معاون آموزش و پژوهش مرکز انیمیشن حوزه هنری در گفتگو با هنر نیوز:
مشاهیر ایران را با انیمیشن به جهان معرفی کنیم
تاريخ : يکشنبه ۲۷ تير ۱۳۸۹ ساعت ۱۲:۵۹
علیرضا معراجی در حاشیه نشست رسانهای در پاسخ به این پرسش خبرنگار «هنرنیوز» که موقعیت ما در انیمیشن چگونه است گفت: ما اگر موقعیت انیمیشن کشور را با خودش یعنی ایران بسنجیم موقعیت خوبی داریم؛ چراکه در یک مسیر مناسب داریم به سمت توسعۀ کمی و کیفی حرکت میکنیم، اما اگر بخواهیم انیمیشن ایران را با انیمیشن روز جهان مقایسه کنیم طبیعی است که باید راه زیادی را طی کنیم.
معاون آموزش و پژوهش مرکز انیمیشن حوزه هنری با اشاره به شروع فعالیت در ایران ادامه داد: دهۀ چهل آغاز تحرکات برای ساخت انیمیشن در ایران بود اما در دهۀ 50 این هنر به اوج حرکت خود رسید. در آن دوره با حضور افرادی چون علی اکبر صادقی، نورالدین زرینکلک، مثقالی و ... در کانون پرورش فکری بستری آماده شد تا انیمیشن بتواند به بالندگی برسد.
وی با اشاره به تولید صنعتی و حرفهای این هنر طی سی سال گذشته اظهار داشت: تولید صنعتی و حرفهای انیمیشن در ایران پس از انقلاب شکل مناسبی به خود گرفت. بهویژه اینکه مرکزی به نام «صبا» در صدا و سیما متولی این کار شد و شروع به حمایت هنرمندان کرد؛ اما متاسفانه اتفاقی که امروز برای انیمیشن ما رخ داده این است که حجم تولیدات این مرکز به نسبت متقاضیان ساخت بسیار کمتر است.
وی ادامه داد: متاسفانه حجم تولیدات صبا به همان اندازه ماند اما تعداد هنرمندانی که علاقمند به ساخت انیمیشن بودند هر روز بیشتر و بیشتر شد.
امروز انیمیشن در جهان به دلیل خاص بودن مخاطبش (که عموماً سنین کودکی است اگر چه مخاطب بزرگسال هم دارد) بسیار مورد توجه قرار گرفته؛ چراکه تهیه کنندگان دانستهاند برای ساختن آینده باید کودکان را ساخت و همین امر باعث شده آنها به انیمیشن توجه ویژهای داشته باشند.
وی در پاسخ به این پرسش که از جمله کارهای موثرحوزه هنری در ساخت انیمیشن پروژۀ «شکرستان» بوده اظهار داشت: این پروژه بیشتر تلاش داشت فرهنگ و ادبیات غنی ایرانی را به کودکان معرفی کند و اگر بشود ابزاری باشد برای معرفی این ادبیات و فرهنگ به جهان. شما ببینید الان پلنگ صورتی و تام و جری را خیلی از کودکان جهان میشناسند با ابزار انیمیشن بسیاری از شخصیتهای علمی و فرهنگی جهان معرفی میشوند چرا ما از این ابزار برای معرفی فرهنگ و هنر و مشاهیرمان استفاده نکنیم. شان فرهنگ ما بیش از آنی است که اکنون مشاهده میشود.