جهان تشنه هنر انقلاب است
در نشست پژوهشی نظریه پردازی و آموزش در هنر انقلاب مطرح شد:
جهان تشنه هنر انقلاب است
ایرج داداشی در نشست پژوهشی نظریه پردازی و آموزش در هنر انقلاب گفت: جای هنر انقلاب در موزه ها نیست بلكه جهان تشنه هنر انقلاب است.
 
داخلی آرشيو خبر
تاريخ : چهارشنبه ۲۱ فروردين ۱۳۹۲ ساعت ۱۶:۰۳


به گزارش هنرنیوز به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، همزمان با روز هنر انقلاب اسلامی و روز شهادت سید مرتضی آوینی، نشست پژوهشی نظریه پردازی و آموزش در هنر انقلاب اسلامی ویژه «روز هنر انقلاب اسلامی» با حضور دكتر مجید شاه حسینی، دكتر حسن عباسی، مجید جعفری لاهیجی و ایرج داداشی امروز چهارشنبه ۲۱ فروردین در تماشاخانه مهر حوزه هنری برگزار شد. ایرج داداشی در ابتدای نشست با بیان این مساله كه این برنامه  نوعی ارزیابی برای هنر انقلاب اسلامی است، گفت: جای خالی مباحثی كه در خصوص هنر انقلاب در این نشست ها مطرح می شود به شدت احساس می شد. مدت ها ست كه در خصوص هنر انقلاب سخنی گفته نشده است. باید به این سوال كه بر هنر انقلاب چه گذشته است و میراث ما از هنر انقلاب اسلامی چیست پاسخ داده شود.

وی با بیان این سوال كه آیا آنچه از هنر انقلاب در دست داریم ظرفیت و توانایی تحول و بازنگری را دارد ادامه داد: آیا هنر انقلاب میراثی است كه باید در موزه نگهداری شود؟ یكی از محققین حوزه هنر گفته است كه موزه جایی نیست كه چیزهای بدست آمده به نمایش گذاشته شود بلكه جای چیز هایی است كه از دست داده ایم و امیدوارم این مطلب در خصوص هنر انقلاب صدق نكند.

دبیر كل نخستین همایش ملی هنر و تمدن شیعی اظهار كرد: هنر انقلاب با انقلاب اسلامی شكل و حركت و حیات دارد. هنری است كه رو به جلو می رود و اگر بنا بر این باشد كه در موزه ها نگهداری شود و به چشم آثاری متعلق به ادوار گذشته به آن نگاه كنیم جای تاسف خواهد داشت.

وی افزود: هنر انقلاب روح تحول و آزادی خواهی و پایداری را در خود دارد. هنر انقلاب باید این تحول را ادامه دهد و به نسل های بعدی استقامت و ظلم ستیزی را بیاموزد تا این میراث ارزشمند انقلاب اسلامی را حفظ كند. باید از نقش ارزشمند شهید آوینی را كه یكی از الگوها و از چهره های درخشان هنر انقلاب است یاد كنیم. شهید آوینی روح پرخروشی داشتند و این میراث را زنده نگه داشت. روایت فتح یكی از شاخص های پرشكوه هنر انقلاب اسلامی است كه نمی شود به سادگی از كنار آن گذشت.

دادشی گفت: هنر انقلاب اسلامی مرزها را می شكند و جهان تشنه هنر انقلاب است. هنر در فضایی شكل و در جایی عرضه می شود. هنر صورت بخشیدن به ماده است و به قول شهید آوینی هنرمند می تواند صورت را از هر جایی مطالبه كند. شهید آوینی گفته است كه هنر می تواند رحمانی و یا شیطانی باشد.

نویسنده كتاب سنت و هنر اسلامی بیان كرد: هنر اگر صورت ها را از درون نفس اماره طلب كند هنری شیطانی است اما هنری كه صورت ها را از مبادی الهی طلب می كند هنری رحمانی است. این صورت ها را می توان با عقل و حكمت تشخیص داد. لذا هنرمند حكیم است و اساس هنر انقلاب نیز توجه دادن به این مساله است .

ایرج دادشی خاطر نشان كرد: ویژگی هنر انقلاب، مردن از خویش و زنده شدن به حیات طیبه الهی است. هنر انقلاب انسان را به سوی حق دعوت می كند. هنر تذكر به حق است و كار هنر انقلابی این است كه اثرش تاثیری ژرف می گذارد و تسلی بخش است.

وی در پایان اظهاركرد: هنر انقلاب هنری آگاهی دهنده و متحول كننده به سوی حق و با غفلت در تضاد است. هنر انقلاب اسلامی هنری تربیت كننده و رشد دهنده است. لذا شایسته نیست كه نسل های جدید و فرزندان فرزندان انقلاب، هنر انقلاب را به فراموشی بسپارند

کد خبر: 56381
Share/Save/Bookmark