یک طلبه در گفتگو با هنرنیوز:
آشنایی طلاب با سینما موجب اظهار نظرهای تخصصی در سینما میشود
یک طلبه آشنا به حوزه سینما معتقد است آشنایی طلاب با سینما موجب اظهار نظرهای تخصصی در خصوص سینما خواهد شد.
تاريخ : يکشنبه ۲۸ آبان ۱۳۹۱ ساعت ۱۰:۵۳
منصوره خوش نیت یکی از طلبه های حوزه علمیه خواهران در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز در مورد آشنایی طلاب با سینما گفت: آشنایی طلاب با سینما می تواند نگاه آنان را به سینما وسعت ببخشد به گونه ای که دیگر سینما را فقط یک ابزار سرگرمی نپندارند و با دید کارشناسی تر به سینما بنگرند.
وی افزود: من خودم هنگامی که از طریق کلاسهای فیلمنامه نویسی با سینما آشنا شدم احساس کردم نگاهم نسبت به قبل متفاوت تر شده است چرا که قبلا سینما برای من، صرفا یک سرگرمی بود اما حالا بیشتر به عنوان یک ابزار و یک صنعت، معنا پیدا کرده است صنعتی که می توان از آن برای انتقال مفاهیم دینی و اخلاقی استفاده کرد.
این هنرجوی سینما ادامه داد: آشنایی طلاب با سینما بویژه آن گروه از طلابی که ممکن است در آینده به جایگاه هایی همچون امام جماعت و امام جمعه برسند باعث خواهد شد تا موضع گیریهای قوی تر و کارشناسی تری نسبت به فیلم و سینما داشته باشند؛ موضع گیریهایی که چه بسا با قبل از آشنایی آنان با سینما، تفاوتهای بنیادی داشته باشد.
خوش نیت تصریح کرد: به نظر من سینما یک مقوله ایدئولوژیک است و هر کسی با هر نگاهی می تواند از آن در جهت اهداف خویش استفاده کند به عبارت دیگر، معتقدم سینما، سلاح روز جهان است و باید از سینما برای انتقال مفاهیم دینی استفاده کرد چرا که به قول اهالی حوزه علمیه، سینما به مثابه منبر برای روحانیت امروز است.
این بانوی طلبه اظهار داشت: با وجودی که تا کنون برای انتقال مفاهیم دینی و اخلاقی از دریچه سینما، تلاش های زیادی شده است اما به دلیل اینکه شمار اقشار مذهبی در سینما محدودند آن توقعی که برای انتقال مفاهیم دینی به مخاطب می رود هنوز محقق نشده است.
وی نگاه به سینمای هالیوود و الگو قرار دادن آن سینما از سوی فیلمسازان ایرانی - و حتی فیلمسازان مذهبی - را یکی از معضلات امروز سینمای ایران ذکر کرد و یاد آور شد: مجذوب سینمای هالیوود شدن باعث شده که سینماگر ایرانی نتواند از استعداد و خلاقیت های خودش استفاده کند و همواره تصور نماید که فیلم یعنی کپی برداری از فیلمهای هالیوودی و بی جهت نیست که سینمای ما همواره از دنیا عقب تر است.
منصوره خوش نیت خاطر نشان کرد: به گمان من، مفاهیم اصلی که برای ما مسلمانان شیعه، مهم است مفاهیم همچون « انتظار و جهان ایده آل » است که می تواند این مفاهیم را در قالبهای کوچک وارد سوژه های سینمایی کرد مثل فیلم سینمایی « آلزایمر» که توانسته بود تا حدودی به مفهموم اعتقاد و انتظار نزدیک شود.
وی با بیان اینکه بضاعت سینمای ایران برای انتقال مفاهیم دینی کم نیست افزود: مسائل اخلاقی از مباحثی است که باید در فیلمهای ایرانی بیشتر مورد توجه قرار بگیرد در حالی که وقتی قرار است فیلمی نگاهی به مسائل خانواده داشته باشد، فیلمساز بلافاصله به بیان معضلات می پردازد یا هنگامی که قرار است بحث اخلاقی در فیلمی مطرح شود بلافاصله بد اخلاقی ها به نمایش گذاشته می شود این در حالی است که در مباحث اخلاقی باید نگاه مثبت به اخلاق و نه بد اخلاقی ها را ترویج کنیم.
به گفته این طلبه حوزه علمیه خواهران، اگر چه ممکن است مبانی اعتقادی و دینی مثل روحیه ایثار و آرمانخواهی مفاهیم بزرگی به نظر برسند اما می توان آنها را در سینما به راحتی در قصه های روزمره گنجانید.