به گزارش هنرنیوز به نقل از رادیو قرآن، در برنامه «نسیم واژه ها» وجوه قرآنی واژه «عهد» با توجه به برخی آیات شاخص معنایی بررسی می شود.
واژه «عهد» در قرآن به چهار معنا به کار رفته است که وجه اول آن به معنای «سفارش» و «تاکید کردن» و «اندرز دادن» است که لازمه آن امر و فرمان است و در این باره می توان به آیه ۶۰ سوره یس اشاره کرد که خداوند می فرماید ˈالم اعهد الیکم...ˈ؛ یعنی ای فرزندان آدم! مگر با شما عهد نکرده بودم که شیطان را نپرستید؟ زیرا وی دشمن آشکار شماست.ˈ
در بعضی موارد، کلمه «عهد» به معنای یکی از مناصب الهی و مقامات آسمانی است که به کسی داده می شود؛ مانند منصب نبوت و امامت که در این زمینه می توان به آیه ۱۲۴ سوره بقره اشاره کرد که حق تعالی در این آیه می فرماید ˈلاینال عهدی الظالمینˈ؛ یعنی پیمان من (که امامت و پیشوایی است) به ستمکاران نمی رسد، که در این وجه معنای امر کردن نیز از این واژه دریافت می شود.
«عهد» به معنای «سوگند» در آیه ۹۱ سوره نحل ˈو اوفوا بعهد الله اذا عاهدتمˈ یعنی و هنگامی که با خدا عهد بستید، به عهد او وفا کنید! و در معنای ˈعهدˈ و ˈپیمانˈ در آیه ۳۴ سوره اسراء به کار رفته است که می فرماید ˈو اوفوا بالعهد ان العهد کان مسؤلاˈ یعنی به عهد (خود) وفا کنید که از عهد سوؤال میشود.
تعابیر دیگری که در قرآن برای ˈعهدˈ به کار رفته، واژه هایی نظیر ˈعقدˈ، ˈمیثاقˈ، ˈوعدهˈ و ˈبیعتˈ است که رایج ترین واژه در این رابطه، همان واژه ˈعهدˈ است.
برنامه ˈنسیم واژه هاˈ که ساعت ۱۶ و ۴۵ روزهای زوج به بررسی اشتراک لفظی واژگان می پردازد، با تلاش گروه قرآن و اندیشه رادیو قرآن تهیه شده و بر روی موج اف ام ردیف ۱۰۰ مگاهرتز تقدیم شنوندگان می شود.