راهنماي افسران ستاد مشترك
تاريخ : شنبه ۲۲ اسفند ۱۳۸۸ ساعت ۱۲:۵۳
ملاحظات و بررسيهايي كه به يك طرحريزي نظامي منتهي ميگردند معطوف و متمركز روي فرماندهان رزمي و ستاد آنها است. با اين حال، درگير كردن و اعمال فنون رزمي و عملياتي تنها در حيطه يا قلمرو نبرد نيست؛ بلكه، توسط عناصر يا فرماندهيهاي تابعه و معيني همچون فرماندهان ستاد و فرماندهي عمليات يا فرماندهان گروه رزمي مشترك نيز اعمال ميگردد.
در نهايت هدف از اين كتاب با توجه به موضوع آن آشنا كردن افسران ستاد مشترك با راهبردهاي جنگي، درگيري فرآيند طرحريزي عمليات مشترك، پردازش خودكار اطلاعات است.
اين كتاب داراي چهار فصل است كه عنوان فصل اول «درگيري» ميباشد و شامل موارد زير است. هنر عملياتي، راهبرد صحنه، طرحريزي صحنه درگيري، همزمانسازي ابزارهاي فرمانده نيروي مشترك.
عنوان فصل دوم «راهبردها و منابع» است و موارد زير را شامل ميشود: نظامهاي مديريت دفاع، مديريت منابع دفاعي، چشمانداز مشترك در كشور.
عنوان فصل سوم ، «پردازش خودكار اطلاعات و نظام طرحريزي و اجراي عمليات مشترك» ميباشد و شامل موارد زير است. نظام فرماندهي و كنترل فراملي، حفظ و نگهداري پرونده اطلاعات، تدبير عمليات.
عنوان فصل چهارم، «طرحريزي با فرصت» است و شامل مواردي چون فرآيند طرحريزي عمليات مشترك، طرحريزي با فرصت و مراحل طرحريزي با فرصت است.
با توجه به موضوع مورد بحث مخاطبان كتاب، افسران ستاد مشترك، به طور كلي نظاميان و محيط هاي نظامي و مشاوران و برنامهريزان در مراكز خط مشي و سياستگذاريهاي نظامي ميباشند.
كتاب «راهنماي افسران ستاد مشترك» را حسن چگيني تأليف و انتشارات دانشگاه عالي دفاع ملي در سال 1388 و 256 صفحه منتشر كرده است.