یک فعال گردشگری:
باید معنای گردشگری سلامت را تعریف کنیم
یک فعال گردشگری با بیان اینکه تکلیف ما در گردشگری سلامت هنوز معلوم نیست، اظهار کرد: چه تعداد از پرستاران ما به زبان انگلیسی و یا غیره برای ارتباط گرفتن با بیماران تسلط دارند و جدای آن نوع رفتار و برخوردشان با بیمار چگونه است؟
تاريخ : دوشنبه ۳ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۱۴:۳۸
به گزارش هنرنیوز،اکنون مسیر گردشگران از کوهها،درهها،جنگلها، کافههای زیبا و هر کجای دیگر که میشود اوقات فراغت را در آن به خوشی گذارند عبور کرده و به بیمارستانها و مراکز درمانی رسیده است.این تغییر مسیر، راه تازهای را تحت عنوان گردشگری «سلامت» به وجود آورده است.هرچند این مسیر خلاف سایر مسیرهای گردشگری عجین با شادی و تفریح اینبار با غم و اندوه و نگرانی همراه است اما با توجه به ارزآوری بالایی آن ظاهراً مسئولین را سخت به تکاپو انداخته تا هرچه سریعتر این مسیر را هموار سازند.
آرش نورآقایی -فعال حوزه گردشگری- با ذکر این موضوع که تعریف گردشگری «سلامت»، با گردشگری «تندرستی» متفاوت است، گفت:ابتدا باید تعریف درستی از این حوزه داشته باشیم تا بتوانیم با هدفگذاری درست و آمادهسازی زیرساختهای مورد نیاز به مسیرمان ادامه دهیم.
این فعال گردشگری در ادامه گردشگری «سلامت» را حوزه گستردهای دانست که شامل گردشگری «تندرستی»،«پزشکی» است و تاکید کرد: با این وجود باید تعریف گردشگری تندرستی که شامل استفاده از چشمههای آبگرم و یا پیادهروی در کویر برای رسیدن و حفظ سلامتی است از گردشگری پزشکی که فرد به منظور بستری شدن کوتاه مدت و یا بلند در مراکز پزشکی برای بدست آوردن سلامتی خود به کشور وارد میشود را از یک دیگر تفکیک کرد چرا که زیر ساختهای مورد نیاز این دو حوزه با یک دیگر متفاوت است.
نورآقایی با بیان اینکه شکی در دانش و مهارت بالای پزشکان ما برای درمان بسیاری از بیماران جهان یا دست کم منطقه نیست!این موضوع را برای آماده بودن زیر ساختهای این حوزه ناکافی دانست و اظهار کرد: باید توجه کرد چه تعداد از پرستاران ما به زبان انگلیسی و یا غیره برای ارتباط گرفتن با بیماران تسلط دارند و جدای آن نوع رفتار و برخوردشان با بیمار چگونه است؟
وی این پرسش را مطرح کرد که چه تعداد «هتلبیمارستان» برای پذیرش بیمار و اقامت همراهان آنها داریم؟ مکانهایی که در یک اتاق آن بیمار حتی اگر بخش «سی سی یو» بستری باشد در سایر اتاقهایش همراهان بیمار امکان اقامت داشته باشند.
این فعال گردشگری توضیح داد: ما چند بیمارستان سراغ داریم که بتوانند غذای ملیتهای دیگر را با توجه به رژیم درمانی آنها تهیه و در اختیار بیمار بگذارند.
نورآقایی گفت: چند مشاور تیم پژشکی میشناسیم که برای دوره نقاهت بخواهند مقاصد بعدی گردشگری سلامت از جمله بهرهمندی از نقاط خوش آب و هوا را به به بیمار و همراهانش معرفی کنند.
او افزود:این موارد از جمله موارد مهم برای آمادهسازی زیر ساختهای گردشگری سلامت در ایران است.
وی در آخر چالش گردشگری سلامت را مانند سایر حوزههای گردشگری دانست و تاکید کرد:متأسفانه ما هنوز ماهیت گردشگری را در ایران نشناختیم. زیرا افرادی که به شکل دانشگاهی وارد این حوزه شدهاند، با افراد تجربی،همچنین اشخاص دولتی و سرمایهگذاران هر یک تأملات خاص خود را دارند که با یکدیگر متفاوت است و هر یک هم ساز خود را میزنند و همگرایی و همسویی میان آنها وجود ندارند.