صنایع دستی ما را به رسمیت بشناسد
مهدي افشار سازنده گیتار در گفتگو با هنرنیوز مطرح کرد؛
صنایع دستی ما را به رسمیت بشناسد
مهدی افشار یکی از سازندگان گیتار است که از صنایع دستی کشور می خواهد با توجه به اینکه گیتار بومی شده است ؛ این ساز را به رسمیت بشناسند.
 
تاريخ : سه شنبه ۲۳ بهمن ۱۴۰۳ ساعت ۱۱:۲۸
به گزارش هنرنیوز ؛ مهدی افشار، از جمله سازندگان جوان ساز گیتار است که کار تولید این ساز را از سال 79 آغاز کرده و تنها به عشق موسیقی و دل بستگی هایی که به این سازدارد ، چراغ کارگاه خصوصی و کوچک خود را روشن نگه داشته است.

او که در اولين نمايشگاه انجمن گيتار سازان ايران که هفته گذشته در خانه هنرمندان ایران به مدت چهار روز(16 تا 19 بهمن 1403) برگزار شد با ارائه تعدادی از سازهای گیتاری که با عشق تولید کرده بود حضور داشت.

وی در گفتگو با خبرنگار هنرنیوز می گوید: 24 سال است که سازنده ساز گیتار هستم و خوشحالم که نخستین نمايشگاه گيتار تخصصي در تهران برگزار شد و خدا را شکر مورد استقبال جمعی از علاقه مندان به موسیقی و بویژه علاقه مندان به ساز گیتار قرار گرفت.

افشار با اشاره به مشکلات صنف خود می افزاید : شاید یکی از مهمترین مشكلات سازندگان گيتار، بحث تهیه متريال هاي این ساز باشد و متاسفانه هنگامی كه دلار گران مي شود ما هم با مشكلات بيشتري نسبت به تهيه اين متريال ها روبرو مي شويم اما اگرما يك سنديكايي داشتیم يا لااقل از سوي مرجع و ارگان دولتی مورد حمايت قرار می گرفتیم تا ارزان تر متريال ها به دست ما مي رسيد خيلي خوب بود. اين درحالي است كه سازندگان سازهای بسیاری از کشورها شاهد چنين حمايت هايي از سوی دولت خود هستند اما ما متاسفانه چنین حمایت هایی را در ایران در اختیار نداریم.


این سازنده گیتار ادامه می دهد : هنوز  صنایع دستی ، سازندگان گیتار را به رسمیت نمی شناسد و ما به همین علت ، گاهی بابت بیمه نیز دچار مشکل می شویم.                                                             

                                  
وی می افزاید : به ما اعلام می کنند که شما باید جزو صنایع دستی باشید تا شما را به رسمیت بشناسیم، وقتی به صنایع دستی مراجعه می کنیم آنها به ما می گویند چون گیتار ریشه غربی دارد شما را نمی پذیریم! این درحالی است که سازهای دیگر همچون سه تار، تار و سنتور را به رسمیت می شناسند اما هنوز معتقدند که ساز گیتار ریشه غربی دارد در صورتی که اگر نگاهی به سالهای دور این ساز داشته باشید متوجه می شویم که ساز گیتار، توسط ابوالحسن علی بن نافع مشهور به زِریاب ، موسیقیدان تولید شده و ایشان این ساز را با خودش به دیگر کشورهای جهان می برد و بعد از اینکه این ساز به تکامل می رسد نام گیتار به خود می گیرد.

   
افشار با اشاره به برگزاری نمایشگاه های موسیقی و بویژه ساز گیتار می گوید: معتقدم نمایشگاه های موسیقی هر چقدر در کشور بیشتر برگزار شوند کمک شایانی برای معرفی سازها و سازندگان ساز خواهند بود لذا معتقدم باید دولت در حمایت از سازندگان ساز گیتار ، پیش قدم باشد به گونه ای که صنایع دستی نیز ، ساز گیتار را به عنوان زیر مجموعه خود بپذیرد چرا که ما هم ساز گیتار را به صورت دستی تولید می کنیم و هم دوست داریم بابت زحمتی که برای این ساز متحمل می شویم به رسمیت شناخته شویم. ضمن اینکه متریال هایی ساز گیتار مثل چوب افرا ، گردو و چوب ون و توت نیز بومی هستند.

وی به عنوان یک سازنده ایرانی گیتار به علاقه مندان این ساز توصیه می کند: با توجه به اینکه «گیتار ایرانی» در آب و هوای کشور ایران تولید می شود شک نکنید که از عمر بیشتری برخوردار است درحالی که مثلا گیتار اسپانیایی چون با آب و هوای ایران همخوانی ندارد بعد از مدتی دچار ترک می شود اما گیتار ایرانی چون در این آب و هوا تولید می شود از استحکام بیشتری برخوردار است.

به گفته وی ، در سالهای اخیر شاهد پیشرفت سازندگان گیتار در کشور بودیم و سازندگان بیشتری نیز به این صنف افزوده شدند.

 

این سازنده گیتار در پایان می افزاید: بر خلاف برخی ها که معتقدند قیمت ساز گیتار نسبت به دیگر سازها گران تر است اما معتقدم چنین نیست، چرا که ساز گیتار در ایران دارای قیمت های متعددی است که قیمت آن به کیفیت ساز ، بستگی دارد.

گفتگو از : مجید معافی
کد خبر: 99690
Share/Save/Bookmark