وزير آموزش و پرورش تأكيد كرد: همه تعطيلات در ايران مانند عاشورا يا روزهای 14 و 15 خردادماه نقش تربيتی دارند.
به گزارش هنرنیوز ، وزیر آموزش و پرورش صبح امروز (يكشنبه، 28 فروردينماه) در مراسم تجليل از فعالان و خادمان ستاد تسهيلات سفرهای نوروزی در سالن اجلاس سران، گفت: دو گردش علمی در قرآن مطرح ميشود؛ نخست گردش علمی در طبيعت كه به شناخت اقوام و ملل و ويژگيها و خصوصيات شهرها و مناطق مربوط میشود، يك گردش علمی ديگر نيز درون خود انسان است كه اين نوع گردش علمی مهمتر است، زيرا به سير در خود و بررسي در خود انسان میپردازد.
حميدرضا حاجيبابايی ادامه داد: اگرچه «خود» نيز دو قسمت میشود، يكی مربوط به طبيعت است و يكی نيز به سير در درون به معنای شناخت خود و ويژگیهای خود مربوط است.
وی با اشاره به اینکه برخی هميشه می گویند در ايران تعطيلات زياد است، تاکید کرد: اگر تعطيلات را در ايران با تعطيلات در كشورهای ديگر مقايسه كنيم، نتيجه بيانگر اين نيست كه تعطيلات در كشور ما زياد است، بويژه اينكه همه اين تعطيلات در ايران مانند عاشورا يا روزهای 14 و 15 خردادماه نقش تربيتی دارند.
وزیر اموزش و پرورش افزود: اصل بر اين است كه انسان يك قدم به جلو برود و اگر در تعطيلات اين كار انجام شود قطعا بهتر است. تعطيلات هدفمند نقشی اساسی در شادابی و نشاط انسانها دارد. در تعطيلات نوروز، ميليونها نفر از مردم به مشهد می روند. ما مردم را به كدام كلاس بفرستيم كه در آن تربيت ديني پيدا كنند.
وی اعلام کرد :بيش از 70 درصد مردم معمولا در تعطيلات تربيتپذيرند، آن هم تربيتهايی كه هيچ كسی به راحتي نميتواند در كلاسها انجام دهد.
حاجی بابایی ادامه داد: بهترين كلاس درس در كشور ما تعطيلات هدفمندی است كه اثرهای تربيتي و اجتماعی عميق داشته باشد. البته نگاه رفتن به سر كار جزء نگاههای ثانويه محسوب میشود.
وی توضیح داد :وقتي مردم به حج میروند، اگرچه به ظاهر در تعطيلات هستند، ولی اثرهای تربيتی در آنها وجود دارد. ما فكر میكنيم كه اگر كسی يك روز پشت ميز نشست، كار میكند و اگر ننشست كار نمیكند. ما ايرانیها به اندازه كافی برای خود سرمايهگذاری نمیكنيم و يك نمونه آن همين تعطيلات نوروز است.
وزیر آموزش و پرورش بیان کرد :وقتی يكميليون فرهنگی در اين كشور در طول سال تلاش میكنند و كار نظام تعليم و تربيت را برعهده دارند، دوست دارند در تعطيلات نوروز و تابستان به سفر بروند. البته علاوه بر مسؤولان استانهايی كه به آن سفر میكنند، از سازمان خود نيز توقع دارند.
وی در ادامه خاطرنشان کرد :برای تمام برنامههايی كه آموزش پرورش در تعطيلات نوروز انجام داد، يك ريال از جيب دولت هزينه نشد، مگر مبالغی كه استانداران برای تجهيزات كلاسها هزينه كردند كه آن نيز زيرساختی بوده است.
حاجی بابایی اعلام کرد: در سال 1389، 10هزار مدرسه برای اسكان مسافران نوروزی و امسال 13هزار مدرسه آماده شد. همچنين سال گذشته ميزان پذيرش خانوار 900هزار و امسال با 33 درصد رشد يكميليون و 200هزار خانوار بود.
وی افزود:همچنین چهارميليون نفر پذيرش در سال 1389 و امسال نيز پنجميليون نفر پذيرش انجام شد. ميزان پذيرش نفر روز در سال گذشته 10ميليون نفر بود كه امسال به 13ميليون نفر رسيد. همچنين در سال 1389، 99هزار نفر توسط آموزش و پرورش به مسافران نوروزی خدماترسانی كردند كه امسال اين تعداد 22هزار نفر بود.
حاجيبابايی گفت: ميزان رضايتمندی مسافران بيش از 95 درصد بود و امسال در بخش سفرهای راهيان نور با 57 درصد رشد، دوميليون و 200هزار نفر در قالب كاروانهای راهيان نور مورد پذيرش وزارت آموزش و پرورش قرار گرفتند.اين نگاه تربيتیاست كه در تعطيلات نوروز انجام داديم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: يك ستاد تسهيلاتي بايد تشويق شود تا ميزان تربيتپذيری را كه در تعطيلات بوجود میآید، بررسی كنند. بهطور مثال، مشخص شود كه اگر كسی به حرم امام رضا (ع) رفت، ميزان تربيتپذيریاش چقدر بوده است.