به گزارش هنرنیوز، نشست رسانه ایی مدیر عامل موسسه رسانههای تصویری - حسین مسافر آستانه - صبح امروز در سالن اجتماعات این موسسه با حضور خبرنگاران برگزار شد.
آستانه در ابتدای این نشست تصریح کرد: یکی از وظایف موسسه رسانههای تصویری که از گذشته تا کنون وجود داشته و در این دوره نیز سعی به ادامه آن بوده حمایت از تولید فیلمهای سینمایی است که البته شاید موسسه رسانهها کمتر به این امر پرداخته باشد.
او ادامه داد: از این رو این وظیفه از دوش موسسه برداشته نمیشود و این موسسه باید با توجه به محتوای آثاری که از لحاظ فرهنگی دارای اهمیت هستند به حمایت از تولید بپردازند.
حمایت از توزیع آثار مستند در شبکه نمایش خانگی
آستانه گفت: البته حمایت از آثار سینمایی وظیفه مراکز دیگری است اما برخی از آثار که از نظر فرهنگی اهمیت ویژهای داشته باشند میتوانند مورد حمایت موسسه رسانههای تصویری قرار گیرند.
وی درباره سینمای مستند توضیح داد: وظیفه تولید آثار مستند به عهده مرکز گسترش سینمای مستند تجربی است اما به واسطه این که مستند در شبکه نمایش خانگی عرضه میشود موسسه از توزیع آثار مستند در شبکه نمایش خانگی نیز حمایت میکند.
او در ادامه از تولید مجموعهای با عنوان «هآوایی عاشورایی» برای شناخت فرهنگ عاشورایی در اقلیمهای مختلف خبر داد که با کار تحقیقاتی انجام شده و توسط موسسهم رسانههای تصویری به زودی ارائه میشود.
مسافر درباره نقد آثار سینمای جهان و ایران افزود: فعالیتهای آموزشی درباره نقد این آثار به صورت عرضه در شبکه نمایش خانگی در حال آمادهسازی است که میتواند مورد بهرهبرداری دانشجویان و علاقمندان به سینما قرار گیرد.
وی در ادامه یکی از فعالیتهای موسسه رسانههای تصویری را که خرید حمایتی از رایت نمایش خانگی دانست و افزود: این از وظایف اصلی موسسه است که از تولیدکنندگان حمایت شود و از سوی دیگر به نیازهای فرهنگی جامعه پاسخ داده شود.
خرید رایت ۴۹ فیلم از مهرماه گذشته
مسافر خاطر نشان کرد:۴۹ عنوان فیلم از مهر ماه گذشته تا کنون مورد حمایت و خرید رایت نمایش خانگی قرار گرفته است و ۲۴ عنوان فیلم که قبلا در این موسسه خریداری شده بود تمدید قرارداد شد.
وی در ادامه یکی دیگر از فعالیتهای این موسسه را آماده سازی فنی فیلمها اعم از زیرنویس و سایر کارهای فنی عنوان کرد و گفت: ۲۲ عنوان فیلم از مهر ماه سال گذشته تا کنون فعالیتهای فنیشان در این موسسه انجام شده که فیلم «تلفن همراه رئیس جمهور» و «استخر» از جمله آنهاست.
مسافر ادامه داد: ۲۲ عنوان از فیلمهای نمایش خانگی که عرضه شده با آمار ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار نسخه ارائه شده که البته آمار زیادی محسوب نمیشود.
وی افزود: یکی دیگر از کارهای این موسسه تکمیل آرشیو فیلم است که برای حفظ تاریخ سینما تاثیرگذار است و امروز که آرشیو فیلم به شکل دیجیتال انجام میشود این موسسه این کار را انجام داده و حتی برای فیلمهای خارج از مالکیت موسسه پس از خریداری آنها انجام میشود و این فیلمها به عنوان سند فرهنگی نگهداری میشود که البته ممکن است این آثار بعدها مورد بهرهبرداری در داخل و یا به صورت بینالمللی نیز قرار گیرند.
مسافر افزود: یکی دیگر از کارهای موسسه حمایت از برگزاری جشنوارهها از جمله جشنواره فیلم فجر است که از سه دوره گذشته حمایت از این جشنواره توسط این موسسه انجام شده که البته این حمایت بستگی به شرایط زمانی دارد. همانطور که وظیفه حمایت از جشنواره فجر بسته به شرایط و زمان از بنیاد سینمایی فارابی به موسسه رسانههای تصویری منتقل شد ممکن است در آینده حتی لازم باشد این جشنواره بدون وابستگی به هیچ موسسهای برگزار شود.
