خاطرات و اسناد حجت‌الاسلام حاج شیخ غلامرضا فیروزیان
به بازار عرضه شد؛
خاطرات و اسناد حجت‌الاسلام حاج شیخ غلامرضا فیروزیان
 
تاريخ : دوشنبه ۷ شهريور ۱۳۹۰ ساعت ۱۳:۲۷
خاطرات و اسناد حجت‌الاسلام حاج شیخ غلامرضا فیروزیان، عنوان کتاب جدید الانتشار مرکز اسناد انقلاب اسلامی است که در تیرماه امسال به بازار عرضه شد.

به گزارش هنرنیوز به نقل از برنا، این کتاب در دو بخش «خاطرات» و «اسناد و تصاویر» تدوین شده که بخش خاطرات آن، در بر گیرنده اتفاقات زندگی شخصی حجت‌الاسلام فیروزیان از ولادت و دوران کودکی تا فعالیت‌های بعد از انقلاب اوست.

در مقدمه این کتاب که به تاریخچه روحانیون و زندگی حجت‌الاسلام فیروزیان اشاره‌ای کرده، آمده است: روحانیون شیعه در ایران را می‌توان در سطوح مختلفی دسته‌بندی کرد که در رأس آن‌ها مراجع عظام تقلید و فقهای مجتهد قرار دارند. بعد از مراجع، فضلا و مدرسان حوزه‌های علمیه قابل ذکر هستند و وعاظ و گویندگان مذهبی و ائمه‌ی جماعت در مرتبه‌ی بعدی تبلیغ و ارشاد و اقامه‌ی نماز در محافل و کانون‌های مذهبی را عهده‌ دارند. اغلب گویندگان و وعاظ مذهبی نمایندگان مراجع عظام تقلید در اقصی‌نقاط ایران بوده‌اند. پس از سقوط رضاشاه نهاد مرجعیت در ایران در دوره‌ی آیت‌الله‌العظمی بروجردی، توانست نمایندگان متعددی به اقصی‌نقاط ایران اعزام کند که در احیای حوزه‌های علمیه و ترویج و تبلیغ مذهبی می‌کوشیدند. این شبکه‌ی گسترده که از سراسر ایران با مرکز دینی یعنی قم در ارتباط بود نقش مهمی در اطلاع‌رسانی نهضت اسلامی به رهبری امام‌خمینی در سال‌های بعد ایفا کرد.

یکی از روحانیون و وعاظ مذهبی فعال حجت‌الاسلام حاج غلامرضا فیروزیان داماد آیت‌الله شیخ عباسعلی اسلامی مؤسس مدارس اسلامی است که بیش از 60 سال در عرصه‌های مختلف سیاسی، فرهنگی و مذهبی فعالیت داشته و از طرف آیت‌الله بروجردی و آیت‌الله کاشانی به مأموریت‌هایی اعزام شده است. به علاوه وی با شهید نواب‌صفوی نسبت سببی دارد. پس از استقرار در اصفهان از نزدیکان آیت‌الله حاج‌آقا حسین خادمی به حساب می‌آمد، ضمن اینکه نماینده‌ی جامعه‌ی تعلیمات اسلامی در اصفهان بود و مدارس این جامعه را در اصفهان دایر و اداره می‌کرد.بخش عمده‌ی فعالیت‌های فیروزیان مبارزه با فحشا و منکرات موجود در دوره‌ی پهلوی بود. با پیروزی انقلاب اسلامی حجت‌الاسلام فیروزیان در تثبیت انقلاب در مناطق مختلفی چون مازندران، مُغان، اصفهان و... نقش فعالی ایفا کرد. عمده‌ی فعالیت‌های مداوم فیروزیان در سال‌های اخیر ساخت مسجد برای شیعیان محروم مناطق مرزی است که در تهاجم وهابیت قرار دارند.

بخشی از خاطرات حجت‌الاسلام فیروزیان با عنوان «دو چاقوکش» را در این‌جا بخوانید.

قهوه‌چی چای را جلوی ما گذاشت. در حالی که صدای موسیقی رادیو بلند بود، گفتم رادیو را ببند. گفت چرا؟، گفتم موسیقی حرام است. بلافاصله خنده‌کنان رفت و رو به دو نفر گفت: "بیایید ببنید این چه می‌گوید؟" دیدم دو سرباز مست از آن اتاق بیرون آمدند. آن که سنش زیادتر بود، گفت: "کی میگه موسیقی حرام است". چون لهجه‌اش تهرانی بود، دانستم از چاقوکش‌های تبعیدی است.

پرسیدم اسم شما چیست؟ گفت: "من تقی خنازیری و این حسن گاوکش است." من که غالب اسامی این اشخاص را در تهران شنیده بودم، پرسیدم: شما اینجا چه می‌کنید؟ گفتند "سرباز تبعیدی هستیم." پرسید: اهل کجائید؟ گفتم: تهران. گفت: "اهل کجا محلی‌؟" گفتم: خیابان گمرک. او هم احوال چند نفر را پرسید، منم جواب دادم. گفت: "برای چه کاری آمدی؟" گفتم: از طرف دفتر حضرت آیت الله بروجردی. تا اسم ایشان را بردم، گفت: "جانم فدای آیت الله بروجردی". رو کرد به قهوه چی و گفت: "ببند موسیقی حرام است."



کد خبر: 31450
Share/Save/Bookmark