم پاسخگوی کارهای خود باشند و هم پروژه های نیمه تمام خود را به سرانجام برسانند.
تاريخ : چهارشنبه ۱۶ مرداد ۱۳۹۲ ساعت ۱۲:۰۹
محمد رضا اسلاملو کارگردان فیلم های داستانی و مستند در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز در مورد آخرین مراحل تازه ترین کار سینمایی خود گفت: تدوین فیلم سینمایی «شهابی از جنس نور» نزدیک به دو ماهی است که به پایان رسیده است اما هنوز یک بخش حدود ۵ دقیقه ای ویژوآل کامپیوتری آن باقیمانده است که به دلیل نبود بودجه هنوز ساخته نشده است.
وی که این فیلم را به تهیه کنندگی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی ساخته است افزود: مشکلات تهیه کنندگی دولتی هم خوب است و هم بد است. خوبی آن این است که فقط این تهیه کننده دولتی است که مبادرت به ساخت چنین مضامینی می کند چرا که تهیه کننده خصوصی خیلی به ندرت به سوی ساخت چنین فیلمهایی که بشتر به مسائل انقلاب اسلامی و موضوعات سیاسی خاص می پردازد تمایل نشان می دهد.
کارگردان فیلم سینمایی «باغ سید» تصریح کرد: اما بدی تهیه کنندگی دولتی این است که می خواهند خودشان تا آخرین لحظه مدیریت کنند درحالی که ای کاش، تهیه کنندگان دولتی به فیلمسازان اعتماد می کردند و کار را تا سر و سامان گرفتن نهایی به فیلمسازان می سپردند. لذا معتقدم برای اینکه فیلمساز دچار مشکلاتی از قبیل تعجیل درتولید یا کندی درکار نشود بهترین کار این است که خود فیلمساز سرمایه داشته باشد و خودش تهیه کنندگی کارش را برعهده بگیرد.
وی درعین حال فیلم سینمایی «شهابی از جنس نور» را به لحاظ کیفیت در حد استاندارد بین المللی عنوان کرد و یاد آورشد: مضمون این فیلم مربوط به اتفاقات همین الان خاورمیانه است و شایسته است که نظام، تمام تلاش خود را برای پایان یافتن این فیلم صرف کند.
اسلاملو در پاسخ به این سوال که آیا فیلم به فارسی دوبله خواهد شد یا با زیرنویس پخش می شود اظهار داشت: تجربه من این است که تماشاگر عادی ایرانی با زیرنویس، میانه خوبی ندارد. این درحالی است که زیرنویس فقط و فقط برای تماشاگران جشنواره آن هم بخش بین الملل خوب است چرا که یا به زبان خارجی آشنا هستند یا مفهوم فیلم را با زیرنویس متوجه خواهند شد. لذا فیلم « شهابی ازجنس نور» برای تماشاگران ایرانی، دوبله خواهد شد.
به گفته وی اگر این فیلم، زودتر از جشنواره فیلم فجر آماده شود – البته با نظرتهیه کننده - اکران خواهد شد.
اسلاملو با اشاره به تغییر مدیران به دلیل مستقر شدن دولت یازدهم یاد آورشد: پیشنهاد می کنم دوستانی که سکانداری مدیریت سینمایی کشور را برعهده دارند نه تنها تا آخر شهریور بلکه تا برگزاری جشنواره فیلم فجر همچنان درجایگاه مدیریت خویش مستقر باشند. چرا که این مدیران تا نیمه سال جاری ،سکاندری سینمای کشور را در دست داشتند و با آگاهی بیشتر از چند و چون سینما و تولیدات سینمایی می توانند مهمترین جشنواره کشورکه همان جشنواره فیلم فجر باشد را به نحو احسن برگزار کنند. اما اگر دولت جدید بخواهد سیاسی برخورد کند و بلافاصله مدیران سینمایی را برکنار کند. شک نکنید که لطمه اصلی آن به سینمای ایران خواهد خورد. این درحالی است که مدیران حال حاضر سینمایی چندین فیلم نیمه کاره و کارهای ناتمام در دست کار دارند که آنها بهتر خواهند دانست این فیلم ها و این برنامه ها را جمع و جورکنند.
کارگردان فیلم سینمایی «جعبه سیاه» خاطر نشان کرد: باید با عقلانیت و ریش سفیدی، هرکسی که وزارت ارشاد را برعهده گرفت اجازه دهد تا تیم فعلی سینمایی ، کارهای ناتمام خود را به پایان برساند و بعد از برگزاری سی و دومین دوره جشنواره فیلم فجر، مدیران جدید را معرفی کند.
اسلاملو گفت: معتقدم به هزار دلیل نباید تیم فعلی مدیریت سینمایی، وسط کار، مدیریت را به دیگری واگذار کند چرا که شما تصور کنید تا رئیس جدید سازمان سینمایی بخواهد با این سازمان و زیر مجموعه هایش و تولیدات آن آشنا شود و مدیران خود را انتخاب کند جشنواره فیلم فجر از راه می رسد. بنابراین من پیشنهاد می کنم مدیران فعلی باید بر سر کار بمانند تا پاسخگوی کارهای خود باشند. البته این سخن، نه سیاسی است و نه جانبداری از فرد خاصی است بلکه یک بحث مدیریتی و بودجه ای است. چرا که این مدیران می دانند بودجه فعلی باید خرج چه مسائل اولویت داری شود.
این کارگردان پیشکسوت سینما مستند تصریح کرد: الان اگر مدیری برود اگر سینما روند خوبی را طی کند مدیر جدید این موفقیت را به نام خود ثبت خواهد کرد ولی اگر روال کارها بد شود گناه آن را به گردن مدیران قبلی خواهند گذاشت. پس همان بهتر برای اینکه این حاشیه ها ایجاد نشود. خوب و بد کار، به نام مدیران فعلی نوشته شود تا آنها پاسخگوی کارهای انجام شده خود باشند.
کارگردان فیلم سینمایی «شهابی از جنس نور» افزود: همیشه این آخرین ماه های دوران فعالیت است که می توان معدل گیری کرد و به کارنامه مدیران نمره داد. لذا براین باورم که باید پایان دوران تیم مدیریت سینمایی کشور، طی یک فرایند تصمیم گیری، تا پایان جشنواره فیلم فجر در هر دوره چهار ساله باقی بمانند. اگر غیر این باشد ما در هر دوره دچار مشکل می شویم. تصور کنید فیلمی شروع شده و با آمدن مدیران جدید، دیگر مورد حمایت مدیر جدید قرارنگیرد و کار به صورت نیمه تمام، تعطیل شود. یا کاری که به زعم مدیران قبلی ، قابلیت اخذ بودجه و ساخت را نداشته با ورود مدیران جدید ، ردیف بودجه بگیرد و به مرحله تولید برسد. بنابراین اگرمدیریت سینمایی تا پایان جشنواره فیلم فجر استمرار داشته باشد مطمئن باشید که جلوی همه این مشکلات گرفته خواهد شد.