علی لدنی تهیهکننده سینما و تلویزیون در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز اظهار داشت: ساخت سریال و فیلم در خصوص شخصیتهای فرهنگی، علمی و ملی به نظر من برای تلویزیون ما و مخاطبان آن لازم است. همچنین می توان در مورد تاریخ کشور خودمان هم مجموعه های خوبی ساخت چرا که تاریخ همیشه باید برای آیندگان و نسل جوان تعریف شود و آنها از آن عبرت بگیرند و آینده خود را بسازند.
وی افزود: تهیه این گونه آثار نیاز به تهیه کننده و سرمایه گذار اصلی که صدا و سیما بستگی دارد و امری دو طرفه است با ساخت این گونه آثار مردم می توانند با سیاست، اخلاق، فرهنگ ، تمدن و ... ایران قدیم آشنا شوند . اما متاسفانه در ساخت این گونه سریالها و فیلمها برخی از دوستان کوتاهی کرده و آنچه که به عنوان اثر فاخر به مخاطب تحویل می دهند بسیارسطحی و ضعیف است و نه تنها مخاطب را جذب نمی کند بلکه باعث فرار مخاطب نیز می شود .
لدنی تهیه کننده «سال های مشروطه» ادامه داد: خیلی از فیلمها و سریالهای فاخری که ساخته می شوند دچار نوعی اضافات و اشکال هستند و انگار کارگردان کار و تهیه کننده در حین ساخت آن توجه لازم را نداشته اند و حاصل کار اثری به شدت خسته کننده و کسل کننده است که تماشاگر نمی تواند حوصله به خرج داده به دیدن این گونه آثار بپردازد و به جای تاثیرگذاری، این گونه آثار ضعیف باعث می شود که به جای مثبت اندیشی و تولید اندیشه در مخاطب اثرات منفی به جای بگذارد.
تهیه کننده «تبریز مه آلود» تصریح کرد: متاسفانه این روزها سریالهای ماهواره ای گسترش یافته و باعث جذب مخاطبان وطنی به سوی این گونه شبکه ها شده است. هر چند ما هم سریالهای فاخر و خوب کم نمی سازیم و البته سریالهای ما در رقابت با سریال های شبکه های فارسی زبان خارجی چندین فرق اساسی دارند و خیلی از مواردی که در سریالهای آنها وجود دارد متفاوت با فرهنگ و تمدن ماست و مانی توانیم آنها را نشان دهیم .از طرفی نمی توان کتمان کرد که ممیزی ها، تکنیک ضعیف و ساختار متلاشی شده برخی از سریالهای ما هم به نوعی باعث قهر مخاطب با رسانه ای مثل تلویزیون می شود.
لدنی یادآورشد: سیاست گذاری تلویزیون با سینما متفاوت است و براساس این گونه سیاستها بسیاری از آثار فاخر و تاریخی ساخته می شوند و آثار پس از برسی های فراوان مورد تایید و ساخت قرار می گیرند. در کل شرایط خاصی برای ساخت سریالهای حکم فرماست و حتی در این میان از مخاطبان سیما هم نظرسنجی می شود.
وی با اشاره به ساخت سریالهای فاخر تلویزیون مثل «یوسف پیامبر»، «در چشم باد» و«کیف انکلیسی» اشاره کرد: متاسفانه در اغلب موارد تحقیق و پژوهش جایی در تولید و ساخت یک سریال ندارند چون تهیه کننده فکر می کند اگر تحقیق و پژوهشی توسط نویسنده صورت بگیرد باید بودجه خرج کند و این است که زیاد جدی گرفته نمی شود.
وی ابرازداشت: من تاکنون در خصوص سریالهای تاریخی و معاصری که خودم تهیه کردم بسیار به این مسئله توجه داشتم که حتما باید تحقییق و پژوهش در خصوص سریالها و فیلمها فاخر وجود داشته و بارها با استفاده از این روش فیلمنامه های تلویزیون به مرحله بازنویسی رسیدند و با کلی تغییر به مرحله ساخت رسیدند.
این تهیه کننده سینما تصریح کرد: معتقدم کارگردانی که کاری را به عنوان یک اثر فاخر معرفی می کند باید در درجه اول بارها اثر خود را بازنویسی کرده باشد و کلیه اضافات فیلمنامه را دور بریزد چون شخصیتهای مختلفی در اثرش حضور دارند که اگر به لحاظ پرداخت هنری دچار مشکل شوند کل مجموعه را زیر سئوال می برند و حاصل کار اثری شلخته، کلیشه ای و سطحی می شود که مخاطب رغبتی به دیدن آن ندارد.
وی عنوان داشت: قطعا حساسیت مسئولین و شوراها و متخصصین تاریخی و نیز مذهبی تلویزیون در روند ساخت یک اثر فاخر تاثیرگذار است و بعد از پخش یک مجموعه مشخص می شود که چه نظارتی صورت گرفته و آیا تهیه کننده و کارگردان یک اثر فاخر بدون نظارت کار را ساخته اند یا نه؟ به هرحال تهیه کننده این گونه آثار هم خیلی در این مورد اذیت می شود چون با تمام شرایط کنار می آید و بعد می بیند که چند سال عمر خود را صرف ساخت یک اثر تاریخی برای تلویزیون کرده و حاصلی جز زیان و اعصاب خراب برایش نداشته است. به عنوان مثال خود من در سریالی به دلیل هزینه های زیادی که داشت دستمزدی برایم باقی نماند.
لدنی در پایان گفت: برخی از تهیه کنندگان در سینما و تلویزیون فقط به خاطر علاقه ای که دارند از عمر و سرمایه خود خرج می کنند که اثر فاخری را بسازند و هدفشان هم سود نیست. برخی از تهیه کنندگان هم هستند که هرگز به سمت ساخت و تهیه آثار فاخر نمی روند چون تولید این گونه آثار زمانبر و خسته کننده است و توان بالایی را می طلبد. در زمان پخش هم حساسیتهایی دارد که امکان دارد برای تهیه کننده گران تمام شود .