فریندخت زاهدی: رادی تنها نویسنده ای بود که به سبک رئالیسم محض وفادار ماند
گزارش هنرنیوز از نشست خبری بنیاد رادی؛
فریندخت زاهدی: رادی تنها نویسنده ای بود که به سبک رئالیسم محض وفادار ماند
فریندخت زادهدی مدرس دانشگاه در نشست خبری بنیاد رادی گفت: رادی تنها کسی بود که به سبک رئالیسم محض وفادار باقی ماند اما او نیز در دهه آخر عمر خود از این سبک کمی فاصله گرفت.
 
تاريخ : سه شنبه ۵ دی ۱۳۹۱ ساعت ۱۸:۳۲

نشست خبری بنیاد رادی امروز ۵ دی ماه با حضور بهزاد صدیقی، حمیده بانو عنقا، هادی مرزبان و فریندخت زاهدی در خانه تئا‌تر برگزار شد.
در ابتدای این نشست بهزاد صدیقی در خصوص این بنیاد و فعالیت‌های آن گفت: این جلسه با هدف زنده نگه داشتن یاد و آثار این نمایشنامه نویس برگزار شد. بنیاد رادی تلاش می‌کند تا نسل‌ها را با آثار این نویسنده آشنا کند تا علاوه بر آشنایی با نمایشنامه‌های او به بررسی و تحلیل و تبیین آثار بپردازند.
وی ادامه داد: در طول تاسیس این بنیاد تا امروز، ۲ مسابقه پژوهشی انتخاب مقالات بر‌تر رادی‌شناسی برگزار شده است و این بنیاد سال آینده تصمیم دارد تا با چاپ مقالات دومین دوره، سومین دوره این مسابقه پژوهشی را برگزار کند که در کنار آن نخستین دوره مسابقه نمایشنامه نویسی رادی نیز برگزار خواهد شد و فراخوان آن تا پایان سال تنظیم خواهد شد.
این نمایشنامه نویس خاطرنشان کرد: علاوه بر انتشار آثار دومین مسابقه پژوهشی، مجموعه نامه‌های اکبر رادی به هنرمندان نیز که بیش از ۶۷ نامه است منتشر خواهد شد و دومین دوره نمایشنامه خوانی اکبر رادی با همکاری خانه هنرمندان برگزار خواهد شد.
صدیقی افزود: انجام پژوهش‌ها در بنیاد اکبر رادی نیازمند بودجه است و اگر حمایتی صورت نگیرد این پژوهش‌ها جسته و گریخته انجام خواهد شد.
در ادامه حمیده بانو عنقا همسر مرحوم اکبر رادی و عضو این بنیاد اظهار داشت: پنج سال از فوت اکبر رادی می‌گذرد و از روز تاسیس بنیاد به دنبال ثبت این بنیاد در وزارت فرهنگ و ارشاد هستیم که امیدوارم با حضور اعضای جدید این بنیاد مجوز آن گرفته شود.
حمیده بانو عنقا عنوان کرد: دوست دارم تا زمان زنده بودن فعالیت‌های مفیدی در این بنیاد صورت گیرد که از جمله آن استفاده نسل جدید از نمایشنامه‌های رادی با نگرش‌های متفاوت و از زوایای گوناگون، شناسایی شخصیت‌های مشابه در نمایشنامه‌های رادی و خلق شخصیتی جدید از ترکیب این شخصیت‌ها و تقابل این شخصیت‌ها با شخصیت‌های دیگر، تحقیق و پژوهش در مورد مضامینی چون انسانیت در نمایش نامه‌های رادی و در آخر آرزو دارم تا‌‌ همان گونه که از رمان‌ها و داستان‌ها نمایشنامه نوشته می‌شود از نمایشنامه‌های رادی رمان و داستان تولید شود چرا که در شرایط امروز این اتفاق لازم است.
هادی مرزبان نیز در این جلسه خاطرنشان کرد: اکبر رادی برای من بزرگ مردی بود که افسوس می‌خورم که نسل امروز کمتر به این افراد توجه دارند. رادی برای من همیشه نقطه عطفی بوده است و بار‌ها تصمیم گرفتم تا به سراغ نمایشنامه‌های دیگری برای اجرا بروم اما رادی آنقدر مرا به دیالوگ‌هایش وابسته کرده که نمی‌توان به سراغ نمایشنامه‌های دیگری بروم.
این کارگردان تئا‌تر عنوان کرد: امیدوارم جوانان به تئا‌تر دیالوگ و اصیل خودمان برسند و به آن توجه ویژه داشته باشند.
فریندخت زاهدی در ادامه این نشست عنوان کرد: هر زمانی که در مورد رادی و آثارش صحبت می‌کنیم به این مهم می‌رسم که چرا ادبیات نمایشی ما در ایران طبقه بندی نشده است و آیا درکی از آثار رادی و آثار رئالیسم در ۱۰۰ اخیر ایران وجود دارد یا خیر؟ رادی تنها کسی بود که به سبک رئالیسم محض وفادار باقی ماند اما او نیز در دهه آخر عمر خود از این سبک کمی فاصله گرفت.
وی افزود: آثار اکبر رادی به درستی مورد بررسی قرار نگرفته است و باید دانشجویان و محققان را به این امر سوق داد و معتقدم که‌‌ همان اندازه که به آثار نویسندگان پیش از رادی بی‌تفاوت بوده‌ایم به آثار رادی نیز بی‌تفاوت بوده‌ایم و به نویسندگان بعد از رادی نیز همین حس را خواهیم داشت.

کد خبر: 51610
Share/Save/Bookmark