گزارش هنرنیوز از نشست خبری فیلم سینمایی «رستاخیز»؛
بودجه فیلم شخصی است دلیلی ندارد اعلام کنیم
نشست خبری فیلم سینمایی «رستاخیز» با حضور احمد رضا درویش کارگردان و سایر عوامل در برج میلاد سالن سعدی برگزار شد.
تاريخ : چهارشنبه ۱۶ بهمن ۱۳۹۲ ساعت ۱۶:۵۹
در این نشست با توجه به این که تعداد بازیگران این فیلم سینمایی زیاد بود تنها با حضور عوامل پشت صحنه و احمد رضا درویش کارگردان فیلم سینمایی «رستاخیز» برگزار شد.
در ابتدا احمد رضا درویش گفت: نمی توانم شوق و اشتیاق خودم را از این که در جمع شما بعد از مدتها حضور پیدا کردم بیان کنم. از تمام اصحاب رسانه ممنونم که در این جا زحمت می کشند و برای اطلاع رسانی این مراسم تلاش می کنند. در ابتدا باید بگویم که برخی می گفتند که کیفیت سالن ها و صدا و تصویر ایراداتی دارد که به نظر من این گونه نبود.
از تمام بازیگران میهمان که حضور افتخاری در این پروژه داشتند تشکر می کنم شقایق فراهانی، پرویز پورحسینی، مهتاب کرامتی و لیلا بلوکات بازیگرانی بودند که ما را یاری کردند.
خیلی خلاصه اگر بگویم شروع ایده ساخت فیلم سینمایی «رستاخیز» سال ها پیش در سفری که با مسجد جامعی در دمشق داشتیم اتفاق افتاد. در یک روز بارانی مجبور شدیم دو ساعتی را در جایی بمانیم و در نهایت باب گفتگو باز شد و به ایشان گفتم که دوست دارم در کارنامه هنری ام فیلمی داشته باشم در مورد امام حسین (ع) و شخصیت برگزیده آن روز حضرت عباس در آن جا با ایشان عهد بستیم که این کار را انجام دهیم ایشان هم با اراده فردی خود همواره در طول این سال ها ما را یاری کردند و من از ایشان ممنونم.
وی در ادامه در ارتباط با منابع استفاده شده گفت: برخی منابع را در پایان تیتراژ ذکر کرده ایم. در این مورد ما منابع زیادی داریم حتی اهل سنت و آن هایی که مسلمان نیستند در این زمینه منابع خوبی را در اختیار ما گذاشته اند. منابع فقط محدود به ایران نمی شود. ماهیت خود تحقیق و پژو هش تقریباً سه سال طول کشید. تمام منابع که تا ۳۰۰ سال بعد از واقع عاشورا نوشته شده است را جمع آوری کردیم. ما تا ۶ بار فیلم نامه را بازنویسی کردیم و در سطح عالی نظامی شماور داشتیم.
تقی علی قلی زاده تهیه کننده در ارتباط با بودجه فیلم سینمایی «رستاخیز» گفت: حق افکار عمومی است که بدانند که دولت بودجه اش را صرف چه کاری می کند و جزییات دقیق هزینه شده را متوجه شوند اما این پروژه با هزینه شخصی ساخته شده است و دلیلی ندارد اعلام شود که چقدر هزینه کرده ایم نام ارگان هایی که در تیتراژ آمده به دلیل حمایت های شان است که خواستیم یه رسم ادب قدردانی کنیم اما سرمایه گذاران این فیلم در بالای ۵۰ درصد خارجی بوده است.
وی در ادامه گفت: ما بالای دوازده سال از ایده تا ساخت فیلم زمان گذاشته ایم اما ساخت فیلم تقریباً ۳ سال زمان برد البته با زمان حساب شده در پیش تولید و پس تولید اما زمان فیلم برداری ۱۱ ماه به طول انجامید.
میرفخرایی طراح صحنه و فیلم برداری این فیلم گفت: برای طراحی صحنه و لباس این فیلم از منابع کمک گرفتیم منابعی را احمد رضا درویش در اختیار من قرار دادند و خوشبختانه به راحتی حرف هم را می فهمیدیم. در طراحی صحنه برخی موارد وجود داشت در قلعه ردخان و برخی را هم ترمیم و یک سری را هم خودمان ازابتدا ساختیم. در طراحی رنگ لباس ها خیلی گفتگو کردیم تا به نتیجه مشترکی برسیم.
حسین جعفریان مدیر فیلم برداری گفت: باید نشست ها برای کارگردان باشد و برای عوامل فیلم سینمایی نشستی جدا برگزار کنند چون سوال هایی که از من می شود نمی توان در یک کلام کلی جواب داد. وقتی فیلم نامه را خواندم به یک سری جلوه های بصری ددر ذهن رسیدم و این را با کارگردان مطرح کردم از تیم فیلم برداری ام بسیار ممنونم. محمد صاحبی دستیارم که در این کار بر اثر افتادن از بلندی جان باخت این اتفاق تلخ ترین اتفاق کاری ام بود که در زندگی ام هنری ام در این پروژه رقم خورد.
در ویش در آخر در ارتباط با صحنه های جنگ گفت: به نظرم این صحنه ها خوب شده ما تحقیقات فراوانی در این مورد داشتیم که مثلاً چطور رجز خوانی می کردند آرایش نظامی آن ها چگونه بوده است آن ها ابتدا تن به تن و بعد به صورت گروهی می جنگیدند که این اتفاق یک بار در زمانی که حُر به سپاه امام حسین (ع) پیوست اتفاق افتاد که سپاه یزید را عصبانی کرد و یک بار هم در آخر که حمله کردند و کار را تمام کردند.
وی در ادامه گفت: در برخی موارد نمی توانستیم دخل و تصرف کننیم چون منابع موثق بود مانند خطبه امام صحبت های حضرت عیباس اما در برخی مواقع تاریخ سکوت کرده است مانند شخصیت (بکیر) که پسر حُر بود و با آن به سپاه امام حسین (ع) پیوست ما آن را انتخاب کردیم تا داستان ها و اتفاقات را از طریق آن به هم وصل کنیم و بتوانیم به زبان سینما و روایت را وارد این واقعه کنیم.