علی هاشمی شهرکی مدیرعامل انجمن فرهنگی هنری تصویرگران و دبیر علمی دوسالانه تصویرگری در گفتگو با هنرنیوز درباره ششمین دوسالانه تصویرگری که مهر ماه در تهران برگزار می شود گفت: ششمین دوسالانه تصویرگری بعد از یازده سال دوری از این فضا برگزار می شود. خوشبختانه استقبال خوبی از این دوسالانه صورت گرفته و آثار بسیاری به دبیرخانه ما ارسال شده است. در بخش علمی این دوسالانه حدود ۵ بزرگداشت برای پیشکسوتان این عرصه خواهیم داشت، ضمن این که ورک شاپهایی نیز در نظر گرفتهایم. علاوه بر اینها در نمایشگاه دوسالانه آثاری از رشتههای مختلف عرصه تصویرگری به نمایش در می آید. بخش استعدادهای جوان نیز یکی دیگر از بخش هایی است که دردوسالانههای قبلی نداشتیم و در واقع می توان گفت یکی از بخش های جدید دوسالانه است.
وی همچنین افزود: علاوه بر نمایشگاه دوسالانه، در بخش علمی نیز نمایشگاه جنبی خواهیم داشت که به ۱۰ زیر شاخه تصویرسازی می پردازد. رشته هایی که تا بحال در کشور به اسم تصویرگری شناخته نمیشدند و بیشتر به اسم انیمیشن، گیم سازی و هنر تبلیغات شناخته شده بودند، درحالی که این رشته ها نیز وابسته به تصویرگری هستند. کار مطالعاتی روی آنها انجام شده و از برترین این آثار، نمایشگاهی خواهیم داشت. در واقع شکل و مفهوم تصویرسازی تغییر کرده و تنها مختص به حوزه کتاب نیست و می توان گفت گستره فعالیت این عرصه بسیار وسیع است و دراین دوسالانه این آثار و رشته ها ثبت و به نمایش در میآیند.
این استاد دانشگاه در ادامه با اشاره به اختلاف بین معاونت فرهنگی و هنری بر سر برگزاری این دوسالانه و عاملی که باعث تاخیر یک دهه ای در برگزاری این دوسالانه شده است خاطر نشان کرد: برگزاری دوسالانه زیر مجموعه معاونت هنری نشان می دهد که این اختلافات حل شده و با وجود مشکلات بالاخره دوستان واقف شدند که تصویرگری تنها مرتبط با بخش فرهنگی نیست وبخش عمده کار هنرمندان تولید اثر هنری است وفعالیت چند سال گذشته نشان داده که تصویرگری تنها در خدمت چاپ کتاب نیست، هرچند که چاپ کتاب نیز هنر است.
وی با اشاره به فعالیت های بخش علمی دوسالانه عنوان کرد: در بخش علمی مقاله محور پیش نرفتیم و تنها علمی صرف، کار نکردیم. آن چه که در نظر گرفتیم بخش مطالعات از پیش آماده شده است که به صورت بولتن در اختیار دوستان قرار می گیرد. نمایش آثار را نیز خواهیم داشت به اضافه این که سلسله نشستهایی پیش از برگزاری دوسالانه در نظر گرفتیم که مجموع گفته ها به صورت بولتن در اختیار عموم قرار خواهدگرفت و همزمان با برگزاری دوسالانه نیز نشست های پرسش و پاسخی نیز خواهیم داشت تا علاقمندان بتوانند به پاسخ سوالات خود برسند.
هاشمی شهرکی در پاسخ به این سوال که انجمن چه حمایتی از استعدادهای جوان خواهد داشت گفت: در واقع یکی از اهداف ما شناسایی افرادی بود که در محدوده سنی ۱۸ تا ۳۰ سال باشند به شرط عدم چاپ اثر و کاملا نوپا، تا به عضویت انجمن درآمده و از آنها حمایت شود. ضمن اینکه ورک شاپ هایی هم داریم که توسط استادان برجسته این رشته برگزار می شود و بخش اعظم افراد شرکت کننده دراین ورک شاپ ها نیز همین دوستانی هستند که علاقمند به ورود به بازار حرفه ای هستند اما هنوز فرصت راهیابی نیافته اند.
دبیر علمی دوسالانه تصویرگری درباره حضور مهمانان خارجی نیز اظهار کرد: درحال بررسی هستیم تا در سقف بودجه ای که داریم این کار را انجام دهیم اما این که چقدر این امکان برایمان فراهم شود هنوز نمی دانیم. یک نمایشگاه جنبی از هنرمندان خارجی در کنار سایر نمایشگاهها داریم که اصل آثارشان را برای ما فرستاده اند اگر امکان باشد حتما از این هنرمندان دعوت می کنیم تا به صورت حضوری نیز دراین نمایشگاه حضور داشته باشند. بیشتر این هنرمندان ازکشورهای شرق آسیا هستند مانند چین، کره و ژاپن که در هنر تصویرگری نقش بسیار تاثیرگذاری داشته است.
مدیر عامل انجمن تصویرگران با اشاره به وضعیت حال حاضر تصویرگری در کشور گفت: خوشبختانه وضعیت خوبی داریم. جوانان فعالی داریم که در این عرصه حضور دارند و جوایزی که درجشنواره های مختلف دریافت کرده اند مهرتاییدی بر این ادعاست. ضمن اینکه انجمن نیز سعی کرده از این دوستان تقدیر به عمل آورد که امیدواریم این راه ادامه پیدا کند و بازهم شاهد موفقیت تصویرگران ایرانی در عرصه های جهانی باشیم. تصویرگری ایران به جایگاهی رسیده که این روزها بیشترجشنواره ها بدنبال حضور هنرمندان ایرانی هستند تا هنرمندان بدنبال حضور درجشنواره ها و این نشان از بین المللی بودن آثار هنرمندان ایرانی دارد.
هاشمی شهرکی درخاتمه افزود: تصویرگری کتاب سابقه خوبی دارد و خوب هم شناخته شده و چون کالای مصرفی در بحث نشر بوده از جایگاه خوبی برخوردار است، اما به طور کلی هنر تصویرگری در مقایسه با سایر هنرهای تجسمی مهجور مانده است و نمونه آن نیز همین تاخیر یازده ساله در برگزاری دوسالانه است. اما این بدان معنا نیست که هنر تصویرگری به طور کلی تعطیل شده است. تصویرگری ما به روز و مطابق با استانداردهای بین المللی است و همیشه حرفی تازه و نو برای گفتن دارد و حتی الگویی است برای کشورهای خارجی؛ وقتی جشنواره ها به دنبال حضور تصویرگران ما هستند نشان دهنده موفقیت و پیشرو بودن این هنر در کشور است. تصویرگری ما از دهه ۴۰ که خوش درخشید همیشه رو به جلو حرکت کرده است ولی متاسفانه در داخل کشور به آن اندازه که باید به این هنر از نگاه کلان توجهی نشان داده نشده است. هنر تصویرگری با توجه به کاربردی و تاثیرگذار بودن درجامعه مورد اهمیت است اما هنرهای دیگر که این تاثیرگذاری را ندارند بیشتر مورد توجه بوده اند و این ضعف است. بخشی از این ضعف نیز به دلیل کم لطفی خود دوستان تصویرگر است و بخش اعظم آن مربوط به ارگان های دولتی بوده که توجهی به این امر نکرده اند.امیدوارم دوسالانه ششم با موفقیت برگزار شود و ما درحد توان جوابگوی این غیبت یازده ساله باشیم.