وی افزود: در حال حاضر فراهم آوردن نیروی انسانی ستاد جشنواره فجر مکانی برای این ستاد آمادهسازی فنی فیلمها و غیره توسط موسسه رسانههای تصویری انجام میشود.
ترتیل قرائت قرآن کریم به شبکه نمایش خانگی میآید
مسافر همچنین از پخش نمایش خانگی خرید امتیازها و آمادهسازی آخرین اجراها در ترتیل قرائت قرآن کریم خبر داد و گفت: آخرین قرائتهایی که به لحاظ قرائت، قواعد، تجویدی، صوت و لحن جزء بهترینهای جهان است را آماده کردهایم و قصد داریم این نکته را به علاقمندان ارائه کنیم که البته هدف ما از ارائه این اثر هدف اقتصادی نیست و بیشتر قصد اهدای این اثر را داریم.
مسافر در ادامه درباره فعالیتهای موسسه رسانههای تصویری گفت: موسسه تا کنون با حضور در جشنوارهها و هفتههای فیلم در کشورهای مختلف و نمایش فیلمهای ایرانی حضور تاثیرگذاری داشته و معرف فرهنگ ایرانی در عرصه بینالمللی بوده است و از سوی دیگر توانسته از نظر اقتصادی تاثیرگذار شود و تا کنون ۳۰۰ هزار دلار از طریق نمایش فیلمهای ایرانی ارزآوری به کشور داشته است و البته چک ریالی صاحبان اثر در همان ابتدای کار به آنها پرداخت میشود.
وی افزود: شاید برگزاری هفتههای فیلم از وظایف موسسه رسانههای تصویری نیست اما عملا این وظیفه در سازمان سینمایی از طریق این موسسه و با همکاری وزارت خارجه و سازمان ارتباطات اسلامی انجام شده و اگر موسسات دیگر نیز بخواهند هفته فیلم برگزار کنند محتوای نمایشی آنها از طریق موسسه رسانههای تصویری تامین شده است.
مسافر افزود: تا کنون ۱۶ مورد در بازارهای بینالمللی فیلم شرکت داشتیم که هم خرید و هم فروش در آنها انجام شده که از جمله آنها بازار فیلم پوسان بازار فیلم کره، سنگاپور و همچنین برلین و کن بوده است. همچنین ۲۲ هفته فیلم بینالمللی نیز برگزار شده است.
برگزاری جشنواره یاس
مسافر آستانه که دبیری جشنواره فیلم «یاس» را نیر به عهده دارد درباره این جشنواره گفت: برگزاری این جشنواره از اولویتهای موسسه است زیرا تنها جشنوارهای است که با آثار ویدئویی تعلق دارد و رقابتی بین این آثار شکل میگیرد و این در حالی است که قبلا نمایش آثار ویدئویی حالت رقابتی نداشت و تنها برای نمایش چند درصد در دل جشنواره فجر برگزار میشد.
وی افزود: برگزاری این جشنواره باعث ایجاد رقابت است و فیلمهای ویدئویی مورد ارزیابی و کارشناسی قرار میگیرد و این امر به سینمای خانگی کشور کمک میکند و باعث میشود کمتر شاهد آثار ضعیف باشیم که در برگزاری این جشنواره از همکاران و شرکتهای بخش خصوصی فعال در ویدئو رسانه کمک میخواهیم.
برخورد قاطع با قاچاق
مسافر آستانه در ادامه به موضوع قاچاق در سینمای خانگی اشاره کرد و گفت: به دلیل رکود اقتصادی بحث قاچاق باید جدی گرفته شود این موسسه در سالهای گذشته نیز به صورت عملیاتی برخورد قاطعی با قاچاق انجام میداد و نمیدانم چرا این کار در دولت گذشته برداشته شد و به ارگان دیگری سپرده شد که آنها هم نتوانستند به خوبی از پس وظیفه مبارزه با قاچاق بربیایند.
وی با اشاره به اینکه موضوع قاچاق ضربه بزرگی به آثار نمایش خانگی زده است افزود:علت اصلی گسترش قاچاق محصولات فرهنگی ناآگاهی مردم است اگر مردم بدانند که با خرید نسخه کپی یک اثر سینمایی چه ضربهای به این شبکه وارد میکنند این کار را انجام نمیدهند. موضوع ارتقاء فرهنگی در بحث قاچاق فرهنگی باید با کمک موسسات دیگر و رسانهها انجام شود.