سکوی پرتابی به نام سازمان میراث فرهنگی؛
ملکزاده؛ دیروز معاون امروز رییس
برای پنجمین بار طی دولت نهم و دهم رییس سازمان میراث فرهنگی کشور تغییر کرد.
تاريخ : يکشنبه ۱۲ آذر ۱۳۹۱ ساعت ۱۳:۲۱
به گزارش هنرنیوز، پنجمین رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در دولتهای نهم و دهم هم مفتخر به دریافت حکم خود شد. محمد شریف ملکزاده در حالی كه تنها ۱۱ ماه از نشستن سید حسن موسوی - معاون سرمایه گذاری دوران اسفندیار رحیم مشایی – بر کرسی ریاست سازمان میراث فرهنگی نگذشته بود که طی حکمی از سوی رییس جمهور رهسپار ارگ آزادی در خیابان زنجان شد.
ملکزاده اما ناآشنا با راهروها و اتاقهای سازمان میراث فرهنگی نیست. او در سال ۸۴ یعنی دوران اسفندیار رحیم مشایی - نخستین رئیس سازمان میراث فرهنگی در دولت نهم - معاون گردشگری کشور شد.
برگزاری همایشهای متعدد و راهاندازی تبلیغات گسترده مبنی بر همه زمانی وهمه مکانی کردن سفر و پردهبرداری از سفرکارت آن هم بدون شارژ و پشتوانه مالی برای کارمندان دولتی که جیبهایشان برای سفر همیشه خالی است از پروژههای گردشگری دوران ریاست او بر کرسی گردشگری ایران بود.
او که رکورد برگزاری همایشهای گردشگری کشور را شکسته است تنها به طرحهای فوق اکتفا نکرد و طرح ۱۰۰۰ مسیر گردشگری و توریسم با علایق ویژه را مطرح نمود تا آنجا که در آن زمان آژانسداران از توریسم ماجراجویانه به عنوان مهمترین الویتی که در صورت مهیا بودن امکانات علاقهمند به اجرای آن هستند، نام میبردند. ملک زاده رفت و پس از آن چندین نفر دیگر بر این کرسی تکیه زدند اما آنچه مردم با چشمانشان و نه با استناد به آمارهای نجومی روی کاغذ شاهد بودند، عدم حضور گردشگر در ایران و عدم تحقق وعده بر پایی توریسم با علایق ویژه و غیر ویژه بود.
از دیگر طرحهایی که در دوران ملک زاده مطرح شد این بود که تا قبل از سال ۱۳۹۰ در هر ۲۵ كیلومتر از راههای كشور یك سرویس بهداشتی ساخته شود. موضوع ضرورت سرویس بهداشتی در مجموعه سازمان میراث فرهنگی و گردشگری آن زمان به قدری بالا گرفت که ملكزاده به عنوان معاون گردشگری این سازمان در نشست خبری خود اعلام کرد برای ایام نوروز یكی از مهمترین اقدامات را سركشی شخصی از دستشوییهای موجود در راههای كشور عنوان میكند. اما سال ۱۳۹۱ هم به پایان میرسد و همچنان گردشگران هنگام سفر سرگردان پیدا کردن یک سرویس بهداشتی در جادهها هستند.
ملکزاده در دروان ریاستش بر گردشگری بارها از پیشنهاد به خانوادهها، برای سفر در قالب سفرهای همگانی ارزان قیمت و به صورت خانوادگی خبر داده بود و از ابلاغ آیین نامه مربوط به سفرهای ارزان قیمت به استانها و همچنین انجمنهای دفاتر خدمات مسافرتی در كشور سخن میگفت. گفته زیبایی که با وجود برگزاری همایشهای پی در پی با توجه به نقاط ضعف و زیر ساختی صنعت گردشگری همچنان هیچ راه حل قابل قبولی برایش ارائه نشده است.
او همچنین در کارنامهاش صدور ۲ میلیون سفركارت ملی بهمنظور بهرهمندی كارمندان دولت از مزایا و خدمات ویژه در ایام تعطیلات نوروز به دستگاههای دولتی را داشت. وی هدف از این کار را بهرهمندی از مزایا و تخفیفهای ویژه در پرداخت هزینه اقامت و استفاده از اماكن اقامتی،تفریحی و توریستی،بهره مندی از تخفیفهای ویژه برای پرواز با شركتهای هواپیمایی و دفاتر خدمات مسافرتی اعلام کرده بود امری که هرچند برای کارمندان دولتی با حقوقی در حد گذران زندگی روزمره محقق نشد اما شاید باعث شد امسال ملکزاده به همراه همسرش اولین آقا و بانویی باشند که وارد پاویون جمهوری شوند و قصد سفر به نیویورک را در سال جاری به همراه تیم رییس جمهور داشته باشند البته کسی نمیداند در آن لحظات آیا ملکزاده اجرای طرح سفركارت ملی به عنوان تحولی بزرگ در صنعت گردشگری كشور را همچنان به خاطر داشت یا نه و آیا میدانست با افزایش قیمتها مردم دیگر حتا قادر به سفر حرم شاهعبدالعظیم هم نیستند!
تابستان ۱۳۸۸ و پس اینکه مشایی جانشین رئیس جمهوری در شورای عالی ایرانیان خارج از کشور شد ملک زاده هم به شورای عالی ایرانیان خارج از کشور رفت و پس از ریاست شورای صیانت از حقوق شهروندی ایرانیان خارج از کشور، «دبیر شورای عالی ایرانیان خارج از کشور» شد.
در اواخر خرداد سال ۱۳۹۰ طی حکمی جایگزین حسین فرهی در سمت معاون اداری و مالی وزارت امور خارجه شد اما در اثر فشار نمایندگان مجبور به استعفا شد.
ملکزاده که در تاریخ ۲ تیرماه سال ۱۳۹۰ به دلیل آنچه که اتهامات مالی خوانده شد به زندان افتاده بود در اردیبهشت سال ۱۳۹۱ مورد عفو مقام معظم رهبری قرار گرفت و دیروز طی حکمی از سوی رییس جمهور به ریاست سازمان میراث فرهنگی انتخاب شد تا بار دیگر برکرسی ریاست اما این بار نه در قالب معاون گردشگری که به عنوان رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی و معاون رییس جمهور در عمارت ارگ آزادی تکیه بزند.
مریم اطیابی