خزاعی: باید نگرش ما در ساخت فیلمهای دفاع مقدس عوض شود
گزارش هنرنیوز ازنشست خبری دوازدهیمن جشنواره فیلم مقاومت؛
خزاعی: باید نگرش ما در ساخت فیلمهای دفاع مقدس عوض شود
محمد خزاعی دبیر دوازدهیمن جشنواره فیلم مقاومت گفت: باید نگرش ما در ساخت فیلمهای دفاع مقدس مانند دهه‌های پيش نباشد چون برخی‌ها فکر می کنند كه پس از گذشت چند دهه ديگر احتياجی نيست که در مورد سینمای دفاع مقدس فیلمی تولید شود که این فکراساسا اشتباه است.
 
تاريخ : دوشنبه ۸ خرداد ۱۳۹۱ ساعت ۱۵:۱۶

به گزارش خبرنگارسینمایی هنرنیوز؛ اولین نشست خبری دوازدهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت(انقلاب و دفاع مقدس) با حضور«محمد خزاعی» دبیر جشنواره و «يزدان عشيری» مدير روابط عمومی این جشنواره به منظور تشریح سیاست ها و برنامه های این دوره جشنواره امروز دوشنبه هشتم خرداد ماه با حضور خبرنگاران در مرکز فرهنگی هنری اسوه تهران برگزار شد.
دراین نشست خزاعی اظهارداشت: دوازدهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت(انقلاب و دفاع مقدس) امسال با هدف تبیین فرهنگ مقاومت، پاسداشت حماسه دفاع مقدس، تحریم اقتصادی و دستاوردهای علمی، مقاومت و بیداری اسلامی، مقابله با استكبار جهانی، تروریسم و صهیونیسم برگزار می شود و باید با نگاهی جدید به سینمای دفاع مقدس نگاه كنیم و درباره دستاوردهای این دوران واكاوی داشته باشیم.
وی افزود: باید نگرش ما در ساخت فیلمهای دفاع مقدس مانند دهه‌های پيش نباشد چون برخی‌ها فکر می کنند كه پس از گذشت چند دهه ديگر احتياجی نيست که در مورد سینمای دفاع مقدس فیلمی تولید شود که این فکراساسا اشتباه است. به این دلیل که نسل فعلی و آينده کشورمان بايد بدانند كه چه ايثارهايی در راه کشورمان انجام شده و آسايش امروز ما نتیجه خون‌های پاکی است که ريخته شده است.
خزاعی ادامه داد: نسل جوان فعلی سليقه‌اش با نسل گذشته تفاوت اساسی دارد و شايد جنگ به لحاظ فيزيكی تمام شده اما اثرات آن هنوز ادامه دارد ومی توان گفت که دفاع مقدس در ديگر حوزه‌ها هنوز ادامه دارد وبنابراین دوازدهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت(انقلاب و دفاع مقدس) با شعار «مقاومت، بصيرت و شكوفايی» برگزار خواهد شد.
وی تصریح کرد: دو مشکل باعث افت كيفی فیلمهای سينمای دفاع مقدس انجام شده و مشکل اول پرداخت كليشه‌ای به دفاع مقدس و مشکل دیگر اینکه برخی از فیلمهایی که ساخته شده هيچ ارتباطی با جنگ ما ندارند و تنها شاهد صحنه های انفجارها در اینگونه فيلم‌ها هستیم و هيچ نشانی از تفكر بسيجی در آنها دیده نمی‌شود و این مشکل بیشتر در سينمای دهه ۶۰ رايج بوده است.
دبیردوازدهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت(انقلاب و دفاع مقدس) خاطرنشان کرد: دفاع مقدس ما مانند دیگر جنگهای دنیا نبود و اگرهمانند ديگر جنگ‌ها بود ديگر نامش دفاع مقدس نبود، پس نبايد به بهای دور شدن از كليشه ها برخی نمودهایی که در جنگ ما به آن مزين است از فيلم‌های دفاع مقدسی دور کنیم.
وی در مورد برگزرای جشنواره دوازدهم ابرازداشت:امسال در جشنواره دوازدهم همچون دوره‌های قبل در قالب بخش‌هايی چون: «سينمای ايران»، «سينمای بين‌الملل»، «قلم طلايی»

دوازدهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت(انقلاب و دفاع مقدس) امسال با هدف تبیین فرهنگ مقاومت، پاسداشت حماسه دفاع مقدس، تحریم اقتصادی و دستاوردهای علمی، مقاومت و بیداری اسلامی، مقابله با استكبار جهانی، تروریسم و صهیونیسم برگزار می شود .
و «فيلم‌های تلويزيونی» برگزار می‌شود. البته امسال سينمای ايران با عنوان «شيدايی حقيقت» نامگذاری شده و ما فيلم برگزيده جشنواره را هم امسال خواهیم داشت که۳۰۰ ميليون تومان جايزه دريافت خواهد كرد و همچنین تمام فيلم‌هايی كه در اين این جشنواره حضور داشته باشند مبلغی به عنوان هديه دريافت خواهند كرد.
خزاعی یادآورشد: امسال هر استانی كه آمادگی داشته باشد در جشنواره دفاع مقدس حضور خواهد داشت و البته به شرطی است كه امكانات لازم را برای برگزاری در اختيار داشته باشد و پيش بينی مان این است كه حداقل ۸ استان ميزبان جشنواره‌ خواهند بود.
وی عنوان داشت: معتقدم برگزاری جشنواره فیلم دفاع مقدس تاثيرات بين‌المللی خوبی برای ما دارد و به همین دلیل باید برای معرفی هر چه بهتر این جشنواره تبليغات مناسب داشته باشیم یقینا اگر این گونه شود در خارج از كشور هم از این فستیوال استقبال خواهد شد و به شخصه اين موضوع را عينا در برخی از نمايش‌های خارجی فيلم‌های دفاع مقدسی خارج از كشور دیده ام و معتقدم که زير بنای هر كار فرهنگی، بخش پژوهشی آن است. ما هم تلاش می‌كنيم در اين رويداد سينمايی با برگزار كارگاه‌ها ، جلسات نقد و بررسی بر تاثيرگذاری جشنواره فيلم دفاع مقدس بيفزاييم.
وی به بخش های مختلف جشنواره فیلم مقاومت اشاره كرد و توضیح داد: این دوره از جشنواره در بخش مسابقه ایران، بین الملل، قلم زرین برگزار می شود و در بخش مسابقه ایران، آثار سینمایی تولید شده از سال ۸۹ تاكنون می توانند در این دوره از جشنواره حضور یابند؛ در این بخش بهترین فیلم، فیلمنامه، كارگردانی، بازیگر زن و مرد و برترین آثار در جلوه های ویژه بصری و میدانی انتخاب خواهند شد.
به گفته خزاعی در بخش فیلم های ویدیویی نیز آثار متقاضی تولید شده از سال ۸۹ تاكنون می توانند برای حضور در جشنواره فیلم مقاومت درخواست خود را به دبیرخانه جشنواره ارایه كنند و در بخش فیلم كوتاه و مستند نیز جشنواره فیلم مقاومت پذیرای متقاضیان است و در این ۲ بخش به ۳ اثر برتر جوایزی اهدا می شود.
وی تاکید کرد: خزاعی به بخش بین الملل جشنواره فیلم مقاومت اشاره كرد و یادآور شد: در دوره قبلی این جشنواره ۶۰ اثر سینمایی از ۵۰ كشور دنیا به جشنواره ارسال شد و امسال نیز بخش بین الملل با مضامینی چون «سلاح های كشتار جمعی»، «مقابله با تروریسم»، «بیداری اسلامی»، «حقوق بشر» و «جنبش وال استریت» میزبان آثار سینمایی است و در بخش قلم زرین نیز متقاضیان می توانند طرح های خود را به دبیرخانه جشنواره فیلم مقاومت در قالب آثار سینمایی و ویدیویی تا اول مردادماه امسال ارایه دهند.
خزاعی یادآورشد: کشورمان ۱۷ هزار شهید ترور دارد امسال بخش جلوه گاه نور به جشنواره مقاومت افزوده شده در این بخش آثار مستند تولید شده در سینمای ایران درباره شهدای ترور حضور خواهند یافت و امیدوارم دوازدهمین جشنواره به خوبی از ۲ تا ۶ مهرماه در تهران برگزار شود. از آن جایی که اختتامیه این جشنواره همزمان با میلاد امام هشتم می شود و ممکن است تداخل هایی با برخی برنامه های فرهنگی ایجاد شود ممکن است تغییرات جزئی در زمان داشته باشیم که هنوز مشخص نیست.
در ابتدای این نشست خبری« يزدان عشيری» مدیر روابط عمومی این جشنواره طی سخنانی اشهارداشت: امسال دوازدهمین دوره جشنواره فیلم مقاومت برگزار می شود وبه نظرم باید حداقل ۲۰ دوره این جشنواره تا کنون برگزارمی شود اما به دلايل مختلف چند سالی اين جشنواره برگزار نشد، در صورتی كه چنين موضوعی نا‌گفته‌هايی دارد كه می‌تواند سال‌های سال منبع ساخت آثار خوش ساخت در اين عرصه باشد و سينمای دفاع مقدس جدا از اينكه جذابيت سينمايی دارد، برگزاری‌اش يک ضرورت در کشورمان و در عرصه هنر است.

کد خبر: 41521
Share/Save/Bookmark