انتقاد بهزاد فراهاني به دستمزدهاي پايين در راديو
تاريخ : سه شنبه ۳ آبان ۱۳۹۰ ساعت ۱۰:۳۹
بهزاد فراهاني پيشنهاد خود به راديو را اينگونه خواند: نگاهي كه به تلويزيون ميشود، در راديو نيز بايد عميقتر شود و همچنين بخش خصوصي راديو بايد فعالتر عمل كند.
به گزارش هنرنیوز،اين بازيگر تئاتر، راديو و تلويزيون در گفتوگو با ايسنا، گفت: به عقيدهي من بخش خصوصي راديو را بايد فعال كنند تا ما وادار نشويم به بخشهاي ديگر هنر رو بياوريم.
وي افزود: من چندين سال است كه تقريبا به صورت غير مستمر در راديو فعاليت دارم؛ در حال حاضر چندين سال است كه با حضور نسل جوان در راديو تنفس تازهاي آغاز شده و نيز تشكيلاتي رخ داده است كه براي ما خوشحالكننده است. اما چيزي كه مطرح است اين است كه راديو هميشه بچه سرراهي صداوسيما بوده؛ اين بدين معني است كه مديران هنري و رسانه، به راديو به عنوان پيشكسوت رسانههاي ارتباط جمعي در ايران نگاه نكردند.
فراهاني در ادامه با اظهار نارضايتي از دستمزدهاي پايين در راديو، گفت: تعداد هنرمنداني كه در راديو به مراحل عالي بازيگري و كارگرداني رسيده باشند، خيلي كم است؛ شايد حدود پنج الي شش نفر باشيم كه به ما حكم ارشديت دادهاند. حكم ارشديت در راديو سقف رشد يك هنرمند است كه بالاتر از آن نيست، اما متاسفانه دستمزدي كه ميگيريم بسيار پايين است.
او توضيح داد: من با پنجاه سال سابقه كار در راديو و به عنوان كسي كه دكتراي هنر دارم و تدريس ميكنم از حداقل حقوق يك كارگر هم كمتر دستمزد ميگيرم، به عقيدهي من نبايد در دستمزد هنرمندان راديو با تلويزيون تفاوت قائل شوند.
اين بازيگر راديو و تلويزيون در ادامه دربارهي پخش نمايشهاي راديويي يادآور شد: به عقيدهي من راديو در پخش نمايش حرف اول را ميزند.
همچنين وي دربارهي بازيگري در راديو و سختيهاي كار گفت: بازيگري در راديو كمتر از بازيگري در حوزههاي ديگر نيست؛ چرا كه درامنويسي در راديو از سختترين درامنويسيهاي اصلي است؛ به عنوان يك پيشكسوت دلم به حال درامنويسي كه عمر خود را در اين حوزه ميگذراند ولي در حد يك مقالهنويس در مطبوعات هم به او ارزش نميدهند، ميسوزد.
بهزاد فراهاني خاطرنشان كرد: مديريت راديو بايد به اين درك عالي برسد كه دستمزد هنرمندان راديو هيچ تفاوتي با هنرمندان تلويزيون ندارد.