دعوت «سینما روایت» از تمام سلیقه‌ها و گرایش‌ها
ایزد مهرآفرین در گفتگو با هنرنیوز مطرح کرد؛
دعوت «سینما روایت» از تمام سلیقه‌ها و گرایش‌ها
ایزد مهر آفرین گفت: ما در مخاطب محدودیت نداریم و به شدت علاقه‌مند هستیم که سلیقه‌های مختلف در جلسات «سینما روایت» شرکت کنند و نظراتشان را حتی اگر مخالف نگاه ما است عنوان نمایند و در این نشست‌ها به برقراری دیالوگ برسیم.
 
تاريخ : يکشنبه ۲۷ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۵۵
ایزد مهرآفرین برگزار کننده جلسات «سینما روایت» و همچنین یک یکی از افرادی که در راه اندازی سینما روایت فعالیت داشت  در پاسخ به پرسش خبرنگار سینمایی هنرنیوز مبنی بر اینکه آیا با گذشت چند ماه از شروع این جلسات از روند آن راضی هستید؛ گفت: در ارتباط با جلسات «سینما روایت» باید بگویم در مجموع راضی هستیم و آنچه را که در نظر داشتیم انجام داده‌ایم و همچنان هم با برنامه ریزی‌هایی که داریم با قدرت پیش خواهیم رفت. فیلم‌ها و فیلم سازانی را انتخاب می‌کنیم که کمتر در ارتباط با آن‌ها بحث شده است و یا کمتر در جایی نمایش داده شده است. بنا داریم در سینما روایت به جوان‌هایی که فیلم خوبی ساخته‌اند اما شرایط نمایش نداشته‌اند تریبونی برای ارائه نظرات شان بدهیم تا بتوانند حرف‌‌هایشان را عنوان کنند. تا به این لحظه فیلم‌های مستند و سینمایی خوبی به نمایش در آمده که در ارتباط با آن‌ها به تفصیل صحبت کرده‌ایم.

وی در ادامه افزود: در بین فیلم‌هایی که نمایش داده شده است فیلم مستندی داشتیم که در سینمای خانگی با فروش هفتاد هزار نسخه‌ای روبرو بوده اما کارگردان اثر همچنان فضایی برای صحبت کردن در ارتباط با فیلمش را نداشته است. چرا نباید در ارتباط با این فرد در رسانه‌ها حرفی به میان بیاید؟! ما تلاش داریم افراد و مخصوصاً جوان‌های مستعد و مهجور را شناسایی کنیم و توسط «سینما روایت» به آن‌ها فرصت دیده شدن دهیم.

مهرآفرین در ارتباط با بازتاب جلسات و میزان شرکت کنندگان در جلسات «سینما روایت» این گونه پاسخ داد: بازتاب‌های جلسات خوب است و به سمتی رفته که دیگر چهار چوب خودش را پیدا کرده است اما همچنان بحث اصلی ما نوع نفرات و تعدادی است که در جلسات شرکت می‌کنند. در راستای آسیب‌شناسی این بخش که چرا میزان شرکت کنندگان در جلسان خیلی زیاد نیستند باید بگویم یکی از دلایلش این است فیلم‌ها و برخی کارگردان هایی که انتخاب می شوند خیلی شناخته شده نیستند تا با خود به عنوان یک برند مخاطب داشته باشند و آن‌ها را به جلسان نمایش و نقدو بررسی آثارشان بکشاند. مدتی است تمرکزمان را برای شناسایی فیلم‌های مستند و کمتر دیده شده گذاشته‌ایم که ساختار مناسبی دارند و همین روند باعث شده است خوشبختانه مخاطبین ثابتی را پیدا کنیم که همیشه با ما همراه باشند.

وی با اشاره به اینکه برخی کلمات گول زننده هستند گفت: زمانیکه بحث سینمای روشنفکری می‌شود علاقه مندان به سینما از دور‌ترین قسمت‌های تهران می‌روند تا در آن جلسات شرکت کنند بدون اینکه تحقیق کنند که چه افرادی در آن نشست حضور دارند و یا قرار است کدام اثر نمایش داده شود نام سینمای روشنفکری و فیلمی با این مضمون مخاطبان را به سوی خود جذب می‌کند. نباید درگیر این کلمات شویم. ما نمی‌خواهیم با این الفاظ مخاطب را به سوی سینما روایت بکشانیم. البته نمی‌توان خیلی به جلساتی از این قبیل ایراد گرفت که چرا تعداد مخاطبانش کم است در همه جای دنیا محفل‌هایی با این شرایط با کمترین نفرات برگزار می‌شود اما بُعد رسانه‌ای آن اهمیت دارد.

مهرآفرین در ادامه افزود: یکی دیگر از اتفاق‌هایی که در «سینما روایت» می‌افتد اعتماد کردن به جوان‌تر‌ها است، هم در حوزه فیلم سازی و نمایش و نقد آثار آن ها و هم در جایگاه منتقد و کارشناس سینما، ما در این نشست ها جوان‌های منتقد و باسوادی را ببینیم که سابقه مطبوعاتی دارند اما به دلیل اینکه در حزب و گروهی قرار نگرفته‌اند تا به امروز خیلی شناخته نشده‌اند.

وی با اشاره به اینکه «سینما روایت» پذیرای هر نوع سلیقه‌ای است گفت: ما در مخاطب محدودیت نداریم و به شدت علاقه‌مند هستیم که علاقه مندان با سلیقه‌های مختلف در جلسات «سینما روایت» شرکت کنند و نظراتشان را حتی اگر مخالف نگاه ما است عنوان نمایند و ما در این نشست‌ها به برقراری دیالوگ برسیم و حرف‌های یکدیگر را بشنویم و کمی تامل نماییم.‌‌ همان دوستانی که به نظر ما به دنبال سینمای روشنفکری هستند هم بیایند و حرف‌ها و نقد‌‌هایشان را به ما انتقال دهند و ما هم آن‌ها را متوجه دیدگاه خودمان کنیم و از دور به قضاوت یکدیگر ننشینیم. باید به لحاظ حرفه‌ای به سمتی حرکت کنیم که در نشست‌های گروه‌های مختلف فکری شرکت کنیم و از نظرات و اعتقاداتمان حرف بزنیم. نگاه کردن یکدیگر از دور دردی را دوا نمی‌کند.

مهرآفرین در ارتباط با تفاوت نمایش مستند در «سینما روایت» با مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی گفت: مرکز گسترش سینمای مستند تجربی هم در هفته‌های فیلمش نمایش آثار مستند را همانند سینما روایت دارد اما آن‌ها فیلم‌های خودشان را نشان می‌دهند ولی ما آثاری را به نمایش در می‌آوریم که خیلی شناخته شده نیستند. در ضمن مرکز گسترش با نگاه و بینش خود فیلم‌هایش را نقد می‌کند و ما نیز در «سینماروایت» بر اساس نگاه خودمان این روند را پیش گرفته‌ایم نمی‌توان شباهتی بین این دو قائل شد.

گفتگو: علی اکبر دهبان
کد خبر: 75560
Share/Save/Bookmark