حامد عنقا در گفتگو با هنرنیوز؛
تمایل مردم به ماهواره دلایل دیگری دارد آدرس غلط ندهید!
حامد عنقا فیلمنامه نویس سینما و تلویزیون گفت: دلیل ضعیف بودن مجموعههای تلویزیونی ما دلیل اقبال و گرایش مخاطبان به سمت مجموعههای تلویزیونی ترکیهای یا سایر شبکههای ماهوارهای نیست. شاید این فاصله فرهنگی و طبقاتی باشد که بین هنرمندان و فیلمسازان و مردم اتفاق افتاده است.
تاريخ : يکشنبه ۹ تير ۱۳۹۲ ساعت ۱۱:۲۲
حامد عنقا فیلمنامه نویس سینما و تلویزیون در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز اظهار داشت: بخش اول نگارش مجموعه تلویزیونی «دستی بر ثریا» بعد از چندین ماه نگارش به پایان رسیده و برای تکمیل فیلمنامه نهایی هنوز کار زیادی باید در این خصوص انجام شود و فیلمنامه بخشهای دیگر هم کامل شود.
وی افزود: این فیلم نامه از قرن ششم و هفتم هجری قمری و زمان شروع حمله مغول به ایران تا زمان درگذشت خواجه نصیرالدین طوسی میپردازد و من برای نگارش آن تحقیقات و پژوهشهای زیادی انجام دادم. ضمن اینکه از آنجایی که این روزها تلویزیون با مشکلات مالی دست به گریبان است، بخشی از کارهای اداری این سریال هنوز باقی مانده است. ضمن اینکه تهیه کننده هم به طور کامل هنوز به دلایل مالی که تلویزیون درگیر آن است. برای تولید کار مستقر نشده است.
مجموعه تلویزیونی «دستی بر ثریا» یکی از سریالهای «الف» ویژه سیما است
این فیلمنامه نویس سینما و تلویزیون درادامه عنوان داشت: این مجموعه تلویزیونی به تهیه کنندگی «رضا جودی» ساخته خواهد شد و یکی از سریالهای «الف» و ویژه تلویزیون است. از آنجایی که پروژه هنوز به مرحله پیش تولید هم نرسیده است، عوامل کار مشخص نشدهاند. اما طبق قرارهایی که در گذشته صورت گرفته است، آقای محمدحسین لطیفی کارگردانی آن را برعهده خواهند داشت.
عنقا در ادامه تصریح کرد: به غیر از نگارش مجموعه تلویزیونی «دستی بر ثریا» پیشنهاد نگارش مجموعهای تلویزیونی به من شده که تا یکی دو هفته دیگر قرار داد نگارش آن به نتیجه خواهد رسید و چون همه چیز در حد حرف است، فعلا نمیتوانم نام این مجموعه تلویزیونی را رسانهای کنم.
وی در مورد ضعف مجموعههای تلویزیونی هم عنوان داشت: مشکل اصلی در ساخت مجموعههای تلویزیونی به هیچ عنوان ضعف فیلمنامههای تلویزیونی نیست. به جرات من میتوانم بگویم که آثار شاخص در عرصه فیلمنامه ما کم نداریم، حتی بیشتر از آثار ساخته شده است. منتها مخاطبی که آثار حوزه تلویزیون را به خصوص در مورد مجموعههای تلویزیونی دنبال میکند، با توجه به اثر ساخته شده یک کار را مورد نقد و بررسی قرار میدهد و برای او اینکه فیلمنامه قبلا چه بوده و چگونه ساخته شده است مهم نیست.
ضعیف بودن سریالهای ما دلیل گرایش مردم به سمت شبکههای ماهوارهای نیست
عنقاء خاطرنشان کرد: مسولیت سریال یا فیلم ساخته شده برعهده تهیه کننده و کارگردان است، و خیلیها برای بیان این نکته که اثری ضعیف را ساختهاند تقصیر را برگردن فیلمنامه نویسان در سینما و تلویزیون انداخته وآدرس غلط به مخاطبان میدهند. هر چند این به معنای این نیست که ما در فیلمنامه نویسی ضعف نداریم، چرا داریم و باید برطرف شود. این مشکل در همه جای دنیا وجود دارد.
وی تاکید کرد: دلیل ضعیف بودن مجموعههای تلویزیونی ما دلیل اقبال و گرایش مخاطبان به سمت مجموعههای تلویزیونی ترکیهای یا سایر شبکههای ماهوارهای نیست. شاید این فاصله فرهنگی و طبقاتی باشد که بین هنرمندان و فیلمسازان و مردم اتفاق افتاده است. این گونه نیست که چون سریالهای ما ضعیف شده، مردم به سمت تماشای شبکههای گرایش پیدا کردهاند. مردم سریالهای شبکههای ماهوارهای را تماشا میکنند و کمتر سریالهای وطنی را تماشا میکنند. برای اینکه سریالهای داخلی نمیتواند جذابیت لازم را برای آنها داشته باشد.
جامعه فرهنگی و هنری ما از مردم عقب افتاده است
فیلمنامه نویس سریال «نردبام آسمان» در ادامه ابراز داشت: اینکه جامعه فرهنگی و هنری ما از مردم عقب افتاده است شکی در آن نیست. نبود آگاهی از برخی از مسائل، دلخوش بودن به یک سری آمار و ارقام کلیشهای، نگاه نازل داشتن به مسائل روز، رسیدن به پاسخهای دم دستی و همیشه پیدا کردن راه حل ساده و آسان و نبود تعهدی که در نسل گذشته هنرمندان نسبت به مخاطب بود و امروز کمتر در نسلهای جدید شاهد آنها هستیم باعث شده که مخاطب امروز از تماشای سریالی وطنی مایوس شود به سمت مجموعههای تلویزیونی شبکههای ماهوارهای گرایش داشته باشد.
وی عنوان داشت: هنرمندان ما در گذشته یک تعهدی داشتند مبنی براینکه هر اثری را نباید برای مخاطب ساخت. چون باعث عقب گرد جامعه به لحاظ فرهنگی میشود. به همین دلیل آنها به ایجاد سرگرمی درست برای مخاطب فکر میکردند. آنها به این فکر میکردند که به شکل پاکیزه برای مردمشان برنامههای سرگرم کنند تولید کنند. گو اینکه دنیای رسانهای جدید این گونه نیست که مجموعههای تلویزیونی باعث خلوت شدن خیابانها شود. چون مردم رسانههای مختلفی دارند و از آنها هم استفاده میکنند. آنها با گوشی تلفنهای همراهی که مدام با خود دارند هم به بسیاری از نیازها و سرگرمیهای فرهنگی و هنری خود میرسند.