قائم مقام شعر ارشاد: دولتي كردن شعر تمناي محال است
 
تاريخ : دوشنبه ۲۸ تير ۱۳۸۹ ساعت ۱۱:۵۸
قائم مقام وزير ارشاد در حوزه شعر گفت: وظيفه ما حمايت از انجمن‌ها، تشكل‌هاي ادبي، چاپ و انتشار آثار فاخر و نسخ خطي فارسي است و هرگز به دنبال ايجاد سدّ و مانع در برابر شعر و خلاقيّت نيستيم چرا كه معتقديم دولتي كردن شعر تمناي محال است.

به گزارش هنر نيوز به نقل از فارس شب گذشته ضيافت شام وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با اصحاب شعر و ادب با حضور غلامعلي حدادعادل، رئيس كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي و جمعي از شاعران در مجتمع فرهنگي و رفاهي وزارت ارشاد برگزار شد.

اين ضيافت كه با قطع برق در محوطه اين مجتمع همراه بود در زير نور شمع شروع شد و در ادامه با سخنراني و شعرخواني جمعي از مسئولان فرهنگي و شاعران به پايان رسيد.

در ابتداي اين مراسم يحيي طالبيان، قائم‌مقام وزير ارشاد در حوزه شعر و ادب گفت: قدرت رسانه‌اي و ارزش و اهميت شعر فارسي به عنوان يك رسانه به درازاي تاريخ است و علي‌رغم اينكه رسانه‌هاي ديجيتال و سينما به عنوان رسانه‌هاي مدرن رشد عظيمي كرده‌اند اما شعر به دليل اينكه حامل ارزش‌هاي انساني، فرهنگي ماست هنوز جايگاه خود را حفظ كرده است و در خيزش‌ها و انقلاب‌ها نقش اساسي داشته بنابراين ما نسبت به آن توجه ويژه خواهيم داشت.

وي افزود: چه كسي مي‌تواند در دنياي امروز جاي شاعران برجسته ايران زمين چون حافظ، فردوسي، سعدي و عطار را بگيرد. امروز پيام اين بزرگان مي‌تواند با استفاده از ظرفيت تكنولوژي‌هاي مدرن در اين دنياي وحشت‌‌زده، رسالت خود را به منصه ظهور برساند.

طالبيان با اشاره به پيشنهاد قائم‌مقامي شعر توسط سيدعباس سجادي اذعان كرد: اين پيشنهاد كه از سوي شاعران مطرح شد ايده‌اي بود براي برطرف كردن نسيان شعر در زمانه امروز و بنده نيز در سمت جديد به دنبال توسعه هدفدار شعر و تجميع نيروهاي اين حوزه هستم.

قائم‌مقام وزير ارشاد در حوزه شعر و ادب در ادامه با اشاره به انتقاداتي كه درباره انتصابش به اين سمت مطرح شده بود، تصريح كرد: در مدت انتصاب بنده اظهارنظرهايي مي‌شد كه برخي اهليت كسي را به اين سمت انتصاب شده است را نفي مي‌كردند. من پاسخي براي اين افراد ندارم تنها مي‌گويم شايد ما هم اهل بخيه باشيم. اما بعضي ديگر گفته‌اند شعر با اين انتصاب دولتي شده است، مگر مي‌شود شعر را دولتي كرد و جلوي خلاقيت را گرفت.

وي با بيان اينكه تجربه نشان داده كه در فضاهاي بسته شاهكارهاي زيادي پديد آمده است، اضافه كرد: شايد چنين تصوري درست نباشد، چرا كه شعر نوعي خلاقيت است و خلق اسم خداوندي است. خلق شعر چه براي خلق باشد و چه براي اداي رسالت انساني، براي بروز و ظهور است و ظهور در نفس ناطقه براي بروز است. بنابراين هيچ كسي نمي تواند شعر را دولتي كند و اگر كسي بخواهد قطعا نخواهد توانست.

طالبيان با تاكيد بر اينكه ما براي وصل كردن آمده‌ايم، گفت: نكته‌اي كه بايد به آن توجه داشت اين است كه اين ظهور و بروز بايد همراه با نظارت و حمايت باشد. همچنين نقد بايد وجود داشته باشد اما بايد نقدها را هم نقد كرد. ما برآنيم كه اين نوع نقد را در كشور گسترش دهيم.

وي در ادامه با تصريح كرد: بسياري از نسخه‌هاي خطي در گوشه كتابخانه‌ها خاك مي‌خورد كه بايد اين آثار چاپ شوند و به دست پژوهشگران برسند خود من در سفري به حيدرآباد هند مشاهده كردم كه در آن ولايت كوچك تنها 12 مؤسسه فرهنگي وجود دارد كه در هر يك از آنها 2000 نسخه خطي فارسي موجود است. حتي مؤسسه نور در دهلي چندين مجلد فهرست نسخ خطي فارسي را به همراه ميكروفيلم آنها منتشر كرده كه نسخه‌اي از آن نيز به آستان قدس رضوي هديه شده است.
کد خبر: 13360
Share/Save/Bookmark