به گزارش هنرنیوز مجید غلامی جلیسه دبیر بیست و سومین دوره هفته کتاب در نشست خبری : از اواسط مردادماه امسال فعالیتی پیرامون بیست و سومین هفته کتاب سال را آغاز کردیم و خانه کتاب در راستای اجرای این برنامهها ظرفیت بسیاری دارد و با توجه به اینکه از یک سال گذشته برنامههای برای این هفته برنامه ریزی کرده بودیم که سپردن هفته کتاب به خانه کتاب بهانه مضاعفی را در راستای تحقق بخشیدن به این برنامهها را موجب شد.
وی افزود: آرشیوی از برنامههای هفته کتاب طی 23 دوره مورد بررسی قرار گرفت و بعد از اولین جلسه شورای سیاستگذاری هفته کتاب این هفته رسماً آغاز به فعالیت کرد که با بررسی برنامههایی بیست و سه دوره گذشته متوجه شدیم آنچه که در هفتههای کتاب در سالهای گذشته پر رنگ نشده، مقوله مردمی بودن این هفته است و با این نگاه براساس زمانبندی توانستیم در راستای این هدف گام برداریم. از این رو بارزترین ویژگی هفته کتاب در دوره بیست و سوم برنامههای ملی برای ملت ایران است که با همکاری مردم و نهادهای مردمی در شرف تحقق است.
وی ادامه داد: ابزارها و بسترهای جدیدی نیز برای سوق دادن مردم به مطالعه به صورت پررنگ در این هفته مورد توجه قرار گرفته است. از سوی دیگر معتقدم اگر ستاد هفته کتاب این برنامهها را برگزار نمیکرد، مردم هیچ مطالبهای نداشتند که این موضوع ضعف است و باید به مطالبه مردمی تبدیل شود. چرا که ما میتوانیم این بسترسازی را داشته باشیم. هر چند حضور مردم در نمایشگاه کتاب میتواند نشانگر علاقهمندی آنها به حوزه کتاب باشد، اما باید بسترهای هیجان بخشیدن به این موضوع فراهم شود.
غلامی جلیسه با اشاره به دلایل این موضوع بیان کرد: هفته کتاب در دورههای گذشته بیشتر به جشن دولتی تبدیل شده بود، اما میتوانیم آن را مردمیتر کنیم و مسئولین ترویج کتاب و کتابخوانی را به مردم بسپارند که در این راستا گامهای ناچیزی برداشته شده و امیدواریم در سالهای آتی این موضوع پررنگتر شود. شعار هفته کتاب؛ «ایران با کتاب، ایران پر امید» دبیر بیست و سومین دوره هفته کتاب با اشاره به شعار هفته کتاب مبنی بر «ایران با کتاب، ایران پر امید»گفت: امیدواریم با ترویج کتاب و کتابخوانی آینده روشن را متصور شویم که برنامههای این هفته از شنبه، 23 آبانماه آغاز میشود و آغازگر این برنامهها تجدید میثاق با امام خمینی(ره) است.
وی خبر داد 23 آبانماه از ساعت 15 تا 17 مراسم افتتاحیه هفته کتاب در فرهنگستان هنر برگزار خواهد شد و از خادمان حوزه نشر تجلیل میشود. همچنین نمایشگاه کتابهای هنر در این فرهنگستان برپا میشود و 60 ناشر با بیش از دو هزار عنوان چاپ اولی در این نمایشگاه حضور مییابند.
غلامی جلیسه با اشاره به برنامههای 24آبانماه دومین روز از هفته کتاب گفت: این هفته به نام کتاب و خانواده نامگذاری شده و شعار آن کتاب چراغ امید در خانواده است در این روز همایش ترویج کتاب خوانی و گفتمان عمومی از سوی نهاد کتابخانهها برگزار میشود همچنین وب سایت جدید شابک در سرای اهل قلم رونمایی میشود.
وی در ادامه عنوان کرد: سومین روز از هفته کتاب به نام کتاب و دانشگاه بوده و شعار آن کتاب بنیان دانش است که در این راستا جشنواره کتاب سال دانشجویی در پژوهشکده فرهنگ و هنر برگزار میشود و برگزاری همایش کتاب و سینما در سینما چهارسو و نشست نقد و بررسی کتابهای سینمایی با حضور سینماگران و مولفان برنامههای دیگری هستند که در این روز برگزار میشوند. همچنین 26 آبان که به نام کتاب و رسانه نامگذاری شده، شعار آن کتاب رسانه کهن است و از گروههای برگزیده کتابخوانی تجلیل میشود و جشنواره کتاب و رسانه، همایش ملی کتاب و نشر و دیدار اهالی نشر با وزیر کار از برنامههای دیگر چهارمین روز هفته کتاب است.
غلامی جلیسه ادامه داد: چهارشنبه، 27 آبانماه به نام روز کتاب و میراث نامگذاری شده و شعار آن کتاب میراثی ماندگار است و با توجه به اینکه آمار کتابهای منتشر شده از مرز یک میلیون عنوان گذشته است، از این رو در این راستا مراسمی برگزار میشود و تفاهمنامه سازمان محیط زیست و معاونت فرهنگی وزارت ارشاد امضاء میشود. پنجشنبه، 28 آبانماه کودک و کتاب نامگذاری شده و شعار آن کودک کتابخوان آینده روشن است که در این راستا یکصد نویسند شاخص در شهرهای مختلف در مدارس حضور مییابند و دانش آموزان را با فضای کتاب و نشر آگاه میکنند.
جمعه، 29 آبانماه به نام کتاب و تکنولوژی نامگذاری شده است که در این زمینه جشنواره کتاب مجازی برگزار خواهد شد. همچنین شنبه، 30 آبانماه آخرین روز از هفته کتاب است که به نام کتاب و هنر نامگذاری شده و اختتامیه سالانه هنر طراحی کتاب در فرهنگستان هنر برگزار خواهد شد و رونمایی از پایگاه اهدای الکترونیکی کتاب انجام میشود.
دبیر بیست و سومین دوره هفته کتاب در ادامه تصریح کرد: امسال با توجه به آسیبشناسیهای انجام شده طرح کتابفروشی به وسعت ایران راه اندازی شده است؛ چرا که کتابفروشیها در حال حاضر بیشتر در معرض آسیب و خطر هستند و از سوی دیگر به عنوان پایگاه دائمی اهل کتاب محسوب میشود که این طرح با هدف رونقافزایی به کتابفروشیها و تشویق مردم به مطالعه راهاندازی شده است و طرح دیگری با عنوان صدای پای کتاب ظرفیت جدیدی در حوزه کتاب گویاست تا مردم در حوزه کتابخوانی از آن بهرهمند شوند، اما این فرهنگ چندان جا نیفتاده است که این طرح همزمان با هفته کتاب آغاز میشود و اختتامیه آن نیز آذرماه است.
به گفته غلامی جلیسه بیش از دو هزار برنامه در رابطه با هفته کتاب در سراسر کشور برگزار میشود که از جمله آنها میتوان نمایشگاه کتاب در بم با 150 هزار عنوان کتاب، نذر کتاب، هبه کتاب و ... اشاره کرد. لازم به ذکر است که در این برنامه از اپلیکیشن کتاب فروشی و پوستر بیست وسومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران رونمایی شد.