رشد آگاهی جامعه با برنامه های رسانه ملی
به بهانه پخش سری جدید برنامه «دکتر سلام»؛
رشد آگاهی جامعه با برنامه های رسانه ملی
بی شک یکی از دلایل این رشد آگاهی در بین افراد جامعه برنامه هایی است که از رسانه ملی و شبکه های مختلف تلویزیونی پخش شده است و پخش سری جدید برنامه «دکتر سلام هم در همین راستا صورت می گیرد.
 
تاريخ : شنبه ۱۵ مهر ۱۳۹۱ ساعت ۱۳:۵۴

میزان دانش و آگاهی عمومی مردم جامعه ما طی سال های اخیر در حوزه مسائل مربوط به سلامت و بهداشت به طور چشمگیر و قابل توجهی نسبت به گذشته افزایش یافته است و علی الخصوص این رشد آگاهی و افزایش اطلاعات عمومی و بعضا تخصصی در حیطه مسائل پزشکی در بین زنان خانه دار که به نوعی محور سلامت روانی و سلامت جسمانی اعضای خانواده هستند بیشتر از سایر افراد جامعه هویدا است .
بی شک یکی از دلایل این رشد آگاهی در بین افراد جامعه برنامه هایی است که از رسانه ی ملی و شبکه های مختلف تلویزیونی پخش شده است .
به طوریکه اکثر برنامه های خانواده و نیز برنامه های صبحگاهی و یا ظهرگاهی شبکه های مختلف تلویزیون دارای یک بخش پزشکی و سلامت هستند که در قالب گفتگو و پرسش و پاسخ در مورد شکایت های شایع و سوالات رایج مردم بحث به میان می آید .
طبیعتا نخستین نتیجه ی این افزایش آگاهی عمومی مردم ، افزایش سطح سلامتی مردم جامعه و به تبع آن کاهش هزینه های مستقیم و غیر مستقیم مردم و دولت در راستای بهداشت و درمان خواهد بود و البته این هزینه ها به کمک پیشگیری وابسته به آگاهی بخشی جبران شده است .
اما روند برنامه های پزشکی که از سیما پخش می شده است با ورود برنامه « دکتر سلام » متفاوت شد و این برنامه با رویکردی تازه و در واقع به سبکی نوین به موضوع آموزش پزشکی و مسائل حوزه ی سلامت جامعه پرداخت . به سبب همین تفاوت و نوآوری که در برنامه ی دکتر سلام مشاهده شد به فاصله ی کوتاهی این برنامه مخاطبین زیادی پیدا کرد و خیلی زود جای خود را نزد خانواده های ایرانی باز کرد .
اما طی همین مدت کوتاه بود که این برنامه دستخوش تحولات جدیدی هم شد و بخصوص شبکه ی آموزش سیما هم که رسالت تخصصی آموزش به عموم جامعه و مخاطبین تلویزیونی را بر دوش می کشد میزبان سری جدید این برنامه شده است که در واقع برنامه ی دکتر سلام را با رویکرد آموزشی تر روی آنتن می برد .
این برنامه که به طور زنده از شبکه ی آموزش سیمای جمهوری اسلامی ایران پخش می شود کمی مفصل تر است و با حضور مجری که خود پزشک است به صورت مبسوط تر و البته کاربردی به مسائل مختلف پزشکی و مهمترین سوالات و دغدغه های پزشکی و سلامت مردم می پردازد .
اما آنچه این برنامه را از بسیاری از برنامه های دیگر در همین زمینه متمایز کرده است تولید و پخش آن از استودیویی که به مثابه ی یک مطب طراحی شده و نوع گفت و گوی مجری و پزشک و نیز مطاابی است که در اختیار مردم و مخاطبین قرر می گیرد . به طوریکه هر بیننده ای به واقع احساس می کند که در مطب نزد دکتر خود نشسته است و دقیقا پاسخ همان سوالات و ابهاماتی که دارد را دریافت می کند .
این هنر یک برنامه ی تلویزیونی و سازندگان آن است که به این شکل ارتباطی موثر و عینی با مخاطب خود برقرار نماید که مخاطب احساس حضور در برنامه کند .
البته سری جدید برنامه «دکتر سلام» که از شبکه ی آموزش پخش می شود از ویژگی های جالب دیگری هم برخوردار است . از جمله این ویژگی ها استفاده از اسلاید ها و کلیپ های آموزشی است . مسئله ای که در آموزش مدرن و کلاسیک امروزی فواید و تاثیرات مثبت آن در تفهیم مطالب اثبات شده است . خصوصا که مخاطبین این برنامه از طیف های مختلف فرهنگی و تحصیلاتی جامعه هستند و لذا درک مطالب تخصصی پزشکی بدون بهره برداری از چنین ابزار های آموزشی کمی دشوار است .
من حیث المجموع تلاش رسانه ی ملی برای ارتقای سطح سلامت و بهداشت عمومی جامعه یک سرمایه گذاری بزرگ در کشور است . هم در حوزه ی سلامت روان و هم سلامت جسم . این سرمایه گذاری نه تنها به سلامت عمومی جامعه می انجامد و از بسیاری از هزینه های گزافی که بر دوش مردم و دولت می گذارد پیشگیری می نماید ، بلکه به افزایش راندمان و بازدهی نیروی کار جامعه به دلیل سلامتی حاکم برآن هم می افزاید و البته از بسیاری از پدیده های سوء اجتماعی که ناشی از مشکلات اقتصادی یا بیماری های مهلک هستند هم به طور غیر مستقیم می کاهد .

مریم کبیریان دهکردی

کد خبر: 47381
Share/Save/Bookmark