حمید بهمنی کارگردان سینمای ایران درگفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز با اشاره به سالگرد رحلت حضرت امام خمینی (ره ) افزود: متاسفانه ما اصحاب سینما و حتی دوستان رسانه ای زمانی یاد بزرگانی مثل حضرت امام می افتیم که فقط سالگرد ایشان باشد. درحالی که حضرت امام (ره) آدم ویژه ای بودند که دنیا را تحت تاثیر اندیشه های خودش قراردادند و شایسته نیست فقط سالی یکبار از ایشان صحبت کنیم. این ایراد بزرگی است که به همه سینماگران از خود بنده تا دیگر دوستان سینمایی و کلیه متولیان حوزه فرهنگی وارد است.
وی اضافه کرد: متاسفانه در سینما شاهد آثار مطلوبی در مورد شخصیت بزرگی مثل حضرت امام (ره) نبودیم درحالی که ایشان به قول مقام معظم رهبری ، بعد از پیامبران (ص) و ائمه معصومین (ع) شخصیت بی بدیل و تکرار نشدنی دنیا محسوب می شوند. معتقدم ما درحوزه سینما و کارهای تصویری، کم لطفی های زیادی نسبت به ایشان کردیم چه وقایعی که ایشان در آن نقش داشتند مثل ۱۵ خرداد، چه دوران مبارزات و تبعید ایشان و چه زمانی که بعد از انقلاب؛ رهبری کشور را برعهده داشتند. ما در هیچ مقطعی از زندگی ایشان نتوانستیم آثار تصویری درستی از ایشان برای نسل های آینده خلق کنیم. این درحالی است که در حوزه مکتوب ، شاهد تولید آثار بیشتری در این زمینه بودیم.
کارگردان فیلم سینمایی « گام های شیدایی » تصریح کرد: اولین مقصر در حوزه سینما امثال مثل من هستند در حالی که علاقه وافری به حضرت امام (ره) از خودمان نشان می دهیم اما حقیقتا هیچ کاری نکردیم. مقصر بعدی، بخش مدیریتی در حوزه فرهنگی و سینمایی هستند. لذا باید بازنگری مجددی در حوزه پرداختن به اسطوره های واقعی خودمان داشته باشیم.
حمید بهمنی یاد آورشد: اگرچه ما در رابطه با نظام ستم شاهی، فیلمها و سریالهای زیادی ساختیم اما هیچ گاه به همان اندازه ، انرژی برای ساخت فیلم و سریال در مورد زندگی و تفکرات حضرت امام(ره) صرف نکردیم .
وی یکی از دلایل نزدیک نشدن سنیماگران به زندگی و تفکرات حضرت امام را نگرانی از واکنش هایی دانست که ممکن است از سوی جامعه و شخصیت های کشور ایجاد شود. اما گفت: اگر نگاه صحیحی از تفکرات و اندیشه های امام داشته باشیم و از نگاههای آلوده به سیاسی کاری در اینگونه فیلمها بپرهیزیم هیچگاه از واکنش های جامعه نخواهیم هراسید.
کارگردان فیلم سینمایی « آن مردم آمد » ادامه داد: یکی از مشکلات ما این است که قبل از اینکه یک آدم فرهنگی باشیم یک سیاست زده هستیم و شاید برای همین است که اگر فیلمسازی به سراغ زندگی امام می رود می خواهد سیاسی عمل کند یا می ترسیم اگر فیلمی درمورد ایشان ساختیم به ما انگ بزنند که ما طرفدار این گروه یا آن گروه هستیم . درحالی که اینگونه نیست. من خودم افتخار می کنم بتوانم در مورد حضرت امام خمینی (ره) فیلمی بسازم و پای کارم هم خواهم ایستاد. البته مطمئن هستم که بسیاری از هنرمندان متعهد دیگر هم همین گونه خواهند بود. بهمنی خاطرنشان کرد: باید مدیران سینمایی اجازه دهند سینماگران وارد این حوزه شوند.اگر ما شاهد یک هم گرایی بین تمامی سینماگران حول محور حضرت امام باشیم. شک نکنید بسیاری از اختلافات سنیماگران حل خواهد شد. چون اختلافاتی که در جامعه سینمایی وجود دارد نتیجه جدایی ما از تفکرات واقعی امام خمینی (ره ) است. ما بیشتر در دام جناح های سیاسی افتادیم و این امر شایسته سینماگران نیست.
وی افزود: زوایای پنهانی از زندگی حضرت امام موجود است که باید مدیران سینمایی اجازه دهند فیلمسازان وارد این حوزه ها شوند لذا باید سازوکار این امر مثل بودجه لازم ، شرایط تحقیق و پژوهش در این زمینه از سوی مدیران و سیاست گذاران کشور فراهم شود.
بهمنی با بیان اینکه در هنگام ساخت در خصوص زندگی حضرت امام نباید شاهد افراط کاری باشیم به فیلم « فرزند صبح » ساخته بهروز افخمی اشاره کرد و گفت: متاسفانه دراین فیلم افراط شد و با وجودی که پول زیادی صرف ساخت این فیلم شد اما نتیجه فیلم با گذشت قریب ده سال ، صفر بوده است. ما باید معقولانه در این زمینه عمل کنیم شما ببینید ساخت فیلم حضرت محمد(ص) به کارگردانی آقای مجیدی چقدر معقولانه طراحی شده اگر چه پرهزینه است اما جمهوری اسلامی با اندیشه صحیحی مبادرت به ساخت این فیلم کرده است درحالی که باید برای به تصویر کشیدن ابعاد مختلف زندگی حضرت امام هم، همین گونه عمل کنیم نه اینکه افراط و تفریط کنیم. هرچه ما به عقلانیت ، همگرایی و استفاده صحیح از سینما و انقلاب معتقد باشیم حتما سود خواهیم برد.
وی تصریح کرد: جای تاسف است که با وجود گذشت بیش از سه دهه از پیروزی انقلاب اسلامی ما هنوز نتوانستیم آدرس درستی از تفکر و اندیشه های حضرت امام (ره ) در آثار سینمایی به نسل های آینده ارائه دهیم.