میرزمانی: موسیقی و انقلاب به یكدیگر خدمت كرده اند
نشست پژوهشی موسیقی انقلاب اسلامی برگزار شد/۳
میرزمانی: موسیقی و انقلاب به یكدیگر خدمت كرده اند
میرمحمد میرزمانی گفت: موسیقی و انقلاب به یكدیگر خدمت كرده اند. انقلاب به موسیقی خدمت كرده و موسیقی را متحول كرده است.
 
داخلی آرشيو خبر
تاريخ : سه شنبه ۲۷ فروردين ۱۳۹۲ ساعت ۱۴:۳۳


به گزارش هنرنیوز؛ همزمان با روز هنر انقلاب اسلامی و روز شهادت شهید سید مرتضی آوینی، نشست پژوهشی موسیقی انقلاب اسلامی ویژه «روز هنر انقلاب اسلامی» با حضور پیروز ارجمند مدیر مركز موسیقی حوزه هنری، محمد گلریز و میر محمد میرزمانی امروز سه شنبه ۲۷ فروردین در تماشاخانه مهر حوزه هنری برگزار شد.

در این نشست میر محمد میرزمانی گفت: موسیقی و انقلاب به یكدیگر خدمت كرده اند. انقلاب به موسیقی خدمت كرده و موسیقی را متحول كرده است. موسیقی در قبل از انقلاب اسلامی وارداتی بود و به سمت ابتذال پیش می رفت. با انقلاب شرایط موسیقی جدی و ارزشی به وجود آمد.

وی ادامه داد: موسیقی هم به انقلاب خدمت كرده است. من می توانم ادعا كنم كه بعضی از قطعات انقلابی پایه های نظام را مستحكم كرد. مثل قطعه الله اكبر خمینی رهبر و ... حتی شعارهای مردم در راهپیمایی ها برگرفته از موسیقی بود.

این موسیقی دان برجسته انقلاب بیان كرد: با استحكام جمهوری اسلامی انتظار این می رفت تا برای موسیقی انقلاب به یك تعریف برسیم. به نظر من باید اینكه هنر انقلاب اسلامی چیست را تبیین كرد. چون انقلاب ما اسلامی است باید تعریفی از هنرمند متعهد مسلمان داشته باشیم.

این آهنگساز با اشاره به چهار ركنی كه باید به آن ها در قدم اولیه پرداخته شود خاطرنشان كرد: اولین ركن هنرمند است. هنرمند برای پرواز در عرصه موسیقی باید دارای دو بال باشد. هر دو بال نیز باید قدرتمند باشد.

میرزمانی اذعان كرد: ضعف یكی سبب می شود تا هنرمند به اوج نرسد. این دو بال یكی اكتسابی یعنی همان فن و دانش است كه هنرمند باید خود را مسلح به آن كند و دیگری اندیشه و ایمان و باور است.

این پژوهشگر موسیقی ادامه داد: اشكال اساسی به آموزش بر می گردد. در دانشگاههای ما دانشجو تنها تعدادی واحد موسیقی می گذراند اما در زمینه رشد باورها و استحكام ایمان گذراندن چند واحد معارف كافی است. هنرمند باید به سمت باور و ایمان برود تا هنرمند ایثارگر باشد. 

وی خاطر نشان كرد: هنرمند انقلاب اسلامی كسی است كه غم نان ندارد و هدفش متعالی است تا به خدا برسد. كسی كه این باور را دارد از هر تكنیكی استفاده می كند تا باورهایش را به مخاطب منتقل كند. ما روی موازین و اعتقادات كم كار كردیم هر چند هنرمندانی هم در این عرصه كار كرده اند اما با یك گل بهار نمی شود.

این هنرمند افزود: اما ركن دوم، هنرمندی كه می خواهد پرواز كند باید موقعیت برایش ایجاد شود. در نتیجه در این عرصه رقابت ایجاد می شود و رقابت خلق كارهای بهتری را به همراه دارد. این عرصه شاید به دلیل اینكه موسیقی از گرانترین هنرهاست فراهم نیست.

میركریمی به ركن سوم اشاره كرد و گفت: ركن سوم بنای فرهنگی كشور است. اگر به انقلاب می پردازیم قطعا هویت ما جایگاه ویژه ای دارد. هویت ملی ما هویت اسلامی ماست. هنر ما باید متجلی هویت ما باشد.

این موسیقی دان بیان كرد: ركن چهارم مخاطب است. مردم برای استفاده از برنامه های فرهنگی، انقلابی، ارزشی و مذهبی در سبد مصرفی شان جایی ندارند. باید برای مخاطبین فرهنگ سازی شود تا برای این برنامه ها سرمایه گذاری كنند.

کد خبر: 56570
Share/Save/Bookmark